"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Dec 29, 2013

Suka



Ni gambar aku ngan parimila
Parimila ni opismate aku sekarang
We olls same2 wat recipt
And weolls sangat lah tersiksa
Selalu berangan nak resign tapi cakap je la lebih
Sampai la ni dok buat receipt tak sudah.. tskk
Aku dah cakap dah once ko da masuk receipt memamg susah nak keluar... hurmmm

Ekceli kan.. aku nak cakap yang akupaling suka muka aku time ni
Jangan tanya kenape sebab aku pun tak tahu lah sebab apa
Aku just suka tengok muka aku time ni
Kalau aku cakap sebab cantik karang korang tanya aku balik
Celah mana nya yang aku rasa cantik.. kuikui

Tapi kalau aku cakap cantik pon ape salah nyakan
Bukan kah semua ciptaan tuhan itu cantik.. mihmihmih




posted from Bloggeroid

Dec 28, 2013

2013

tahun ni aku rasa hidup aku habis kat depan tv je
hari2 dok mengadap drama korea
lagi2 sejak pindah ni tukar astro beyond + pvr
lagi2 lah menggila tebiat aku menengok tv
rasa2 nya macam tak pernah pulak tengok tv live
semua aku record dulu baru tengok kendian
motif nanti bila iklan tak yah tunggu forward je.. gitu
berbaloi gak.. dari 2 jam ko patut tengok leh jadi sejam setengah je pas tolak iklan
best kan?

hari ni dah 28/12 means tinggal 3 hari je lagi nak ke 2014
hamaggaddd.. now officially aku dah tua.. sob
cam tak caya je aku dah nak masuk 27 tahun
and yang paling sobs, i is single..
kahwin ke aku ni???

macam susah je nak jawab soklan tu kan

apa yang berubah ek tahun ni?
aku rasa tak banyak pun yang berubah
skill masak masih lagi ditahap tadika
speaking and writing in english maybe dah naik 1 level
ape lagi?
owh aku rasa aku dah kurus sikit. yey
yelah gigh kau minum herbalife
tapi tu pun kurus sikit je pon
takpe.. biar lambat asalkan orang perasan aku dah kurus.. mihmih
suka gila bila orang puji aku dah kurus
muka dah panjang..
wahhh.. suka

eii.. tak tahu lah nak tulis ape lagi
kan best kalau jadi peejburhan
tengok macam senang je die tulis kat belog
ape yang ditulis tu menjadi je walhal apa yang dia tulis tak adalah gempak sangat pun
cerita hari2 kat rumah kot
lain entry pasal tabita pos barang tu je kot
tapi best!!
manalah aku tak sakit hati.. sobs

tetiba teringat aritu ada amik gambar
pakai kamera digital brand sony
beli masa abah ngan mak gi umrah aritu
boring2 kat umah google camne nak amik gambar cantik guna kamera digital.. gitu
jumpa la rules of third
wah terus apply..
kat bawah ni lah hasilnya

 berseni tak?
 ni side satu lagi
mesti kau orang nak cakap celah mana ntah seninya
kan?


ni saje letak beli botol baru untuk minum teamix
botol merah yang aku guna selalu tu cam dah gelis aku nak pakai
so beli baru senang
and suka jugak botol ni sebab ada pemegang camtu kat atas penutup dia which is bagi aku sangat membantu bila aku nak bawak botol ni kat luar.



Dec 22, 2013

nasib baik takde pape

Semalam kan ade citer serius cam lawak
lawak lah kalau bukan kau yang kena kan
tapi kalau kau yang kena confirm rasa nak mencarut kay
Kalau lah kejadian ni kene kat aku tak tahu lah
Mau trauma 10 hari 10 malam
Tak mahuuu.... mintak simpang la Ya Allah

Cousins aku, mak dia n anak buah dia lagi datang kat rumah aku
Sebabnye weolls nak gerak saing pergi kenduri kahwin kawan parents kitorang
Diorang ni memang sedare rapat pon
Memang dah biase lah datang lepak kat rumah aku ni
So semalam diorang datang pakai baju biase dulu
Siap2 bawak baju kurung dari rumah nak salin tengah hari nanti katenye

