"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Dec 6, 2010

2 x 2 = $$$$$$

hi olls.. what do u feel today? happy? sad? err.. how about me? ermmm i rasa okey lah.. heee x D
sorry ye for my previous entry i yg begitu emosional.. n thanks pade yg telah memberi semangat.. no words can describe how much i appreciate uols wink2 =.=*

okey lah.. xmo sedih2 da.. lets move on bebeyh!! *over lak xD

utk pengetahuan uolls, pg td i pegi sebuah recruitment firm kt Puchong coz i ade apply satu job kt HSBC.. position yg i apply tu Global Banking & Market Executive.. hopefully i leh dpt keje ni.. coz i believe this is a good starter for me to start a career as a banker =) ok nk dijdkn crite, ms i kt recruitment firm tu, agent i tu suruh i buat screen test. screen test tanye psl grammer je.. okey la.. i pon jwb la ngn confidentnye.. dgn bongkaknye hati i berkata2... mst lulus punye la.. stakat soklan grammer ni celah gigi mak aku je la.. kikiki.. berlagak seyh.. hakhak.. so lps jwb tu, agent tu pon amik la the answer sheet n tanda.. i pon berdebar2 la tunggu.. tibe2 agent tu dtg dgn xbg salamnye.. cett (pdhl agent cina.. wakaka)

" miss, u need to do it again.. u only got 12 over 30.. u need to get at least 14 to pass this test "

huh.. bior betik! i cant believe this.. i pon ckp la.. " OMG, are u killing me? " pergh.. korang caye ke i ckp cm tu?.. wakaka..
xdela.. i pon ckp la.. " really?! can i see what is wrong? " ckp pon xnk terabur la kan.
agent tu bg tgk kejap je.. kudukut betul agent tu.. cett

again, i pon jwb la test tu. so, klu da repeat 2x tu klu xlulus jgk tu xtau la kan.. huhu so finally i pass the screen test.. tu pon 15 over 30 je.. okey la.. so this coming monday first interview kt cyberjaya. Pray for me okey =)

bile i teringat balik i jwb grammer test tu 2x kan i teringat ms i amik lesen kete dulu2..

hihihihahahahhuhuhu.. belum cite da gelak.. ntah2 xkelakar pon.. ape la i ni lol!

uolls nk taux i kan ms amik lesen kereta sume 2x kot.. dari test komputer i amik 2 kali, lepas tu test bukit,parking sume tu pon 2 kali sampai la test jalan raya tu pon harusla 2x kan.. pendek kate sume 2x la.. bak kate abah i, amik 2x baru la afdhal hahaha.. gile sengal i ni kan?.. pakcik yg ajar i bwk kete tu pon pelik.. "awk ni nk kate lembab blajar tinggi la jgk dr pakcik ni.. test komputer ni pon xlulus ape cite?.. belum bwk kete botul2 lg " cmtu la ayat pakcik tu.. cett.. suke2 ati je pakcik tukan.. lepas tu setiap kali i salah bwk tu je la pakcik tu ulang.. " ape ni bdk universiti.. blabla..blabla.. budak keje kilang pon 10x lg pandai la.. bla..bla".. ee bosan dowh!

eh lupe lak.. lesen moto i xamik 2x.. sekali je okey.. yey..! how come la i leh lupe i ade lesen motor ni.. nk kembang kejap la..B-D.. ok cukup!
mase i amik blaja bwk motor dulu pon ade critenye jgk.. i mmg xde basic lgsg psl moto ni okey.. so uolls taux i blaja bwk moto start dr org tolak moto i smpi i boleh bwk sdr tau.. eh bukan dr tolak, tp dr start enjin lg.. wakakaka.. cm bodoh je i mase tu! pdhl org yg amik lesen moto sume dah terror2 kowt ms tu.. mne ade yg br terhegeh2 nk blaja.. none of them.. masing2 dah expert. tgl nk amik lesen je.. cett..! i je sorang terkial2 nk start enjin.. disebabkan i ni xreti lgsg bwk moto, jd i xleh ikut org lain.. i kene blaja sorg2 dulu sbb level xsame! ee.. diskriminasi!.. nk cancel blaja bapak i pakse gak. dah la india yg ajar i tu garang nk mati.. ms tolak motor utk i pon cm xikhlas je.. ee.. benci nye teringat kt die..

pastu kan ms tu i ade feveret moto i sdr kt tmpt blaja tu.. gile gedik! boleh plak ade feveret motor lak i nikan.. mcm la sekolah memandu tu bapak i yg punye ;-P moto honda warne merah lame.. kecik je.. comel je.. sesuai sgt la ngn i yg comel ni.. *gile perasan dowh..kikiki so tiap2 pg mmg i aim je la motor tu.. ms tu plak ade makcik tu pun kecik2 jgk.. i pon perasan yg die pon aim motor tu jgk.. eh xleh jd ni.. so tiap2 ari weolls mesti berebut punye.. harus lah i yg masih mude ni mng kan dlm perebutan tu sbb i lg laju kn.. gile kejam!.. hahahaha.. org lain berebut motor baru, i ngn makcik tu lak berebut motor kapcai.. lawak jerrr.. hrp2 la makcik tu bkn bakal mak mentua i.. klu x, sure kene reject sbb xberhati perut... ngn org tua pon xnk beralah.. lol!

yg xbleh blah nye lg kn.. kt tmpt i blaja motor tu boleh dtg seberape byk yg kite suke, sng cite smpi pandai la... so bpk i pakse la i dtg ari2 blaja.. org lain dtg 8 kali je.. pas tu test.. i plak dtg hari2 xmiss selama sebulan.. kecuali ari selasa, tu pon sbb cuti.. gile ambitious i ni kn???? mmg femes la i.. mne xnye, ari2 terpacak kt situ.. smpi india tu pon jd baik ngn i. lps tu.. di sbbkan i ni xpandai bwk motor, i ade pengecualian utk gune motor dr pg smpi tengahari.. org lain sejam je da kne out!.. gile special dowh! ntah2 diorang igt i ade skandal ngn india tu.. who knows? =.="

itu pon ms i nk amik test, india tu leh ckp kt i " u ni belom boleh amik test lg.. ni i terpakse bg u amik pasal u punye cuti semester sdh mau hbskan.. " cett.. i dtg berlatih ari2 kot die leh ckp i xpandai lg. agaknye india tu takut rindu kt i klu i xde nnt kowt.. eeee... yak!

fyi, i skrg da hbs P pon tp kt kete i still lg ade pelekat P tu.. berdosa x buat cmtu?... wakkakaka

klik sini to see my UGLY BABY

so, pd yg tgh nk amik lesen tu.. oll da best okeyh.. jgn jd mcm i.. bile sume kene amik 2x, make duit nye pon kene darab 2 jgk la kan.. wahahaha not good okey!.. so.. gewd luck! bye2..



5 comments:

Anonymous said...

Semoga hari dinamit teman saya!

Heidi Shafiq said...

pelekat P tu dh 3 tahun kat kete aku.. mls nk bukak.. hahaha..

Azuan said...

aku bru nak amik lesen keta sem nie...huhu

MiSz SyuRa said...

heidi : i pompuan xpe.. u llk.. cannot laa.. hehe

azuan : gewd luck 2 u.. jgn amik 2x tau! hihihi

Un Phat Lee said...

nasib baik gua amek sekali je dulu.he he he :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...