"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Dec 29, 2011

Team Outing at Sunway Lagoon.. Hoyeahhhh


18 December yang lepas
department i buat team outing
team outing lah sangatkan
manager i pon i tak jumpa on that day
team outing ke?
haha
plus i banyak habis kan masa ngan my fren dee
rasa dah macam kelua ngan member je

okey
itu semua tak penting
yang penting sekarang i nak review
ape yang main kat sane
chaloo bete!;p

okey bende pertama yang i main kat sana uolls nak tahu ape

tarraaa


yeahhhh.. pirate revenge katenye
terror tak terror lah mak cik
malas nak cakaplah
haha
(paduhal benda ni kat entance hihi)

i sebenarnya takut gila nak naik
tapi beranikan diri je beb
demi kawan
kang tak main
tak best pulakkan
huhu

nak jadikan cerita
dek disebabkan badan i yang comel ni ha
boleh pulakkan i tak muat nak pakai tali pinggang uolls
tak tahu lah i nak letak muka ni kat mana.. ades
dahlah sebelah ada beberapa mamat kacak
malu lah jugak i!

i dah surrender nak naik
tapi mamat yang jage tu pakse gak naik
siap tukar tempat lagi
cari hat yang tali panjang punye kate nye
motif? nak kate i gemuk lah tu;p
tapi uolls jangan risaulah
wlaupon berat uols 120kg hata 300kg sekalipon selamat jugak
dia punye security memang terbaik
ade bendul ape ntah tak taw nak habaq nama apa
tekan perut kita
confirm tak jatuh nak habaq mai
tapi sakit pinggang di buatnya
seminggu tak hilang

lepas tu i main ni

tomahawk pulakk
yang ni i rasa safe sikit compare to pirate
sebab ada dinding
tapi bila main, lagi seram dari pirate rupanya
laju gila
atleast pirate tu tak lah laju macam ni
tapi memang best!
lepas tu bila pusing 360
rasa macam nak terkeluar dari penghadang bahu tu
perghh

seterusnya i naik

ye... memang nampak macam senangkan
macam naik eyes of malaysia lah
tapi bila kat atas
and benda alah yang i naik tu goyang2
sumpah i rasa gayat
baiklah i naik tomahawk lagi
atleast benda lah tu laju
tak sempat pon nak rasa gayat

ha.. ni lah kemuncak segala -galanya

Roller Coaster

ewww kemuncak ape
sekejap gila kowt
tak puas
fail!fail!
kecewa ahkak taw

ecehhh
hihi


yang ni lagilah tak adventure kan
ceh berlagak pulak i ni
tapi okeylah
hihi

last but not least
i naik kasut busuk ni


cilok gambar dari kancil biru
maaf ye tuan gambar

yang ni walau pon tak mencabar kat fizikal
tapi kat kepala hotak hang mencabar beb
pening giler ko
boleh tahan lajulah dia punya pusing
tetiba keluar rasa macam mengandung 2 bulan
fenin2 lalat!


sebelum balik weoll singgah makan kat ayam penyet api
sodapppp

okey

tu aje babaiiii











Dec 27, 2011

Jalan2 hantar Pengantin : Sanding Part 2




hi uolls
mesti uolls tensenkan
bila lah cerita kahwin sepupu i ni nak habiskan
dah macam telenovela mexico lak kan
hihi

alolo jangan lah cenggitu uolls
jom layan gambar lagi ek
ape lagi?
moh le kite
hihi

ni gambar sanding
ermm memang nice lah colour orenkan?
ni kalau mas bace mesti mak cik tuh suke hehe
mak cik tu memang gila warna oren

eh lupa nak habaq
adik teman jadi pengapit ropenye
awww

boleh pulak salam camnikan
sempoi..