Sampai mase dalam kul 11 pagi gitu kitorang pon bersiap lah
Adik sepupu aku ni pi lah masuk toilet nak cuci muka
tiba2 aku dengar macam bunyi kaca pecah
tapi tak adalah kuat sangat pon
even anak buah dia yang baby tu pon rilex je tak nangis
taapi bunyik pecah memang agak scary mary gak kah seingat aku
bunyi apakah itu?.. jeng jeng jeng

adik sepupu aku ni bukak pintu dengan muka dah separuh pucat
mau tak pucat uolls
sinki toilet aku jatuh and pecah!!!
dengan air memancut2nya..
aku pon tutup lah main paip, mak aku tengah mandi kat bilik air dia menjerit air takde
haha.. part tu lawak..

jangan kate adik sepupu aku
aku pon pucat weyh..
bukan sebab sayangkan sinki aku pecah ke hape
lantak lah sinki tu nak jadi ape
aku pucat sebab takut sinki tu hempap kaki adik sepupu aku tu je
datang dekat.. nasib baik takkkk
pheww.. lega

hello.. kalau terhempap tadi sure lain citernye
tak sanggup nak bayang..
confirm tak jadi pergi kenduri kawin, kehospital lah gamaknye
tu pon ade lah darah sikit kat jari kelingking kaki sikit
nasib baik tak sakit sangat kate nye

kalau lah kejadian ni terjadi kat aku
nak2 pulak dah tertulis nak kena kat rumah2 sedare mare kau yang kaye2 sikit
(walaupun macam tak de pon sedare yang kaye.. hehe)
sinki dia tak adalah macam sinki murah macam rumah aku ni ha...
so tak heran lah
sinki dia mesti hat yang kace2 tu
eh.. tak semestinya sinki, vase ka, cawan ka, pinggan pon boleh jadi gak
Omigod!!.. sumpah seram
tak tahu lah nak nak kate ape..
nak ganti tu satu hal.. malu tu yang tak tahan tu
Ya Allah.. jauhh kan lah...

teeringat pulak adik sepupu aku cakap
"why meee???"
haha.. kelakar!




posted from Bloggeroid

Pak Cik Ku

hari ni pak cik belah perak aku datang rumah lagi
ade kenduri kahwin kat mane entah
so as usual aku akan rasa kekok tahap dewa.. huhu
sampai2 tu aku tengah makan
so tak sempat lah nak salam
pas settle makan baru salam.. lol

tengok movie Rock Oo same2
nasib baik filem tu based kat perak
so ade connection di situ... hehe
habis tengok, aku lepak bilik
keluar2 terus dah tak de..
udah balik rupenye.. hurmmm


Dec 21, 2013

Review : Danidana Takoyaki

Adelah dalam few times my mom sebut nak makan takoyaki
at first aku tak tahu pun takoyaki tu menatang ape
but aku boleh agak lah its a japanese food
but no idea how its look like

aku kan selalu lepak kat plaza masalam
so perasan la kt tingkat bawah tu ade japanese stall
sure ade takoyaki aku pikir
so tadi gi lah beli sat



Confirm ade takoyaki uolls
Danidana Takoyaki
what a name.. hahaha
name kedai pun dah takoyaki khen

servis oke2 lah
tak lame sangat menunggu sebab benda da ready made kan
kne tunggu die panaskan kt oven je la
lagi pon kt kedai tu dia pasang running man
Aku kan hantu running man
so ah hong rase ah hong oke je *tetibe*
Lepas tu stall tu buat takoyaki open
Kalau kau tak layan running man ko boleh tengok pekerja dia buat takoyaki.. mihmihmih

cume aku bengkerk sikit la time nak bayar tu
boleh pulak la si cashier tu bergurau senda ngan pekerja indon
berbulu je mate aku
nak je aku tabuh sekor2 bia elok sikit buat kerja tu

here we go our takoyaki.. yums yums



tinggal satu je
yang 3 da selamat masuk dalam perut hehe
rase takoyaki memang boleh tahan la
Tapi muak ya ampun
Ade pilihan crab, octopus n prawan
Pilih je mane suka

Adik ngn bapak aku langsung tak suka
Makan sikit pastu dah buat muka jijik
Da la aku beli 3 boxes... grrr
Sape nak makan? Ahkak jugak...

