"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Dec 6, 2011

jangan cakap belakang

penah dengar x istilah cakap belakang?
klu xpenah dengar pi hantuk kepala kt dinding 100x sekarang..
hahaha amboi.. bajet suci sgt la xpnh dengar istilah cakap belakang konon.
nyampah i taw! ;-P

klu penah dengar mesti penah buat kan kan kan?
elele igt i nak caya kalau korang xpnh cakap belakang.
tu maknanya korang mmg jenis manusia yg duduk dlm masjid x keluar2.
eh ade lg ke org mcm tu.. =.='
lg2 klu ade member korang yg korang yg korang xpuas ati ngn die.
tambah plak klu korang mmg ade team buat ketupat yg satu kepala..

kalaulah uolls terdengar kawan uolls mengata uolls belakang2 uolls akan marah x?

okey i know, uolls mesti nak cakap
ape soalan bodoh lah i tanya kan
har har har
mestilah marah kan.


kalau i....
dependslah...

ekceli i dun mind if orang nak mengata i belakang2
sebab i sendiri pon selalu je mengata orang juge
i selalu fikir
kalau orang dok mengata i and sampai kat telinga i
i sure akan marah
same goes to them jugaklah
ofkoslah marah kalau diorang dapat tahu yang i mengata diorang

kadang2 kita tak ada niat nak mengumpat pun
tapi bila berita macam ni sampai kat telinga orang tu dari mulut orang lain for sure cerita dah jadi lain. betul tak?

so..
its normal!

i think i tak pernah cerita kat sape2 lagi pasal hal ni
my colleague mengumpat i
depa pi tulis kat atas kertas

staff 1 : aku tak faham betul kenapa asyura mesti dok dalam satu instruction lama2. takut salah lah tu.

staff 2 : biasalah budak baru

and suddenly my friend Dee terbaca time dia nak shred
and sampaikan kat i
may be staff 1 tu cume nak cakap ketidakpuashatian dia aje
tapi bila i dengar sentap jugak lah
mula2 memang i agak terkejutlah and rasa sentap gitewww
tapi tak sampai 5 minit i rasa cool siap boleh ketawa lagi
tiba2 i rasa kelakar pulak
sewel agaknya i time tu


tapi..... even i said that i just dun care
but deep in my heart
for sure i ada rasa terluka sikit
so.. i dun mind if ade orang nak mengata i
tapi make sure i tak tahu
and depa layan i depan2 macam tak ada apa2
i dun care if depa nak berlakon tahap angelina jolie sekalipon
asalkan i tak tahu
sebab bila dah tahu tu i rasa tak boleh nak acting normal lagi dah
rasa apa yang i buat tu serba tak kena je

tu pendapat i lah

so lebih baik tak tahu dari tahu kan

uolls pulak ape pendapat uolls?



2 comments:

kisah_hearty said...

ok..pas ni i ckp depan2 u k...=p

Juliet_iRa~" said...

of cos terasa...huu

tp lepas tu cuba positif balik...

tp kalo benda tu teruk sgt..mmg kena serang kot org tu..kekkee..serang tu cara baik la..bersemuka dgn dia kenapa dia nk ckp camtu..apa y dia xpuas hati..hee

tp ni ckp je kak..xtau la buat ke x..kekeke..xpnh jd lagi..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...