isteri lebih tinggi dari suami??
murah rezeki katenye
insyaalah

negeri 9 vs kedah

eh.. mak cik ni pon nak enterprem gak ke?
harus lahkan.. ehehe

with dearest cousin
along the jaja

kesian pulak sepupu kecik i sorang ni tak de gambarkan
tepeklah satu
hihi

****bersambung lagi****

Jalan2 hantar Pengantin : Sanding








hi uolls
kita bertemu kembali dalam siri
jalan2 hantar pengantin
cehh.. siri la sangatkan.. ekeke

tanpa membuaang masa lagi
jom layan gambar yuk

ketibaan pengantin di rumah pengantin perempuan
oh ye.. theme color oren hitam ye kengkawan

muka pengantin lelaki yang dah tak sabar nak naik pelamin
hiks

pengantin perempuan dah tunggu

yey..
the groom meet the bride
finally

emm.. nice jugak color nikan
boleh di pertimbangkan untuk time i nanti
hihi berangan lebih pulak i neh

****bersambung****




Dec 26, 2011

Jalan2 hantar Pengantin : Akad Nikah



hi uolls!!

lamanya tak updet blog
sekejap je dah seminggu weyh
what the fishlah!
-.-

okey2.. hari ni i nak updet pasal kenduri kahwin cousin i kat Kedah 4/12 ari tu
ingat lagi tak?

punya lah lama nak updet kan pasal kenduri kahwin tu kan
cerita pon dah basi
hahaha

sanggup tak sanggup uolls kena baca gak
entri basi lagi membasi i ni
penat i upload gambar tau hihi

btw, celcom bb i dah laju balik

happy=))

okey
jom layan gambar


pemgantin tengah make up ngan kakak pengantin
nak nikah je kan
bukan nak sanding pon lagi =)

mas kahwin plus hantaran kot

my father (bukan bapak pengantin eh)
with my baby bro (baby ke?)
sedondon gitewww

tengah tunggu dinikahkan
oh ye.. on that day ada dua couple nikah
yang menaiknya my cousin ni banker
same goes with his wife
another couple lak dua2 doctor
(perghhh...doktor siott)

i think both dah couple dari zaman u kot
nice kan?

pengantin perempuan
cantikkan?=)

acara batal air sembahyang
bestnye dapat gelang
wondering bila i nak dapat gelang eh
hihi (berangan)

***bersambung***






Dec 18, 2011

Nak cantik macam dia juge=)





ekceli this is my ex housemate.. cantik tak dia? i mean her make up.. her outfit.. for me awesome giler!!!.. its suit her very well.

what do u guys think??

by the way, her mother is a mak andam. ^.^

how i wish on my big day nanti which i sendiri pon tak tahu bila(huhu).. i hope i can look as pretty as her too.=)

anyway, congratulation Jiha for ur engagement=)

18 SG: Entry Marah Giler!!!




I love Celcom Broadband abah kau lah

service dah lah macam ba alif ba ya

dah 2 minggu broadband aku ni lembab macam isetan

nak updet entry pon susah macam haram jadah

hey come on lah!! orang nak updet entry bergambar lah badi goal

aku rasa tak adelah pulak aku ni 24 jam ngadap laptop

bile mase pulak aku online sampai over limit neh hah

marah giler aku ni.. berapi-api dah ni.. korang takut tak?!



hai.. ada jugak yang kene wrestling ngan aku ni karang




amacam. ade berani??

Dec 15, 2011

nak blogging kena ikhlas



T___T

nak nangis kowt tengok traffic 3 minggu kebelakangan ni
merudum gila2
termenung sat tengok jumlah yang terpampang kat profile nuffnang i ni ha

the reason being mungkin sebab i jarang updet beberapa hari kebelakangan
yalah i kan balik kampung uruskan wedding cousin i
busy ya amat
plus dengan line internet ibarat hidup segan mati tak mahu tu
mana mungkin i bisa blogwalking
eh macam tak kena je kan i ngomong indon
hihi

betullah kata orang
kalau blogging sebab nak kejar traffic
atau nak kejar duit nuffnang
hatta nak kejar glamer sekalipun
memanglah tak kemana perginya
alih-alih, kita yang kecewa sebab pembaca dah beralih arah
mood nak berblogging pula entah ke mana

kesimpulannya, nak blogging kenalah ikhlas
janganlah sesekali sebab blogging nak kejar glamer
nak kejar follower beriban
kalau tak jadilah macam i ni ha
meroyan tak tentu pasal
selang10 minit nak bukak blog
aiyooo.. kritikal!!
huhu


biar glamer kejar kita
jangan kita kejar glamer


ok?