Toodles:)
posted from Bloggeroid

Rayyan Momot



Rayyan momot dah pandai makan nasik lemak
So lasak tapi belum pandai jalan lagi
Mulut bising wooo
Dah pandai cakap 'tak larat' ngan 'dah laaa'
Orang cakap baby kalau pandai jalan dia akan lambat bercakap and terbalik la
Ermm macam betul jugak sebab teringat anak sepet
Sofea belum setahun tapi daj boleh lari kot tapi tak pandai cakap lagi



Dah pandai dah selongkar beg2



Nak amik gambar pon dah susah sekarang
Aku penat2 senyum sekali rayyan nye nampak dahi je... grr

P/s rayyan ni bukan anak aku ye, anak sedara pon bukan. Die ekceli anak sepupu aku :)

rindusss

hi readers????

mish me??

Dec 20, 2013

Love

This entry special untuk my dearest BFF Sepetro on her newborn

Yey.. i've became mak cik again for the 2nd time



Tara...

Please meet the hensem boy Aiman Irfan
posted from Bloggeroid

Nov 5, 2013

Ucapan birthday paling epic

Tetibe je teringat kisah ni and rase nak updet kat blog sebab kelakar.. hehehe. Cerita lame zaman aku form 2 lagi. Mase tu aku sekolah asrama kat kedah.

Mase birthday aku yg ke 14 kot, so kawan2 aku wish la birthday and dapat lah beberape ketul hadiah dari kawan2 aku. Meja kat kelas aku dulu jenis bukak ke atas taw, bukan macam meja biase tu.. aku pon xreti nak explain cmne. Korang buat2 paham aje lah ea.. hehe

So mase tu baru lepas break kot, aku pon bukak la meja aku tu nak amik buku tetibe aku nampak ade kertas pembalut coklat cadbury kat atas buku2 aku tu.. macam yang aku cakap meja aku tu jenis bukak ke atas, so elok je aku bukak meja aku tu kertas tu memang betul2 kat atas buku yang paling atas. aku dah pelik, bile mase pulak aku makan coklat kan.. aih.. memang nak kene budak2 ni.. aku pun ape lagi menempik la...

"Hoi sape buang sampah kat meja aku ni arrr!!"

Kawan2 aku semua terkebil2... masing2 diam. Ha.. takut jugak diorang kat aku time tu.. haha

Aku pun amik la kertas tu nak buang. Marah lah kengkonon nye. Mau tak marah.. sesuka hati je buang sampah kat meja orang kan. Ko ingat meja aku tu tong sampah? Grrrr.. Mase tgh pegang tu aku pun terperasan la ade tulisan kat situ.. bacelah...... erkkkkkk..

"Happy Birthday Syura"

?..............
?.................

Nak wish birthday rupenye.. haish.. sape la yang kreatif sangat ni wish birthday pakai pembalut coklat.. asal tak bagi coklat sekali jer.. huhuhuhu.. kan da dapat sebijik dari aku.. haha
posted from Bloggeroid

Nov 2, 2013

Yeke



Saje jer nak share my make up mase pergi dinner hsbc bulan lepas
Cantik tak? Berani pulak korang cakap tak cantik kan? hehehe
Make up sendiri tau.. okey lah kan.




Oct 23, 2013

Tak terpikir lah sangat!

One of my opismate nak resign
This week last dia kat hsbc ni
Dia dapat kerja kat RBC
Untunglaaaa dapat keje kat RBC
Gaji dia bayar masyuk gila
Almost double kottt dari hsbc
Pehh.. ade rezeki aku memang nak move to RBC
Gaji dekat 4 riban dia bayar
Gila ko tak nak gaji 4riban
Berangan dah aku ni nak bergaji 4 riban.. ngeh ngeh ngeh

Last 2 weeks kot, my ex manager
Kitorang panggil dia cikgu je
Tegur aku and weolls pon borak la pasal opismate aku ni
Borak2 lah pasal husband dia yang keje kat RBC jugak selalu balik lambat
Kononnye keje RBC ni tak berapa best lah
Sebab sistem kt sane tak secanggih kat Hsbc
Still pakai excel and tak paperless macam kat Hsbc

Aku pun layan kan ajelah
Aku pon sama naik padahal dalam hati ada gak hati nak berhenti gak ni.. haha
Ekceli my manager tu mcm marah jugak kot
Farah cakap cikgu siap remove budak ni dari frenlist lagi kat fb.. LOL
Sumpah nak gelak okey
Tapi tak lah terkejut sangat sebab Dee dulu pon kene remove gak ngan cikgu dulu

Potpetpotpet.. sekali aku terlepas cakap kau

"I pon tak fahamlah nape dia nak resign. I pon tak pernah terfikir nak resign!"

