"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Sep 17, 2017

#Misi20kg : Bersenam di rumah


Hari ni tak dapat nak pergi taman tasik
Sebabnya cuaca tak mengizinkan
Masuk jer Asar tadi hujan turun mencurah2 siap petir lagi kau

Hampa gila tak dapat pergi jogging
Serioussss... tak tipuuu.. bukan berlakon tau
Memang frust sangat nih.. Sobs..


Siap make up dah pon..
Tapi tak dapat pergi
Rugi make up!

Tapi semangat nak bersenam tu agak membara
Jadi aku buat simple workout kat bilik jer
Standing Abs Workout
Sebab malas nak baring2..
Hahaha



Okay lahhh.. berpeluh jugak
Alhamdulillahhhh.. 
Terbakar jugak lah lelemaks ni dari aku tido jer tadi kan




Mary Kay Malacep Serum ~ 1st day


16 September 2017 

First day apply serum Malacep from Mary Kay..
As usual.. tak nak cakap banyak
Sebab tak tahu lagi keberkesanan serum ni

Tapi...  orang cakap serum ni bagus gila babs
Kulit jadi anjal lah.. melantun ke sana sini
Pipi terangkat bagai..
Hover kannn
Orang katalah.. bukan aku kata ye..

Omaigod.. I'm so nervous!
Harap2 lah menjadi..

U know how much this serum cost me?

RM350.00 uolls
Pakai duit OT.. kikiki

Please.. please doakan muka akak ko ni cantek lepas pakai serum ni

Hahaha

Aku ni.. gaji tak adalah banyak sangat
Pakkal tak kahwin lagi jer.. sebab tu lah boleh beli




Harap2 lahhhh.. menjadi...
Kalau tak hangus RM350.00...



Petang tadi jogging hari ke 3
Ya Allah... susah gila
Patut makin senang kan...
Tapi tak ye.. macam nak mati..
Can't even pusing satu tasik











Ngerinya...... bontot itu!

Sep 16, 2017

#Misi20kg : BriskWalk


Aku dah buat keputusan, 2017 aku kena kurang kan 20 kg!

Tak nak cakap banyak. Yang aku tahu, aku kena kurus.


Masuk hari ni dah 2 hari aku briskwalk dekat Taman Tasik Shah Alam..
The first day was cool..
But the 2nd day I was like nak mati..
Gosh.. why so hard..
Thinking of giving up like so many times
Patut nya dah 2 hari, should be better lah kan

But I managed to finish the whole round. At least. Haha.

Tak sabar nak tunggu esok.

Nak but 1 and a half round.

You can do it Syura!.


So gemok.  I know. Aku rasa I was the most gemok human being kat taman tadi. 


That's why I put some make up to built some confident on me. Alasan? No.. lets see gambar masa first day







.
.
.
.
.
.



Embrace yourself. Yes. But I choose to love myself more. =D


Hari Malaysia 2017


First thing of all.. Selamat Hari Malaysia to all Malaysian all around the world! And Happy Anniversary to my beloved cousin Ateh and Anne yang pertama kali nya. Kalau ikutkan, tahun lepas.. kami sekeluarga waktu ni berada di Sarawak bercuti sambil menghantar pengantin dekat Kuching. Sayangnya.. aku langsung tak buat any entry pasal Sarawak. Eh bukan Sarawak jer.. Sabah pun sama guys. Basically, aku dah jejak kaki ke seluruh Malaysia lah. Wow.. Aku tak pernah rasa nak pergi Sarawak before. But because of them, I have been there. Sometimes, things happen for good reason kan.

Basically, Hari Malaysia is the day dimana Tanah Melayu bergabung dengan Sabah dan Sarawak. And pada tarikh ini jugak Ateh (orang semenanjung) bersatu dengan Anne (orang Sarawak). How ironic!.. Haha. Tak tahulah diorang memang kebetulan or diorang memang dah plan. Gotta ask them.

They gonna have baby soon. Mesti comel and cute. Eh.. macam sama jer. Haha.

Till then. Babaye.


Sep 15, 2017

Cerita terbaru



Salam Jumaat,

Tetiba hari ni rasa nak write something lah
Sebab semalam dok borak ngan Mas pasal blog kat telegram
Membuatkan aku rindu kat blog aku ni
I miss my blog so muchhh.
Tapi terlalu malas nak update..Geram kannn.
I ni memang semua benda malas 😅😅😅😅😅..
I wish I could be rajin a bit.

I tengah batuk sekarang ni..
Dah seminggu lebih..
Getting better... Of course la.. Berapa banyak pulak ubat aku telan 2minggu ni.. 😥..
Dulu kannn.. Kalau sakit.. Tak makan ubat pun tak apa..
One or two days, sure dah sihat..
Naturally gituuu..
But now.. Jangan harap la yeh....
Dua tiga kali jumpe doc pon belum tentu sihat.
Macam kali ni, satu botol ubat batuk I dah I togok, tapi macam tak ade pape jer. LOL.
Last2 beli ubat kat farmasi baru ada effect
Getting old, I'm sure.. huhu

Okay.. Dah malas.. Haha..

Insya Allah.. pasni nak update blog lebih kerap
But dont expect too high lahhh
Just sembang2 kosong boleh lahhhh

Bye



Aug 26, 2017

Huhu

Cepat lah mood perasan ni habis 😕
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...