so lepas ni haruslah i dah tak nak fikir pasal followers sangat
i tak nak fikir macam mana nak up traffic lagi
ermm kadang2 tu bolehlah la
but not all the time kan

^.^

Dec 14, 2011

no mood



tak de mood
coz
hari ni mula kerja balik


Dec 13, 2011

What a wonderful moment with Ain Sofea




last night (12.12.11) i pi umah sepet tengok baby Sofea
dengan cik mas & kak lia juge
wow... it was really a best time ever lah tengok anak kawan baik sendiri
macam tak percaya je tengok kawan tu dah ade anak hehe

tapi sayang i tak ada camera nak snap pic sofea banyak =(
mencik!

walau macam mana pun i dah cilok satu pic sofea dari fb hubby sepet

taraaaa


alololo chubbynya sofea ni
geram aunty rara tengok
sepet cakap masa lahirkan sofea berat sofea 2.5 kilo je
kecikkan??
tapi masa tengok semalam dah 2.6 kilo
neneknye cakap sofea tak suke minum susu tepung
suke minum susu mama dia je
amboiii pandai sofea ni ek
nak yang segar dari ladang je
huahuahua

tapi tak semesti nya masa lahir kecik sampai besar kecik taw uolls
contoh macam i sendiri
dulu i lahir berat i 2.1 kilo je
mak i cakap lah
tapi hari ketika dan saat ini
cube tengok betape sihatnya i sekarang
hihihihi
mak cik i cakap kalau tengok i masa kecit tak sangka boleh besaq macam ni haha
don't judge book by its cover okey
di sebabkan itu aunty rara nak pesan kat sofea jangan makan bebanyak sangat
bila da besar nanti ye
jaga badan tu
*peasanan untuk mama sofea juge*
^.^



i nak try dukung tapi macam cuak pulak
kecik sangat lagi
tak berani lah aunty rara nak dukung
aiyooo
tunggu lah sofea becar sikit baru nak dukung
=)

tak sabaqqq

Dec 8, 2011

Welcome to the world Ain Sofia!!



alhamdulillah

syukur sangat my bff Sepet dah selamat melahirkan seorang baby girl yang comel sangat
(comel macam aunty cura dia lah hihi).
i try to upload gambar baby tapi macam tak lepas pulak
cedihhhh

tapi nampak gayanya cam lambat sangat pulak dapat tengok baby
sebab i kat kampungkan
memang harapanlah i nak pi tengok
kengkawan lain semua dapat tengok dulu
cedihhhhh lagiii

nak wat camanekan
i kan dah jadi mak cik
so tak boleh lah nak mengada sangatkan
survive beb

her name is Ain Sofia Asyura ^.^

best tak nama tu?
harusssslah

haha tipu je!!

Ain Sofia je
asyura tu i pepandai tambah

nak panggil Pia boleh tak pet?
hehe

tapikan i cam dah rase je aura sepet nak bersalin
patutlah i dah rasa lain je semalam
rasa cam nak call sepet sesangat
rupa2 nya baby nak dengar suara aunty rara dulu baru keluar melihat donia
haha.. perasannn kejapppp

so pet, agak2 bila nak buat blog?
tetiba gitew
yalah.. boleh letak pic baby bebanyakkan
aku dah ada..mas pon dah ada blog sendiri
anda bile lagi?
gitewww








live from kampung



hi uolls!!!

masuk hari ni dah 3 hari i kat kampung
cepat betul rasa
my cuti habis kat kampung ajelah nampaknya
ai yooo

tak apa lah my cousin punya pasal kan
i pasrah ajelah huhu
nanti bila turn i kahwin
harap2 adelah yang sudi tolong
bila?
oh... jangan ditanya dong
tak mampu i nak menjawab nya

wuwuwu

ekceli kat kampung ni line internet susah sikit nak dapat
yang ada pun gprs ajelah
itu hazab kau
nak bukak satu page pun makan 8 jam
seksa!!

tapi dah nama pun kampung kan
cenggitulah

yang tak bestnya i tak dapat nak blogwalking
siyes i rasa hidup i kosong tanpa blog2 uolls
ecehhhhhh
ayat tak bleyh blah i nikan hehe
tapi sungguh uolls!

-.-

okeylah
i ada banyak sangat kerja nak buat neh
see ya=D



Dec 6, 2011

jangan cakap belakang

penah dengar x istilah cakap belakang?
klu xpenah dengar pi hantuk kepala kt dinding 100x sekarang..
hahaha amboi.. bajet suci sgt la xpnh dengar istilah cakap belakang konon.
nyampah i taw! ;-P

klu penah dengar mesti penah buat kan kan kan?
elele igt i nak caya kalau korang xpnh cakap belakang.
tu maknanya korang mmg jenis manusia yg duduk dlm masjid x keluar2.
eh ade lg ke org mcm tu.. =.='
lg2 klu ade member korang yg korang yg korang xpuas ati ngn die.
tambah plak klu korang mmg ade team buat ketupat yg satu kepala..

kalaulah uolls terdengar kawan uolls mengata uolls belakang2 uolls akan marah x?

okey i know, uolls mesti nak cakap
ape soalan bodoh lah i tanya kan
har har har
mestilah marah kan.


kalau i....
dependslah...

ekceli i dun mind if orang nak mengata i belakang2
sebab i sendiri pon selalu je mengata orang juge
i selalu fikir
kalau orang dok mengata i and sampai kat telinga i
i sure akan marah
same goes to them jugaklah
ofkoslah marah kalau diorang dapat tahu yang i mengata diorang

kadang2 kita tak ada niat nak mengumpat pun
tapi bila berita macam ni sampai kat telinga orang tu dari mulut orang lain for sure cerita dah jadi lain. betul tak?

so..
its normal!

i think i tak pernah cerita kat sape2 lagi pasal hal ni
my colleague mengumpat i
depa pi tulis kat atas kertas

staff 1 : aku tak faham betul kenapa asyura mesti dok dalam satu instruction lama2. takut salah lah tu.

staff 2 : biasalah budak baru

and suddenly my friend Dee terbaca time dia nak shred
and sampaikan kat i
may be staff 1 tu cume nak cakap ketidakpuashatian dia aje
tapi bila i dengar sentap jugak lah
mula2 memang i agak terkejutlah and rasa sentap gitewww
tapi tak sampai 5 minit i rasa cool siap boleh ketawa lagi
tiba2 i rasa kelakar pulak
sewel agaknya i time tu


tapi..... even i said that i just dun care
but deep in my heart
for sure i ada rasa terluka sikit
so.. i dun mind if ade orang nak mengata i
tapi make sure i tak tahu
and depa layan i depan2 macam tak ada apa2
i dun care if depa nak berlakon tahap angelina jolie sekalipon
asalkan i tak tahu
sebab bila dah tahu tu i rasa tak boleh nak acting normal lagi dah
rasa apa yang i buat tu serba tak kena je

tu pendapat i lah

so lebih baik tak tahu dari tahu kan

uolls pulak ape pendapat uolls?



Dec 5, 2011

Segmen | Genk Cari Blogger





Hi Uolls

hari ni i nak join satu lagi segmen dari Genk Corner
dah lama teringin nak join segmen2 dari blogger fofular ni tapi baruhari ni berkesempatan

kalau nak join klik sini ye uolls

^.^

harap2 ramai lah yang singgah and follow CikCura ye
and cik Cura pun akan singgah ke blog uolls

^.^

p/s : tengah mengidam nak followers cecah 200 neh
ehem ehem bila lah nak dapat ni kan hihi

bai

ni yang aku sakit hati ni.. melampau betul!



aku rasa baru 2 weeks je berukband aku ni laju
tibe2 dah exceed 5G
haiii... melampau dah celcom neh
sakit pulak jiwa aku dibuatnye

celcom.. celcom
korang punye servis ni betul2 macam tahi lah
haishhh... aku rasa macam nak mencarut je neh


sabar.sabar.sabar
@-@

Borak2 kosong #2



selamat pagi semua

since beberapa hari ni i bangun awal
so hari ni pun dah rasa biasa pulak bangun awal
and i rasa 7 hari seterusnya pun i kena bangun awal jugaklah jawabnya
sebab malam ni i dah balik kampung
untuk prepare kenduri belah pihak lelaki pulak
bila dah kampung ni alamatnya memang harapanlah nak bangun lewat ko
mau kena perli tahap dewa
effectnya boleh bernanah telinga wooo
wuhuhuhu

sedar tak sedar
dah hampir setahun kot i kerja malam

gila kentang!

i pun tak tahu lah macam mana i boleh setabah tu
macam mana i boleh tahan dengan kerja yang require i untuk balik 3 pagi setiap hari
and for the whole year i langsung tak cuti untuk public holiday
even hari raya sekali pun

perghhhh

dulu masa i sekolah i selalu cakap tak nak jadi
doctor
nurse
polis
askar
pekerja pasar raya(tetiba)

sebab?
cuti tak tentu masa

tapi sekarang?

what happened?

i cuma pekerja bank
tapi i terpaksa kerja macam diorang
even worse
at least diorang ada gak lah masuk pagi petang malam
i pulak hari2 masuk malam

pelik.pelik.pelik.

hebat kan kuasa Tuhan
kita hanya mampu merancang
tapi DIA dah aturkan yang terbaik buat kita

kerja shift malam ni buat i lebih hargai apa yang tak pernah hargai sebelum ni
insya Allah kalau lepas ni i dapat kerja pagi
definitely i akan kerja dengan sebaik mungkin

pada uolls yang dah kerja pagi tu kerja lah baik2
gaji murah tak ape
janji kerja pagi
=)


Dec 4, 2011

Penattt..



hiii korunkk
rindu i takk
i rindu banget sama uolls
^.^



ekceli i just get back from Kedah
hantar cousin i nikah kat aloq staq (perghhh tetiba speaking utara)

bestt sangat
puas hati gila pi sana

currently i tengah penat ni
naik buat entry pasal pi kedah pun dah tak mampu
huhu

so malam ni i bagi bunga2 sikit lah

weolls pi tak ramai
2 family jer

yang bestnye weolls dapat gerak dalam satu transport
since i ni bukanlah orang yang ade2 lah kan bak kate kak engku
kira best gak lah dapat naik kereta ni



rasa macam gah naik kereta
ceh.. macam batak jer i ni kan
ayat orang miskin macam nilah T__T

buat masa ni, ini ajelah yang mampu i bagi untuk tatapan uolls
gambar semua kat cousin i
nanti akan upload later k

uhhh penat lah

tata uolls=)


Dec 1, 2011

My English Novel





last friday ada pesta buku kat ofis
so sebagai pencinta buku (penipu)
i pun apa lagi tak lepaskan peluanglah untuk beli belah buku kat situ
murah giler uolls
rambang gila mata nak pilih mana satu nak beli

bukan satu
bukan dua
tapi empat sekali i hambik bawak balik eh beli
puas hati i uolls








uolls tahu berapa total i habis untuk semua novel ni
RM 50 jer

murahkan?
berbaloi-baloi

tapi persoalannya sekarang ini
beli banyak2 ni baca ke cik kak?
sadisnya soalan...wuhuhuhu

poyo jugak rasa
selama ni tak tak ada makna nak baca novel englishkan
tahun ni rajin pulak baca hehe

helloooo (kitty)

haruslah baca okayy

hehehehe

ekceli i bukan minat sangat nak baca novel ni
tapi paksa diri jugak untuk baca
motif baca english novel?
untuk mengkayakan lagi vocab i yang tahap sadis ni

tahun ni alhamdulillah lah
dah beberapa novel english yang i dah baca
=D

so sekarang tengah cuba untuk habiskan

Me and Mr Darcy

so far so good lah (yeke??) hehe

i target nak habiskan sebelum tahun baru

uish.. lama sangat ke?

okeylah tu uolls
=.=

wish me luck!!

babai

Nov 30, 2011

Think About it..



November almost over


say Hi to December=D





but did u guys realized we only have 31 days to go before New Year to come?

sooo...

have u guys ever thought what are the best things that u guys done for year of 2011?

do all the things you dream to achieve this year is reached?



ahaaaa
^.^




tata






What a Wonderful Wednesday=)


nak tahu kenapa hari ni i rasa best sangat?

sebabbb hari ni i mula cuti panjang
2 minggu wooooo
terasa diri berada di syurga lah.. awwws


hoorey, cuti!!!


and 1 more thing sebab dapat gayut ngan mak cik mas tadi
thanks lah mas coz sudi layan kawan kaw yang comel neh..
(tapi comel kerr?haha)








haruslah caye lagi comel kan =P-->








bai

Nov 29, 2011

i wish


how i wish that i was born 3 years late
so i will same age as him
.
.
.

V







pengsan!




awat la hang ni hensem sangat Izzue Islam?

ehem, nasib baik hang muda dari aku
so tak jadilah nak die hard fan u=.=

oh ye, tadi i pi jengah fanpage Izzue Islam
Saiko gak die punya fan
siap ada ayat2 nak bunuh diri bagai
kot kalau nak gurau2 pun agak2lah
eee seram doe





Nov 28, 2011

I love Elia Jejari Runcing & KFCM


title nak up traffic semata2 neh
propa je lebeyh taw
jangan marah ye

har har har

back to da story

uolls tahu tak?
blogger yang i paling kagum dalam Malaysia ni siapa?

siapa lagi kalau bukan



yeahh.. kenalkan??
kalau tak kenal pi hantuk kepala kat dinding
amboi.. nipu ja pandai ye=.='

sebelum tu i nak betulkan sebelum uolls tersalah faham
she's not my idol actually
but just i kagum dengan dia ajelah

why?

kerana dia adalah blogger yang terkenal yang paling tak bajet cun yang i pernah jumpa.
ha... i can see some of u buat muka like.. huhhhhh?

yeah.. cuba uolls buka blog elia, dari dia mula berbelog sampailah ke hari ni. dia lah satu2nya blogger (yang popularlah) yang tak kisah muka dia macam mana pun tempek ajelah kat belog. tak perlu lah nak make up tebal satu inchi untuk mengaburi pandangan mata readers dia supaya nampak dia cun. and even time dia tengah gemuk gila dulu sekalipun dia tak kisah pun nak letak gambar dia kat belog. kadang2 tengok gambar dia ngan pakai tudung indon tu je n blouse ntah apa2 pun on je. jalan je. amik gambar lepas tu letak kat blog. padahal at that time dia still lagi pegang title gf KFCM tu.

tapi kalau i pergi belog yang followers dia cecah ribu riban nih, harapan lah kalau uolls nak tengok gambar neutral sesetengah blogger tu. even kalau ada tak pakai make up pon sure amik posisi yang paling cun dengan pengcahayaan yang secukupnya so that tetap nampak gambar tu cantik je. yang paling penting ambik sendiri ye kengkawan. ekceli gambar ambik sendiri ni biasanya akan buat muka kita lebih cantik dari yang asal. tu pendapat i lah.

so bebaru ni kan (cet, nak jugak gossip tu aku ni) ada dengar sikit2 gosip pasal ex tunang dia si KFCM tu. kecoh gambar dia dengan Shida Harmi lah pulak. habis tu Dahlia Teck ape cerr?

i pun bukan lah anti sangat ngan KFCM ni. suka jugak tengok dia main bola. walaupun i jarang tengok bola. tapi gossip dia ni teruk benar. mesti ada yang nak cakap kat yang sibuk2 wat ape kan. i sendiri pun nak cakap tolong lah jangan popular kan si KFCM ni. makin popular makin menjadi2 pulak. menyampah pulak i di buatnya.

nak kutuk lelebih i jugak yang dapat dosa kan.

haii.. tak faham lah i ngan dunia ni. Elia sekarang ni i tengok makin berjaya dengan bisnes and kerja modellingnya tu. hasil dari populariti ex tunang dia jugakkan. tapi si KFCM pulak makin kayap ngan pompuan and maksiat. Duit? Dengan cara hidup KFCM sekarang i rasa RM 30k tu sekelip mata je boleh habis. dia kan pemurah kann....


renung2 kanlah.


I Miss Him!!



lama tak jumpa die
3 hari taw
rindu sangat nak jumpa kesayangan saye ni

tak pa2
petang ni dia balik
ermmm tak sabarnye
nak gomol dia puas2



nak tahu siapa kesayang saya tak?

haruslah dia ni
.
.
V




hihi
inilah dia kesayangan saya
Dino Junior

along rindu sangat kat Junior
Junior rindu kat along tak?

^.^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...