Kah kah kah

Boleh aku cakap macam tu???
Gila hipokrittt.. hahaha

Tak terpikir katenye.. padahal......?

LOL

Terlepas weyh bukan sengaje nak cakap macam tu
Excited benor gamaknye
Kalau aku resign mau aku kene setepek ngan cikgu
Tak terpikir kununnn.. haktuihh

Aku pon tak paham.. nak resign pon masalah..
Entah pape entah
T_T

posted from Bloggeroid

Oct 21, 2013

Syukur

Aku kan paling tak boleh nak dengar kisah orang susah
Susah yang macam tak cukup duit nak sara hidup gitu
Nak bayar sewa rumah nak makan nak bayar yuran sekolah anak pon kena berhutang bagai
Macam screen shot berita yg aku baca kat fb adik sepupu aku tadi
Nak bagi duit belanje kat anak pon tak mampu
Sampai budak tu terpakse cari cicak sebab lapar coz tak dibekalkan duit belanje
Gila bapak susah tahap ape kan???
Kalau duduk kampung tu okey lagi lah
Mungkin ramai lah yang senasib
Ni yang duduk kat shah alam pulak tu
Berapa kerat je orang susah yang sampai tahap macam tu kat shah alam ni
Mesti budak tu tekanan perasaan kan
Yelah.. nak makan cicak tu mestilah kene sorok2
Takkan nak makan kat kantin pulak
Malu la kalau kawan or cikgu nampak
Budak kecik pun ade perasaan juge.. bukan orang tua je
Heh.. kesiannye.. aku pulak yang tertekan dibuatnye
Nak tulis ni pun tangan rasa mengigil
Hamagadd.. over sangat perasaan ni..

Mase ni baru la datang rasa bersyukur aku tak adalah susah macam tu sekali
Even aku tak adalah kaye pon
Dok pon umah pon flat je
Mase dok berek polis dulu lagilah
Ade 2 bilik je kot
Berkongsilah tiga beradik
Aku tidur atas katil adik2 aku tidur bawah je
Tapi tak adalah sampai tahap orang susah kan

Aku doa2 family budak tu dapat lah bantuan
Kesian lah..


posted from Bloggeroid

Minggu makan banyak

Minggu ni aku makan banyak gilerrrr..
Makan benda berlemak pulak tu
hancur diet aku.. tak sukeee
Dengan tak senam lagi.. lagilah tak suke
Sure nanti bila nak start senam balik nanti macam payah gila..
Eee.. geram!

Reason makan banyak sebab minggu ni kan Raya Haji
So haruslah makanan banyak
And kelmarin lak befday adik aku
Sebagai kakak yang baik kena lah buat makan2 sikit
Lagi, semalam cousin ak lak buat makan2 kt umah dia
Siap ade kek cheese lagi
Sedap!



So malam ni teguk 1.5 liter teamix ngan 1.5 liter air suam
Potong balik semua lemak2 untuk hari ni dan semalam9
Sebab semalam tak banyak minum kan

Oh ye.. sejak aku consume herbalife ni
Ofismate ade lah yang tegur kate muka aku makin cerah
Dahi pon dah tak berkerak sangat
Dah licin katenye
Bukan aku yang cakap ye. Opismate aku yang cakap
Aku percaye ajelah.. hehe

Ok bye!

Eh lupe nak tunjuk sikit kat korang rupe cheesecake yang cousin ku buat
Snowcheesecake tajuk nye



Nampak sedapkan? :)

posted from Bloggeroid

Oct 16, 2013

Glowing lahh sangat khennn

Sebelum ni aku selalu tertanya2
kenape la perempuan2 zaman sekarang ni suke no sangat amik gambar pakai camera360
Dah macam jadi fenomena pulak
Aku pulak time tu bodoh kate ko..
Mane la aku tahu apa jadah camera360 ni
Just dengar orang sebut tapi tak pernah teringin lak nak tahu ape benda
Buat2 pandai2 aje lah aku.. miihihi

So tengok ajelah sane sini camwhore pakai camera360
Asalkan nak selfie je mesti pakai camera360
Hebat sangat ke camera360 ni??
Tak paham aku

Blogwalking and terbace blogger2 up entry
Express ketidakpuashatian derang pasal peniaga2 online sekarang ni
Especially produk2 kecantikkan
Sebelum and after consume
Sebelum consume.. ya Rabbi... nak tengok pon xselera
Muka berkerak mengalah kan orang asli
After about 2 month pakai.. peh.. pehh.. pehhh
Artis terus kau.. glowing gila..
Putih melepak.. jerawat pon dah xnampak
Muka suci murni.. kudus.. haish.. xtau lah aku nak describe camane
Dah nama pon perempuan kan.. aku yang stok kulit berkerak ni haruslah tergoda bagai
Gila kau tak tergoda
Nak2 pulak kalau harga tu murah
Dan2 tu jugak aku beli.. miahaha

Tu before aku tahu pasal camera360 ni
Pas aku dah tahu.. dah tak de makne aku nak beli dah
Pentipu sungguh
Glowing haktuihh..
Kalau setakat glowing dalam gambar takpayah nak pakai produk apa2 pon
Aku pon boleh buat sendiri lahhh
Free of charge lagi.. huh
Yang penting ko kne ade android or IOS
Downdload camera360
Pastu.. kecepet amik gambar
Taraaa...




Glowing tak kak tonnnn?

Glowing sangat kan...
Padahalllll




Hamek kawww...
Macam kawah planet pluto jer aku nengok
Lol

Oct 15, 2013

Ermm

Tadi saudara belah Perak datang.. phewww.. kekok gila..
Memang kaku gila tadi..
Nak gelak pon terpaksa kepit suara.. pffttt
Motif sepit suara sebab segannn.. LOL

Tapi.. apa2 pon im happy having them in my house
Sayang jugak kat depa walaupun tak rapat
Darang daging jugak khennn..

Ermmm

Sep 6, 2013

Mimpi ntah pape lagi

Just a quick update!

Hari ni aku mimpi lagi
Mimpi hari ni serius aku tak suka taw
Aku mimpi family aku jatuh miskin
Sampai tak ade tempat nak tinggal
Dok kat rumah tumpangan bagai..LOL
Kesian gila weh.. kalah Bersama Mu

Lepas tu tak ada duit nak bayar deposit rumah sewa
Sampai aku terpaksa la keluar kan duit aku sndiri
Pastu nak gi lah bandar nak kuarkan duit
Sekali aku lupa nak pakai seluar... kah kah.. kah..
sumpah bodo

Ntah pape kan.. camne ar nak bagi tidur tak mimpi
Kalau mimpi kahwin ke tak pelah jugak hehe.. gatal!
Tak suka mimpi mengarut macam ni
Aku ni dah lah suka pikir bukan2

Any tips?

Sep 5, 2013

Mimpi ntah apa2

Malam tadi aku mimpi.. mimpi yang menakut kan.. mimpi yang seriusly macam real giler..

Dalam mimpi tu konon2 nya aku ngan family aku nak pergi bercuti kat Krabi.. Berangan nak pergi Krabi aku ni.. hehe.. tapi biasa lah nama pon mimpi kan memang lah mengarut sikit sebab dalam mimpi tu Krabi tu separuh kat Malaysia separuh kat Thailand. Gitewww..

Dalam mimpi tu kitorang kiranya dah sampai lah dekat Krabi Malaysia. And suddenly ade news spread kate perang menentang islam tengah berlaku kat Krabi Thailand. Aje gile nak perang wes.. aku pon ape lagi.. dalam mimpi tu takut gila sebab tengah perang. Dah lah dekat dengan tempat perang... serabai gila. Mase tu pikir takut nak perang.. takut nak mati.. semua takut lah.. dengan mak2 aku pon takut gak dalam mimpi tu. