"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Jul 20, 2017

Kitab kalau


Ya Allahhh

Tak leh blahnyeee  lahh

Kalau lah boleh berhenti kerja......



And I miss my friend Shaqira so muchhh.. Sobs

Jul 17, 2017

Current officemate


LOL

Tetiba jer kan nak update nama opis mate... hahahaha



Scott
Hazrin
Jeevin
Fizin
Kasthury
Muthu
Hajar
Najib
Ag
Fitri
Asyura
Pari
Kelvin



=D

p/s : Missing u Shaqira & Zul ='(

Jul 16, 2017

11 months away







And i'm still not in the mood to blog ='D


I just got myself a laptop during Ramadhan ari tu
Just waiting for the mood to come jer untuk start blogging balik
I really2 miss blogging..



Sep 28, 2016

Lipstick MAC pertama ku


Hari ni aku adalah excited gila2 sebab my MAC lipstick dah sampai!!

Hamagaddd.. memang super2 excited kerana ini adalah pertama kali aku membeli, eh bukan setakat beli, malah first time jugak pakai lipstick MAC.. hahaha.. sadis takkk? Agaklah kannn. But sadis no more, love!

Aku beli lipstick secara online dekat laman web MAC sendiri. Kalau nak beli secara walk in pon aku tak pasti kat mana kat Shah Alam ni.. Ala... lagipon kalau beli kat kedai dia pon.. macam lah aku confident khennn. Sat lagi, belum sempat promoter MAC tu tegur aku dah ca alip bot.. Hahaha. Nak camne chuolls.. level keyakinan diri ku itu tak berapa nak tinggi.

Maka hari Ahad lepas beli di website rasmi MAC Malaysia, hari ni (Selasa), lipstick MAC aku selamat berada didalam dakapan ku.. Ahhhh.. *hover

Here we go, my first lipstick from MAC. Seriusly, ini adalah produk make up from high end punya jenama pertama yang aku beli. Selama ni aku pakai yang boleh beli dekat Watson je kot.


Mesti korang excitedkan nak tahu shade ape yang ahkak beli...

Jeng jeng jeng

Ha... hamekkk.. kaler hitam kau. 
Confident tak hakakkk?

Ekceli ni bukan kaler hitam tau. Ni kaler deep dark plum. Tapi sekali pandang memang nampak macam kaler hitam pon sebenarnye. Huhu. Jujurnye, masa first tengok lipstick ni, macam nak luruh jugak lah jantung. Hahaha. Cepat2 ahkak positif kan diri. Kah kah kah. Namun begitu, ahkak rase  its depends on your lips colour lah kot. Kalau kulit cerah akan nampak dark purple instead of black and lagi nice lah. 

Apa yang buat aku tertarik untuk beli lipstick ni adalah lipstick ni kolobrasi antara MAC dengan Ariana Grande. Sebab tu dekat keliling lipstick tu kalau korang perasan ade signiture Ariana Grande. So aku pikir, why not first produk yang aku beli ni biarlah special sikit.. Gitewww. Tapii.. nak special sangat khenn mendapat lah kau lipstick ala2 Gothic. =.='. Sabor jelah hakak.


So.. acaner? Teruk sangat ke? Haha.. Honestly, this kaler tak teruk sangat kat bibir ahkak sebab kulit ahkak kan gelap gitu. Jadi kaler dia jadi macam tone down sikit. Bila pakai waktu malam, agak nice lah. Nasib baikkk lahh. 

Lipstick ni matte, jadi memang dry sikit. Tambah lagi bibir aku memang jenis  kering and mengelupas makanya macam tak sekata di situ. Tips dari aku, sebelum pakai lipstick ni, silalah moisturize kan bibir korang dulu untuk hasil yang lebih sekata. Tapi.. i still love this lipstick sebab dia ringan. Sumpah tak rasa macam pakai lipstick. Memang terasa beza berbanding dengan lipstick hakak yang lain.

InsyaAllah kalau ada rezeki, next gaji nak beli lagi sebatang. Kali ni nak cuba kaler Elegant in Brown pulak. Hihi. Reward untuk diri sendiri, apa salahnya kan.



Aug 21, 2016

Renew Road Tax tahun ke - 5 dengan Myeg


Tahun ni adalah tahun ke - 5 aku renew road tax untuk kereta Saga FL kesayangan aku tu. Haih.. memang kesayangan sangatlah citer dia. Kalau tak ada Saga FL aku tu tak tahulah nak cakap macam mana. Nak pergi beli cempedak goreng kat Seksyen 8 pon tak lepas chuolls sebab rumah aku ni memang jauh ke dalam. Kat Bukit Bandaraya sebelah Bukit Cerakah nun. No public transport at all. 

Tahun pertama dan kedua, bapak and adik aku yang tolong renew kan untuk aku. Biase lah aku kan tuan puteri kedaung mana reti buat sendiri. Kui kui. Nak muntah kan bace? Aku tahu bawak kereta jer. Kalau tak silap diorang renew dekat agent yang sama aku beli kereta. Aku pon tak tahu kenapa diorang renew dekat agent. Mungkin sebab dekat dengan rumah agaknye. Lagi pun at that time adik aku tak kerja lagi so boleh lah nak harap kan dia jadi runner sana sini. The following year dia dah kerja dekat Public Bank so, nak tak nak terpaksalah  aku buat sendiri.



Seingat aku, kawan baik ku, Cik Mas yang bagitahu pasal service Myeg ni. Pening jugak masa tu nak pikir sebab malas ya amat2 nak pergi renew sendiri. Masa tu aku ingat nak renew roadtax kene pergi JPJ jer, tempat lain tak boleh. Hehehe.. So bila Cik Mas bagi tahu boleh renew secara online dengan Myeg, apa lagi, esoknya terus aku talipon. Memang mudah sangat processnya, as long as kau ada all the details with you. Esoknya terus kau dapat road tax kau itu.

Sajelah nak cerita kan, masa aku transfer duit untuk bayar road tax untuk tahun pertama dengan Myeg, itu lah pertama kali aku transfer duit secara online lebih dari RM 200.00. =D. Selalu shopping onlie pon paling hebat, seratus lebih jer. Terketar2 nak transfer duit. Lepas transfer tu jantung berdegup2 kau tak tenang sampai lah road tax dapat kat tangan. Takut gile kena tipu atau tersalah bayar.


Bila dah renew rasa lega gila tak tahu pasal apa. Macam dah lepas satu beban kat bahu. Haha. Over kan. Aku selalu rasa macam tu. Padahalkan aku punya road tax tak ada lah mahal mana sebab kereta lama dah. Kali ni aku kena cuma RM445 jer. Aku dah bajet RM600. So dah untung RM 160. Boleh la tambah bajet nak beli hp. Eh? Haha.

Untuk renew road tax tahun seterusnya jadi lebih lebih mudah sebab details kite dah ada dalam system Myeg. Bila nak dekat2 tarikh road tax mati, dorang sendiri yang ingat kan kita untuk renew by email. Hebat kan? Rasa macam ada personal assistant pulak. Gitteww.

Anyway, setakat ni service Myeg tak pernah mengecewakan. Bonus bila dapat operator yang mesra dan sangat membantu. =)

Bye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...