"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Jan 31, 2013

Balik kampung.. Hohoho






Hello semua!!

Disaat aku menulis entry ni ekcuali aku ade kat kampong aku di negeri Sembilan. Pada yang tak tahu.. negeri sembilan kampong belah mak aku. Perak pulak kampong belah bapak aku. Kalau aku cakap aku balik kampong konpom2 aku balik belah negeri Sembilan pasal aku tak suka balik perak. And aku pon tak pernah rapat dengan mana2 sepupu aku belah perak. sadis kan? Sobs

Tengah hari tadi, balik2 aja dari kenduri Pak Ngah Mahadi kahwinkan anak dia ngan si Mira, terus kitorang balik kampong. Adoiii.. stress mak tau.. kalau korang follow blog aku dari dulu sure tahu korang tahu yang aku ni memang penakut sikit. Takut bila malam, time sume orang dah masuk tidur. Waktu siang aku okey.. hehe

Mak pak aku termasuk lah dengan adik jantan aku sume dah masuk tidur ni. Tinggallah aku sengsorang dok melongo depan tv. Ahh tak best okeyh. Tadi mak aku suruh padam lampu, bukak lampu dapur je haram aku nak buat. Hahahaha.. sian diorang semua tidur lampu terbukak. Eleh.. kat umah pon aku tengok depa ni kadang2 tidur tak tutp lamp upon.. lena jah masing2. Dengkur2 siap. =p.
Nasib baik ade drama best kat tv2 ni. Hilang sikit boring walaupon hero dia Arnold susah nak eja ni aku tak minat sangat.. layannnn jerrr. Volume tv pon aku tak slow kan.. haha.. Nasiblah. 


Huhuhu


nak kerja baru plissssssss

Jan 25, 2013

Jan 20, 2013

Aku dan Durian Crepe

Hi uolls.. Pada hari ahad yang lepas i telah berjaya membazir kan duit gaji i bulan ni membeli barang untuk membuat durian crepe.. Yes.. I buat durian crepe.. Wuhuu.. Tahniah untuk diri ini.

Nak try buat durian crepe jugak?. Mau minta resepi?.. Oh.. Jangan minta pada saya. Saya is tak rajin nak tepek resepi di sini. Hihi.. Sila lah google sendiri ya.

Mihihi.. Ektuali bukan tak nak share resepi sama uolls tapi.. Durian crepe yang iolls buat itu tidak menjadi.. Wuwuwu.. Dengan erti kata lain tak sama lah hat yang uolls beli kat Mid Valley tu.. Sedeh okey.. !

Ektuali rasa tu dah ada dah.. Bukanlah completely tak sedap pon.. Cuma kulit durian crepe tu tak menjadi uolls.. Iolls ingat nak buat kulit durian crepe tu sehalus bawang.. Tapi end up dah macam lempeng dah iolls rasa.. Kalau ade sambal ikan bilis elok benar dah tu.. Sobs sobs..

Walaupon tak menjadi tapi tetap nak up gambar kat entry.. Evidence iolls dah try buat Durian Crepe walauponnn kann..



Bahan-bahan yang di perlukan.. Almost RM50 jugak lahh melayang.. Huhu..




Adunan kulit durian crepe



Keadaan dapur yang huru hara.. Fuh.. Dah macam singapura di langgar todak dah..





Kulit durian crepe yang siap di goreng. Iolls memang saje buat bentuk camni okeh.. Seni katenye..


Durian crepe yang sudah siap digulung.. Seni sangat kan.. Kah kah kahh.. Uolls yang tak tahu pasal seni jangan cakap banyak .. Mihmih..

Walaupon tak bape menjadi tapi sedap jugak lah buat makan. Pasalnye dalam tu ada whipping creme kan ngan isi durian kan. Boleh lahhh...

Bye..

posted from Bloggeroid

My Slimming Product

Various brand of slimming product in my collection.. Hihih



Quite huge collection eh?.. But please dun ever dare asking the progress with me..


Because i'm yet lossing any pounds.. Wawawaaaa

posted from Bloggeroid

Jan 13, 2013

Adopting


Sebenarnyekan i dah lame pikir tentang satu perkara ni
Sejak tahun lepas kot..
Sejak aku tengok dah ramai sangat kawan2 seangkatan mula mendirikan rumah kan tangga
eh.. pasal kahwin lagi kan.. ehehe
biasa lah nak wat macam mana..
harap2 bukan i sorang ajelah manusia yang asyik pikir kan hal kahwin kan.. hihi

Okey back to the point..
Ape pendapat korang tentang anak angkat?
Ape pandangan korang kalau orang macam i ni
yang boleh dikatakan masih muda
tak reti masak.. tak reti kemas rumah..
tak tahu ape2 pasal baby..
tapi dalam pada masa yang sama...
teringat sangat nak ada nak..
honestly, i tak kisah jadi ibu tunggal.. tak ada suami..
tapi i teringin sangat nak anak..
even anak tu bukan lahir dari rahim i sendiri

i just nak ade seseorang yang i boleh sayang
yang i boleh belai..
dan yang penting.. dia boleh sayang i balik..
seseorang yang boleh buat hidup i ni lebih bermakna..
seriusly i dah penat nak hidup untuk kerja dan makan
i nak hidup untuk beribadat pada Allah..
Jaga anak tu pon satu ibadat jugak kan..
selain kita jaga keluarga kandung kita kan?..





Jan 12, 2013

2012 vs 2013


Assalammualaikum semua!!

Alhamdulillah.. dah masuk tahun 2013 pon rupanya kan. Rasa macam kejap gila tahun 2012 berlalu.. Seriusly aku rasa sekejap ya amat. Like tak de pape je.. No achievement at all.. Plus aku still bergelut untuk mencari kerja baru sekarang.. Yeah.. aku masih lagi bekerja night shift.. huhu.. its been 2 years only but still... 2 years.. lame lah jugak kan???

2012 bagi aku... not so bad.. but not so good either.. like i said earlier.. macam xde pape.. haha.. berlalu macam tu je.. rutin aku hari2.. pergi kerja.. tunggu bas.. buat kerja cam nak gila.. balik kerja.. bertenet kejap pakai samsung murah aku ni pon jadi.. tidoq.. bangun.. tengok tv... tu ajelah aku dok tayang hari2 selama 12 bulan.. OMG.. boringkan??? So tak tahulah nak review ape untuk tahun 2012 ni. Sobss.. :'(.

Aku sebenarnye tengah muhasabah diri sekarang ni.. ecehh.. yo yo oh aje aku ni kan.. Muhasabah lah sangat kan.. Tapi betullah.. weyh.. Di saat aku menulis entry ni aku tengah cuba untuk muhasabah diri aku ni.. Kenapa perlu aku nak meneruskan cara hidup aku yang super boring neh.. diulangi.. SUPER BORING!!.. Penat lah.. Tahun ni aku nak masuk 26 tahun kot.. Tua ke? Tualah jugak kalau kau tak kahwin lagi.. Sirius!.. Or paling tidak pon kalau kau tak ade boyprennn..

Tapi.. kahwin atau tidak.. aku tak amik pusing sangat hal ni.. Soal jodoh ni aku serahkan bulat2 pada yang Maha Esa.. Kalau dah tertulis yang aku ni akan berkahwin suatu hari nanti.. Alhamdulillah.. Tapi kalau tak.. Aku redha... Aku takkan salahkan sesiapa.. Sebab aku tak nak terlalu kecewa kalau aku tak kahwin.. Sebab aku tengok ade sesetengah orang macam desperate sangat nak kahwin.. So I don't want to be one of those. I just want live my life as it is.. Tak de lah nak target sesuatu and at last kecewa sebab tak boleh nak achieve..

2012.. Not mean much to me.. But its okey.. Yang dah berlalu tu biarkan lah berlalu..

So I do really hope 2013.. aku dapat mengubah hidup aku menjadi lebih baik..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...