"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Dec 27, 2010

x mampu menanggung beban ini lg..

Ya Allah kuat kan lah semangat aku...
Demi masa depan aku.. demi loan rumah juga.. hiks


Sumpah mcm nk gi perang..
Jantung xhenti2 berdegup2 kencang..

Pagi ku yg tension

hi olls..

pagi2 lagi i da tension dowh..

masuk kete tgk minyak kete da tinggal suku je.. sakitnye ati kitew.. ni mst keje anak bujang kesayangan mak i yg sorang tu la.. rs nk geget.. apahal ntah bwk kete sedut minyak cm gile.. i pon xtau la cukup ke tak untuk pergi kerje ari ni.. pergi tu i confirm lepas la.. takut balik kang kontang plak.. i dah la tak de kredit ni.. memang terbaik la kan T__T

seperti yg i jangka.. traffic pagi isnin ni lancar.. nape arr? last week ari isnin pon tak sesak jgk.. apa ari isnin org ramai ponteng ke hape?.. tak fahamnye daku.. hihihi sesak salah tak sesak pon salah.. adoi fenin2..tapi last week selasa jem, so kite tgk esok cmner..

then dlm kul 9.00am pas minum2 i naik opis.. tunggu punye tunggu suddenly intan, my colleagues sms kate mc.. OMG.. panas lol jiwa raga daku.. kak su tak de ari ni.. kak farah sure kul 10 baru smpai.. owh sgt seronokkan menunggu org kt tepi pintu opis cm org bijak pandai.. nasib baik la i bawak mastika, majalah no.1 Malaysia.

sabar je lah!.. nasib baik aku dah nk resign.. yey! xD

p/s byk la ko punye yey.. surat resign x anta lg kn????!! T___T

Ya Allah lancar kan lah urusan ku..Amin

Dec 24, 2010

baru ku tahu susahnye nak anta surat resign ni

okey.. dari title post i ari ni pon uolls da dpt bace ap yg i nk tulis ari ni kn.. huhuhu..

kalian.. bantu lah daku.. bagaimana aku nk anta surat resign daku yg pertama dalam hidup ni.. sgt ssh okey.. daku xde kekuatan mau hantar itu surat keramat.. tp daku ngak mau keje disini lg.. daku mahu kerja di bank.. daku mau pegang jawatan pegawai bank.. daku kepingin gaji yg lebih masyuk dgn kemudahan tahap maximus.. tp gimana daku mau buat.. daku takut mau anta.. perut daku rasa memulas2 stiap kali daku mau anta itu surat resign.. tgk muke dia aja daku sudah mau terkuntut.. daku bimbang depan dia daku terus melepas.. owh.. pengotor sungguh daku ini.. klu mak mentua daku baca confirm beliau reject daku..

td petang daku da bertekad mau anta itu surat.. sekali dia datang bawk dia punye kaum kerabat dowh.. mak ayah sama itu anak sedara cukup lol.. itu org tua sudah la ade pangkat Dato'.. owh.. next week je la.. xpasal2 daku kene sembur nnt sama itu anak beranak..

gimana sih...???T__T

Dec 20, 2010

STICKY POST



hi olls.. sori lame xupdet
i'm so buzy lately la
why??

becoz i olready been employed!
yahoo!
congratulation to me =)

so.. skrg i tgh menyesuai kan diri ngn my life now
so hectic okeyh!

so tunggu for my marathon post pas ni okey olls
so jgn xbace lak
ha..ha..ha..

Dec 13, 2010

Pengalaman interview di H***

Hi.. Salam Isnin semua!!

First thing of olls, klu uolls bace my previous entry i ade mention yg i ade interview ngn pihak H*** ari ni kan.. so ekceli i'm not done with the interview yet.. what can i say.. today is da most tiring day from da past few weeks okeyh.. siyesly da interview process took almost half of my day..! rase mcm nk buat agreement utk ptptn je dowh.. lame giler babeng tunggu.. marahnyerr i! whatever it is I'm glad that half of da process has run smoothly even though not completely done yet..

i can see la how my father sgt bersemangat nk i dpt keje kt bank ni.. he's hoping so much i akan dpt keje ni....T___T

banyak gile dowh dugaan i hari ni.. bayangkan on da way ke hsbc cyberjaya kereta bapak i boleyh plak breakdown.. gelabah itik i.. takut gile i dgn kebarangkalian utk eksiden.. biar lah i xgi interview pon! i'm not ready yet utk ke dunia satu lg.. amalan utk mati da la xcukup lg ni.. kui2.. bile kete selamat dibahu jalan baru la i lege.. pergh.. gile takut mati i.. xD.. sape xtakut mati beb.. ker korang xtakut mati.. hiks xD

tp i sian betul kt bapak i tu.. call sane sini mintak tolong kwn2 die.. i pon xnk kalah jgk call pihak agensi few time suruh batalkan interview but then diorg tunda ke ke pukul 3.. supposely the interview session should be held at 12 pm.. relief oh!=)

so 30 minutes later, the transportation problem settled. bapak i pinjam kete bestfren die CIK ADAM. i lame dah xjumpe cik adam ni. xsangke ari ni jumpe uban da penuh satu kepala. hihi

dlm kul 11.45 i smpi kt hsbc cyberjaya. wow means i xterlambat pon.. hoyeah.. praises to ALLAH=) so i get into the lobby.. do the registration and waiting for the next process.

okey.. next procedure ni yg i xthn tu.. lame dowh i tunggu........ bayangkanlah dlm kul 2 sumthing br la i di panggil utk first interview.. tp xterasa sgt la i menunggu coz i leka borak ngn kwn2 baru yg i knl kt situ..


err ... alamak.. byk lg ni nk cite tp i da ngantuk sgt la..

to be continued..










Dec 6, 2010

2 x 2 = $$$$$$

hi olls.. what do u feel today? happy? sad? err.. how about me? ermmm i rasa okey lah.. heee x D
sorry ye for my previous entry i yg begitu emosional.. n thanks pade yg telah memberi semangat.. no words can describe how much i appreciate uols wink2 =.=*

okey lah.. xmo sedih2 da.. lets move on bebeyh!! *over lak xD

utk pengetahuan uolls, pg td i pegi sebuah recruitment firm kt Puchong coz i ade apply satu job kt HSBC.. position yg i apply tu Global Banking & Market Executive.. hopefully i leh dpt keje ni.. coz i believe this is a good starter for me to start a career as a banker =) ok nk dijdkn crite, ms i kt recruitment firm tu, agent i tu suruh i buat screen test. screen test tanye psl grammer je.. okey la.. i pon jwb la ngn confidentnye.. dgn bongkaknye hati i berkata2... mst lulus punye la.. stakat soklan grammer ni celah gigi mak aku je la.. kikiki.. berlagak seyh.. hakhak.. so lps jwb tu, agent tu pon amik la the answer sheet n tanda.. i pon berdebar2 la tunggu.. tibe2 agent tu dtg dgn xbg salamnye.. cett (pdhl agent cina.. wakaka)

" miss, u need to do it again.. u only got 12 over 30.. u need to get at least 14 to pass this test "

huh.. bior betik! i cant believe this.. i pon ckp la.. " OMG, are u killing me? " pergh.. korang caye ke i ckp cm tu?.. wakaka..
xdela.. i pon ckp la.. " really?! can i see what is wrong? " ckp pon xnk terabur la kan.
agent tu bg tgk kejap je.. kudukut betul agent tu.. cett

again, i pon jwb la test tu. so, klu da repeat 2x tu klu xlulus jgk tu xtau la kan.. huhu so finally i pass the screen test.. tu pon 15 over 30 je.. okey la.. so this coming monday first interview kt cyberjaya. Pray for me okey =)

bile i teringat balik i jwb grammer test tu 2x kan i teringat ms i amik lesen kete dulu2..

hihihihahahahhuhuhu.. belum cite da gelak.. ntah2 xkelakar pon.. ape la i ni lol!

uolls nk taux i kan ms amik lesen kereta sume 2x kot.. dari test komputer i amik 2 kali, lepas tu test bukit,parking sume tu pon 2 kali sampai la test jalan raya tu pon harusla 2x kan.. pendek kate sume 2x la.. bak kate abah i, amik 2x baru la afdhal hahaha.. gile sengal i ni kan?.. pakcik yg ajar i bwk kete tu pon pelik.. "awk ni nk kate lembab blajar tinggi la jgk dr pakcik ni.. test komputer ni pon xlulus ape cite?.. belum bwk kete botul2 lg " cmtu la ayat pakcik tu.. cett.. suke2 ati je pakcik tukan.. lepas tu setiap kali i salah bwk tu je la pakcik tu ulang.. " ape ni bdk universiti.. blabla..blabla.. budak keje kilang pon 10x lg pandai la.. bla..bla".. ee bosan dowh!

eh lupe lak.. lesen moto i xamik 2x.. sekali je okey.. yey..! how come la i leh lupe i ade lesen motor ni.. nk kembang kejap la..B-D.. ok cukup!
mase i amik blaja bwk motor dulu pon ade critenye jgk.. i mmg xde basic lgsg psl moto ni okey.. so uolls taux i blaja bwk moto start dr org tolak moto i smpi i boleh bwk sdr tau.. eh bukan dr tolak, tp dr start enjin lg.. wakakaka.. cm bodoh je i mase tu! pdhl org yg amik lesen moto sume dah terror2 kowt ms tu.. mne ade yg br terhegeh2 nk blaja.. none of them.. masing2 dah expert. tgl nk amik lesen je.. cett..! i je sorang terkial2 nk start enjin.. disebabkan i ni xreti lgsg bwk moto, jd i xleh ikut org lain.. i kene blaja sorg2 dulu sbb level xsame! ee.. diskriminasi!.. nk cancel blaja bapak i pakse gak. dah la india yg ajar i tu garang nk mati.. ms tolak motor utk i pon cm xikhlas je.. ee.. benci nye teringat kt die..

pastu kan ms tu i ade feveret moto i sdr kt tmpt blaja tu.. gile gedik! boleh plak ade feveret motor lak i nikan.. mcm la sekolah memandu tu bapak i yg punye ;-P moto honda warne merah lame.. kecik je.. comel je.. sesuai sgt la ngn i yg comel ni.. *gile perasan dowh..kikiki so tiap2 pg mmg i aim je la motor tu.. ms tu plak ade makcik tu pun kecik2 jgk.. i pon perasan yg die pon aim motor tu jgk.. eh xleh jd ni.. so tiap2 ari weolls mesti berebut punye.. harus lah i yg masih mude ni mng kan dlm perebutan tu sbb i lg laju kn.. gile kejam!.. hahahaha.. org lain berebut motor baru, i ngn makcik tu lak berebut motor kapcai.. lawak jerrr.. hrp2 la makcik tu bkn bakal mak mentua i.. klu x, sure kene reject sbb xberhati perut... ngn org tua pon xnk beralah.. lol!

yg xbleh blah nye lg kn.. kt tmpt i blaja motor tu boleh dtg seberape byk yg kite suke, sng cite smpi pandai la... so bpk i pakse la i dtg ari2 blaja.. org lain dtg 8 kali je.. pas tu test.. i plak dtg hari2 xmiss selama sebulan.. kecuali ari selasa, tu pon sbb cuti.. gile ambitious i ni kn???? mmg femes la i.. mne xnye, ari2 terpacak kt situ.. smpi india tu pon jd baik ngn i. lps tu.. di sbbkan i ni xpandai bwk motor, i ade pengecualian utk gune motor dr pg smpi tengahari.. org lain sejam je da kne out!.. gile special dowh! ntah2 diorang igt i ade skandal ngn india tu.. who knows? =.="

itu pon ms i nk amik test, india tu leh ckp kt i " u ni belom boleh amik test lg.. ni i terpakse bg u amik pasal u punye cuti semester sdh mau hbskan.. " cett.. i dtg berlatih ari2 kot die leh ckp i xpandai lg. agaknye india tu takut rindu kt i klu i xde nnt kowt.. eeee... yak!

fyi, i skrg da hbs P pon tp kt kete i still lg ade pelekat P tu.. berdosa x buat cmtu?... wakkakaka

klik sini to see my UGLY BABY

so, pd yg tgh nk amik lesen tu.. oll da best okeyh.. jgn jd mcm i.. bile sume kene amik 2x, make duit nye pon kene darab 2 jgk la kan.. wahahaha not good okey!.. so.. gewd luck! bye2..



Dec 4, 2010

oh jusmate ku!

finally, dpt juga la merasa mkn jusmate5 setelah sekian lama mendambakannya.. feel like crying 0h... *over
tpkan uolls taux rase die gile cm xbleyh blah utk i.. die punye rase tu cm air jagung, pastu milky2 sikit.. i minum smpi nk muntah2 kowt.. yakk.. berapa kali i terbelahak.. tmbah pulak abah i kentut tibe2.. ciss, xsekolah agama betul abah i tu, sakit gile hati i.. tp, nk kurus punye pasal.. i pakse minum smpi ketitisan terakhir * cm nk g perang je.. xD

sumpah i xtipu.. i mmg nk sgt mkn jusmate5 ni.. honestly speaking, i mmg percaye ngn keberkesanan jusmate5 .... if only la kite mkn dgn aturan dan cara yg betul. xD .. so dibawah adalah cara2 pemakanan yg betul utk berdiet bersama jusmate5. check it out bebeyh;


CARA MAKAN JUS DIET MATE 5

Diet 1 (Berat kurang dari 90 kg ) Sarapan :Ambil separuh dari pemakanan biasa
Tengahari ( 1-2.30pm) :
Tidak ambil makanan tengahari, GANTIKAN dengan JDM5
Petang ( 6-8.00PM ) :
Ambil Separuh dari pemakanan biasa
Diet 2 ( Berat lebih dari 100kg ) Sarapan :Ambil separuh dari pemakanan biasa
Tengahari (1-2.30pm) :
Tidak ambil makanan tengahari, GANTIKAN dengan JDM5
Petang ( 6-8.00PM ) : Ambil Separuh dari pemakanan biasa
Malam : Ambil JDM5 sebelum tidur
Diet 3 ( Untuk mereka yang ingin kempiskan perut buncit )
Sarapan :Ambil separuh dari pemakanan biasa
Tengahari ( 1-2.30pm) :
Ambil separuh dari pemakanan biasa
Petang( 6 -8.00pm) :
Ambil separuh dari pemakanan biasa
Malam :
Ambil JDM5 sebelum tidur


sources: http://realelite.wordpress.com/2009/04/02/cara-makan-jus-diet-mate-5/

mcm ni punye mkn mmg la kuruskan.. ni klu xkurus gak.. i pon xtau lah.. bukan salah ibu mengandung lg dah okey.. ekceli jusmate5 ni function die adelah utk mempercepat kan lg proses penurunan tu.., faham kan?
so.. target i 3 bulan utk capai berat badan idaman.. iaitu 50 kg.. oh.. gile ambitious aku! *wink2 xD
current weight?.. oh sorry la guy.. i'm not telling! ..no..no..no.. malu lar nk g tau.. i kan gadis pemalu, hihi =.* klu korg rajin leh cr kt entry2 i sblm ni, boleh kan? boleh la.. grrr.. xbrubah pon berat tu.. *nangis laju2 T___T. ok uolls cari jgn xcari ye.. babai!



Dec 2, 2010

kembang kempis idong ngeh3





*sekadar gambar hiasan*

lupe la nk stori mori kt uolls.. td kan ms i tgh jogging suddenly ade nyonya ni tegur

" wah.. very fast arr u go and round.. wahhh.. very good "

kembang seyh aku.. ms tu br igt nk stop, cancel tross beb.. ngeh3x
hello.. harus lah i berbangge dgn pncapaian i ni okey.. tengok badan la... haha.. tu psl la nyonya tu respek hbs ngn i kan.. what can i say? B-)


alhamdulillah hari ni berjaya buat 4 round.. 4 round je? okey what???

hopefully esok bleyh buat 5 around plak.. fuh semangat nih.. ngeee XD

1 more thing! u know what?? my mak belikan jusmate5 utk i... wiwittt.. tq mak.. for ur support, for ur kindness, for u generousity.. luv u so muchh!.. muahhh

p/s bestnye klu wayar usb i xhilang.. klu x boleh share pic byk2 kt uolls.. pasti lebih menarik kan?=)








bertudung vs xbertudung.. sape di pihak yg benar?

wah kontroversi betul title entry i ari ni.. takutnye.. hehe

sbb hari ni i nk buat entry panas..

panas sgt ke? i pon xtau la panas ke x bg uolls tp bg i mmg panas la.. so klu ade sape yg xpuas ati tu nasib korang la.. i cume nk luahkan pendapat i je.. ade faham? *sejak bile aku da pandai jd kerek ni haish

last monday i jalan2 kt blog sorg gadis ni.. agak emo jgk la i bace entry die.. siyesly i xsuke pendapat die!.. blog siape?.. okey.. blog.. sori.. i'm not telling okey =P xpasal2 i kene nnt!.. *tau takut lol

uolls pnh dgr x org buat statement mcm ni

" aku xready lg la nk pki tudung.. ala... pakai tudung pon xsemestinya baik.. korang igt pompuan2 yg pki tudung tu sume baik sgt ke?.. ntah2 lg jahat dr aku yg xpki tudung ni "


i confirm mesti uolls pnh dgr kan org ckp mcm ni especially girls yg free hair kat luar tu.. klu ckp tu xnk pulak dgn penuh bersemangat kn... yela harus la kan utk mempertahankankan prinsip diorang yg superb betul tu dan kononnya selari dgn agama! lg2 klu yg ade blog tu, bile ade je entri mcm ni, rmi la yg mengomen, siap bersetuju 100% tu.. haish.. rosak betul. ni klu entri aku ni mst diorag condem hbs. ckp cara penyampaian salah lah.. hai.. da tau dah.. cara diorg je la yg betol kan.

tp sebelum tu, aku nk tegas kan diorang atau korang yg aku maksudkan tu adalah sesape yg penah buat statement kat atas ni. klu xpenah alhamdulillah..

okey la.. fine la klu xnk sgt pki tudung tu.. bende yg haram tu mmg seronok nk buat kan.. lantak korang la.. mak ayah korang da nasihat.. korang je degil.. kubur masing2 kan.. itu korang jgk yg slalu ckp kan.. tp boleh x nk bercakap tu jgn nk kaitkan pompuan yg bertudung boleh x?.. ape salahnye klu korang nk jgk, cube ckp " aku bukan xnk pki cume aku xready lg.. insyaallah, bile da smpi seru aku pki " ok da stop. kan sedap didengar tu.. xmelukakan hati sape2. xperlu la nk tmbah psl baik ape bagai tu. xperlu ok!

klu yg bercakap budak sekolah xpe la jgk.. boleh la nk dimaafkan lg.. ni da besar panjang kot.. klu kawin tu da boleh dpt anak 3 org dah.. da kerje pon.. pegi kerja pandai plk pki tudung.. tu bermakna korang tau jgk hukum.. xfhm kan? tudung tu uniform pegi kerje ke?

lepas tu penah x dgr org buat statement mcm ni pulak

" klu pki tudung pon tp ketat, singkat pon buat ape jgk.. baik xpyh pki tudung lgsg kan"

ni lg satu haprak. bg aku hanya org yg jahil je ckp mcm tu. sirius jahil gile. lg jahil dr pmpn yg pki tudung ngn baju ketat tu. ye.. ape yg korg ckp tu mmg betul tp.. tp ya allah xperlu la nk ckp xpyh pki tudung lgsg semata2 nk tegak kan prinsip korang xnk bertudung tu.. pki tudung tu kan perintah Allah. so jgn la nk buat statement sesuka hati. klu korg rase care diorg tu xbetul korang tegur la walaupun korg free hair sekalipun.. ape salahnye.. da mmg pki tudung baju ketat tu salah. asalkan korang tegur dgn care yg betul.

honestly, pada pendapat aku, bertudung ke, xbertudung ke.. sume same je.. xde kene mengene dengan korang tu baik ke jahat ke... itu bergantung pd hati.. aku rs xde sape pon ckp girls yg xpki tudung tu jahat. ade ke korang dgr?.. melainkan korg msk disco ke.. bunuh org ke.. rmps laki org ke.. baru lah jahat namenye tu.. bukan sbb pki tudung ke xpki tudung. ye.. aku tau mst ade jgk yg ckp klu da pki tudung tu kene la jage perangai baik2.. mmg betol la! aku pon setuju jgk 100%.. mmg la kite kene jage perangai kite sbg org islam.. yg xpki tudung pon kene jgk jage perangai.. yg pki tudung lebih la lg kan..

korang xpki tudung xpe.. itu hak korang. korang la tanggung azab die..kan? korang pki tudung tp pki baju ketat pon same, jgn igt korang leh terlepas..hehe tp jgn la disbb kan pki baju ketat korang nk tanggal tudung plk.. kan dah salah tu.. klu korang tau korang pki baju ketat cube ubah.. pki baju longgar plk.. sbb sia2 je pki tudung tp baju ketat.. pahala kurang.

so.. tu aje.. ni ape yg aku rase.. so klu ade salah dan silap tu.. maafkan okey.. luv uolls babai.=)



emo gile i kan?..
T__T













Nov 29, 2010

merepek lg



hurmmm... lately update blog jarang dah letak pic2 kan... huhu

boring..! boring...!

yes i know, mmg life pon boring je sekarang.. T___T

i'm desperately nak keje la.

Ya Allah, Kau berikanlah aku keje yg bagus2.. sesungguhnya aku terlalau ingin nk balas jasa mak ngn abah yg telah banyak berjasa dari aku kecil.. hanya Kau saja yg tahu betapa aku teringin nk bagi diorang kesenangan di dunia ni walau pun seketika.

utk pengetahuan uolls family i bukan lah dr org2 berada so, i mmg teringin sgt nk hidup mcm org2 kaya gitu.. ade bilik sdr, katil sdr.. tp xsemua ape yg kite nk akan dpt kan? we need to learn to accept the fate from Him.. =)







bestnye klu dpt umah mcm ni kan?=)


hopefully satu ari nnt i dpt capai apa yg i penah dpt selama ni dgn titik peluh i sdr

yg penting.. mst la dr sumber yg halal.. br la diberkati Allah ye kawan2.. hihi

bai!




Nov 28, 2010

asyura(cover ) - ShahRin(Winstband)






td i bukak youtube gatal2 la type name sendiri kt kotak search tu kan
n the terjumpa la lagu ni.. wahh xsangke mak, nyahhh oii ade jgk org buat lagu sempena name makni.. hakhakhak.. gile perasan good good gitu tau.. lagu ala2 jiwang karat gitu.. layan jgk tau.. penyanyi die pon howt jugakk.. taste mak nyahhh oii.. errmm gataiii..!

layannnnnnn


!

stori mori

what time is now? ermm 5.53am.. wow.. very da morning rite.. hehe da lame rasenye xbangun awal mcm ni la.. mau xnye i bgn awal, last night kul 8 i da tdo.. hikhik.. honestly, i xpnh tdo seawal tu tau.. mmg ari ni dalam sejarah lah.. *ape la i ni kan.. tdo awal pon nk kecoh ke =P.

pssst ekceli i da bgn kul 4.40 am td.. tibe2 teringat ade kek kt dlm fridge.. ape lg.. syaiton dan anjel bling2 pon mule berbicaralah.. T____T

syaiton : sodap jugak klu dpt makan kek ni .. mlm td da la ko tdo awal..xdpt nk rase.. eh.. ntah2 da hbs diorang bedal mlm td x kek ko tu?.. aiyok2..xtau

hah.. yeke..?! i pon lekas2 melompat dari katil n gi jengok fridge.. siap la diorg klu kek tu xde dlm fridge! i nk merajok ngn diorg esok!.. xkire..! phew.. nsib bek ade lg.. *ciss gemok betol perangai aku ni kn..? i pown xsangke=D

anjel bling2 : hello cik puan! i'm ordering u to tutup pintu peti ais tu rite now. perlu ke nk pepagi buta ni ha?.. ape la salahnye klu mkn esok pagi je.. ee xfaham betol la nyah.. atoiii.. sedar la sikit awk tu bukan kurus lg dah.. da tahap obesiti da pon.. klu xmkn skrg pon xmati la mak cik.. eee tolong la*ala2 jaafar on gitu..

okey! anjel bling2 menang!.. tahniah pd beliau. hooorey
yey.. i telah berjaya menahan nafsu serakah i. hepi2

*tah pape je kan i ni.. ngeee B-)

now i nk stori mori sikit, ekceli semalam i balik kg ngn parent i coz we got two kenduri kawin nk kene gi. yelah.. kene lah pegikan sbb tu kenduri kawin org kmpg mak i. kalau kite xgi knduri tu kesian la kt diorg.. penduduk kg kt kmpg mak i 2 berape kerat je la.. so if kitorg xgi nnt kenduri kawin i diorg xnk pegi lak kan.. hakhak.. in fact semalam mmg xramai pon yg dtg kenduri tu.. xsampai 300 org pon kot.. hopefully i got more people la attend kenduri kawin i nnt...=.='

ckp psl kawin ni i ade stori sikit psl my cousin, i use to call her along jaja. the thing is.... she had found her soulmate.. !! XD *mesti uolls nk kate kazen dpt bf pon nk kecoh kan hohoho.. xde la.. sejak 2 menjak da ade bf ni kemain heppi lg die tau.. hihi.. nmpk sgt kowt coz her eyes will blink2 whenever she talk about her bf.. biase la org tgh bahagiakan kan.. whatever it is i tumpang hepi for her la.. nampak gaya nye xlame lg family weolls pon nk buat kenduri kawin la. not only one tau but two, one for her, and another for me.. upss xde la.. another one is for her brother (klik) her future husband tu pon nampak seperti lelaki yg baik la.. pegawai bank n yg penting stabil juge.. duit hantaran sure kelasss ni nyahhh.. ngeh3

n then i ngn parent i pon bergerak ke nilai for the next kenduri kawin.. kenduri kawin anak kawan mak i ms mude2 dolu.. kenduri ni mmg buat i tension gile tau.. ni boleh dikatakan reunion member mak i lah.. ade ke patot sorang member mak i tanye nape muke aku cam hindustan..???? kacukkan ke? celah mane ntah la hindustannye aku ni.. okey lah.. consider la nk kate kulit aku yg xberape nk cerah, xberape nk gelap ni kan.. aduh.. saiz badan aku sure la kene kan.. huhu.. xpe.. tu aku da readyla mental fizikal.. hakhak...

sayang la xde pic nk kongsi ngn uolls sume coz i xde kamera nk amik gmbr.. =.="klu x mst bestkan stori mori ngn pic2 kan?.. =)

okey la.. dats oll for today.. tata=)


Nov 26, 2010

*sigh*

hi..

ari ni pon i wasting my day.. xstudy utk interview.. *sigh*

bad friday

happy friday everyone!!

what a bad day..
ari ni i malas lg nk bgun g jogging.. nape? oh guys, i can u 1001 alasan klu uolls nak.. =P hidup ni penuh dgn alasan kan? why rrr? baju da byk xmuat.. xfaham lg ke cik syura oii?

next week punye interview pon i xtau bile ni.. staff dr agensi tu pon bukannye nk bg lg email kat i.. i need to know la bile time n date die.. if not, i xrase pressure nk studi for the interview.. tolong lah!

whatever it is, xsuke la kehidupan sekarang.. :'(

employer, plizz consider my application lah.. susah sgt ke? .. adoii

Nov 24, 2010

i feel stupid when i speak english

i ade cite kn yg semalam i ade attend satu interview... so, the xla bagus sgt i buat for the interview.. in fact teruk sgt la.. aiyoo.. my greatest weaknesses is lack of mastering in english.. n it soo truuueee.. i feel soo awkward *stupid when i speaking english.. :'(

i rs kan when i was in diploma level kan my english is much2 better than sekarang.. yelah mase wat muet dulu i rilex je.. siap rs confident dan bajet i la yg paling terbaik speaking tau.. sirius! tp muet i band 3 je lah.. hehe.. tp xpe la kan.. kan bagus klu i still ade perasaan bajet tu smpai sekarang.. xde lah i menggelabah smpai sekarang kan?.. hurmmm

Nov 23, 2010

i know myself..

sedar x sedar da seminggu i xupdate blog i ni.. hai.. ntah lah.. cepat betol rase mase ni berlalu kan.. xterkejar i dibuatnya walaupun i cuba pecut 100meter fuh.. nak kate busy.. xbusy mane pon.. ade je melepak kat umah ni ha.. ntah lah.. apa yg boleh i katakan sekarang i tgh runsing sekarang ni.. serius runsing sangat dan bangat.. i sekarang tgh desperately nak kerja nih.. nak sgt kerja.. nak cari pengalaman yang berharga particularly relating to account.. definitely! nak duit bayar bb i yg tgh lembab nih.. nak bayar insurance lg.. *nak shopping lg..keh3

i rase i terpakse kuburkan je lah impian i untuk jadi blogger2 bagai nih.. i rase i mmg xde bakat and in fact xde package pon nak jd blogger berjaya.. err.. i bukan xde self confident or bagai cume i know myself very2 well.. so i found that yg i mmg xde bakat utk ke arah itu.. i rs i nak let go.. so just like its name.. blog i ni mmg cume sebuah diari peribadi utk i.. mungkin i je pon yg bace kan kan kan?.. tp.. ape2 pon i still akan update bile i ade mase.. i xkan private kan blog i ni.. kalau ade yg sudi singgah dialu2kan.. klu x sudi pon xpe lah.. xdose pon..XD ngeee

ekceli ptg ni i da ade satu interview yg perlu i attend.. wish me luck okeh.. hopefully terpilih untuk second interview.. this is my first interview.. so sgt takot okeh!=.=


Nov 21, 2010

hai..hai..hai...

hai.. what a blissful day


how bout urs?=)

Nov 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha!

Quick update!

sedih la ari ni xdpt nk blogwalking.. internet lembab sgt lah.. sumpah sgt lembab! mmg i kene byr bill bulan ni cepat2 since celcom pon da ugut nk control speed bb i ni klu due to the late payment.. nak marah pon mmg salah sendiri.. =.="

ok.. readers sekalian.. i pon jp g nak balik kg kt rembau, n9
so doakan i selamat sampai kt kg dgn jayanya okeh

oh ye, b4 i terlupa.. i br je reg nuffnang tau.. perasan x kt sidebar kanan tu..
so jgn buat2 xnampak tau.. hihi

selamat hari raya aidiladha.. jgn makan daging banyak sgt ye adik2 & kakak sekalian=D


l

Lisa surihani yg COMEL!


hi olls

ade sape2 kt sini yg ikuti Mari Menari ala... program realiti astro yg terbaru tu..?
haha.. biasa la kan.. what do u expect dari seorang penganggur mcm i ni kan.. 24/7 dok kt umah ni haaa.. jd pengulas program tv xbergaji je la... hihi.. boleh la kan?

ekceli i nak pujiiii lisa surihani, pengacara program mari menari tu
comellll gile kan die...! comel sgt..! no wonder la rmi mamat2 kt luar sane tu tangkap cintan kt lisa.. mmg sgt comel lah..
i first time tgk die mangacara.. xcontrol sikit pon kowttt...
i xtau la plak die tu boleh selambe je nk mengengkang la.. nk menguak la.. igt kan die tu stock2 cover cun je
alahaiiii comelnye ngko *sambil tgk rancangan mari menari XD
tibe2 rs adore je kat die... ngeee=D
.
..
...
....


Homaigod!!
ni yg xbest ni... baru je nak minat kat lisa surihani... haiyaaaa

td br je i google pic lisa surihani yg comel2.. igt nk letak la sekeping kt sini buat tatapan uolls.. suddenly i terjumpe pic ni..


source picture - skycrewz

mungkin uolls da tgk pic ni kan.. tp i br je tgk.. huhu

amboiiii.. tgkla.. couple belakang tu tgh sedap beromen.. best nyerr.. hehe
homaigod! kt atas meja tu botol arak kan????.. did she...???
tp bukan lisa punye kowtttt... xkan la die nk minum kan.. i syak pompuan mate kuyu pakai baju pink ni yg minum.. *astaghfirullahalazim.. xbaik fitnah org la syura
think positive.. be positive.. hhaha

baru nk tulis panjang2 psl lisa.. cancel la.. hehe..
susah kan jd pompuan kolot cm i ni.. baru tgk pic mcm ni da pikir negatif..
jgn mara kt i ok =.="

Nov 14, 2010

how come......!

OMG... ! OMG.. !

i br terperasan yg i da tertinggal mesin jahit mini i yg i syg2 tu kt bekas umah sewa i di melaka..
i thought abah i da amik kotak mesin jahit tu semalam tp rupe2nye x.. hadoii la.. best betol ! demn
camane la i leh tinggal mesin jahit tu.. kate syg kan.. syg ape mcm ni..
gile careless i ni.. sob sob T____T
tp salah i jgk coz i letak kotak tu tepi tv, suppose i patot letak kotak mesin jahit tu tepi pintu mcm barang2 i yg lain... haishhh

tp i da try cr stu rumah tp mmg xde!
besar mne la sgt rumah i ni kan...
mcm xpercaya je weyh... wawawawa

uolls tau x.. i can't live without mesin jahit kesayangan i tu *over
sewing is my passionate rite now hihihi
see.. sebut pasal sewing je i leh gelak2 tau.. =D *pdhl gone crazy

OMG... ! OMG... ! *sewel i dtg balik

xkan la i nk let go je mesin jahit tu kan
oh xmungkin sama sekali..
it cost me rm 180++++ tau..
10 kali i pk nk beli dulu.. tp dek kerana minat i bli gak..
hari2 i lenjan mesin jahit tu beb

seems like i kene dtg melaka la utk amik mesin jahit tu..

Datang melaka????
OMG... ! OMG... !

p/s : klu abah dpt i tau i tertinggal mesin jahit tu kt umah sewa i sure kene 'bamboo' habis2 ni.. coz smlm brape kali die tanye soalan ni....

" syura, check betol2 ade barang tinggal x?.. xde nak patah2 balik lg ni "

" alah abah ni.. mls la... mne ade barang dah.. ni je.. klu ade pon mmg barang yg along dah xnk! "

terus masuk kete. dek sebab mls nk check punye pasal.. kalau la i g check.....

sekarang padan muke! T___T

Nov 13, 2010

kasih ibu membawa ke syurga.. kasih anak?

alhamdulillah..
i just arrive from melaka
leaving for olls the memories in there for good
*sedih lol*

my parent datang jemput i
diorang smpi dlm tghari..
means ni la kali terakhir diorang jemput anak pompuan diorang yg sorang ni kan =D
once again.. alhamdulillah..
hopefully ni la last time i susah kan diorg jemput i
amin

pernah dgr this quote x?

"kasihnya ibu membawa ke syurga.. kasihnya ayah berkorban nyawa"

sure uolls penah dgr kan
i tau quotation ni pon coz tertulis kat mural sekolah i ms sekolah rendah dulu

entry i kali ni mungkin agak emosi sikit
yelah.. hati i ni mudah sgt tersentuh lg2 bile ia melibatkan hal org tua
i just nak luah kan perasaan..
yet.. i know.. readers i pon xrmi pn..
so hopefully after uolls read this entry
plizz keep what u read dlm hati korg je ek XD

ekceli mase i dlm kereta td tibe2 hati i jd terusik sgt
terusik sgt smpi hati i rs pedih sbb i xmampu nk nangis utk luah kan perasaan i ni
fyi, abah i bwk kereta saga..means itu main car kitorang stu family la..
ni bkn saga baru tau.. ekceli saga lama tahun 80an tu..

so, da name pon kereta lame kan.. sure la ade rosak sane sini..
so same goes kereta abah i tu
for the past few months, kereta tu ade problem kat gear die
i pon xtau la nk explain camane
i cume leh ckp yg gear die boleh tibe2 jd free bile tgh gerak.. fhm x cmne?
so becoz of dat, abah i terpaksa hold stick gear tu all the way dr melaka smpai la ke shah alam
can u imagine?.. abah i bukanlah muda lg pun... so sad..
dah la jauh.. cuaca panas pulak tu..
bile cahaya matahari terkene kt tgn kiri die yg hold stick gear tu.. mmg i sedih sgt la... sure abah i xselesa time tu..
i terharu sgt.. besarkan kasih ayah?.. xpnh merungut..

uolls tau x...
i xpnh cium pipi parent i.. even waktu ari raya pon..
i xpnh ucap trima kasih bile parent i msk kn duit dlm akaun i
i xpnh wish hari ibu dan bapa..
wish befday jauh sekali...
semuanya i xpnh..
i bukan xnk buat tp... budaya tu xdiserap dlm diri i dr kecik..
but i know xde istilah terlambat dlm hal ni kan
then bile i try nk buat.. i jd malu plak..

so pathetic of me rite?

luckily abah i masih kuat lg skrg even though die da masuk 53
i guess la... yelah.. kt luar mmg nmpak sihat.. tp kt dlm.. who knows..

abah.. along syg abah.. n hopefully abah dipanjangkan usia supaya along berpeluang utk berbakti utk abah.. mak jgk.. thanx for tart cheese yg mahal td.. huhu.. nnt bile along da keje along akan belikan mak juge okeh.. along pon sygkan mak..










farewell student life



what a very historic day is today for us,
students of Bachelor in Accountancy jul 2008 - dec 2010..
class of BACC8C
we are officially leave our title as a student

us ;D





after today olls of us will split up
take our own direction
fight for better life
and pursue our dreams


thanks for olls the best moments guys
u guys are the best things that happened in my life
i swear!

yes.... we will be separated
but remeber.. the memories will stay remain in our heart forever

luv oll of u guys
muackss 1000000x

n
farewell UiTM Kampus Bandaraya Melaka
thank u for letting me to learn here..




p/s: roommate sume da balik. aku nak nangis puas2..
Ya Allah.. terima kasih ats segala-galanya....


Nov 10, 2010

thought for today

hi olls.. good afternoon
how r u doing today?
hopefully uolls sume sihat n ceria2 selalu juz like me okeh=)

jam kt laptop i pon da hampir 1 pm..
owh.. cepatnye mase kamu berjalan.. its frightening me olredi..
rite now i tgh studi for my last paper.. AIS630..
the only paper yg i ltk kan harapan setinggi gunung utk skor A+++
paper lain cm xde harapan je.. T____T

so today i'm going to let my lappy shut until i done my last paper
ok lappy.. have a deep rest ok syg.. ngeh3
i tau u da lame xrest since i bli berukband bulan 6 ari tu
pity of u

owh.. why i call my bb berukband..?
o yeah.. sbb bb kesayangan i ni lembab lately
so selayaknye die dipanggil beruk..
owh tensen..
esok mayb i byr bill bulan 10
so mr celcom.. sile sabar okeh
xperlulah nk aniaya sy cm ni..
sy cume lambat beberapa hari saje uolls da nk kene kan i cmni..
celcom jahat..

1 more commitment..
insurance life i pon xbyr lg bulan ni.. OMG.. tpakse la kuar duit asb klu mcm ni...
i terpaksa...
nangis lg.. sobsob T___T

ok lah.. need to studi..=_='

love uolls
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...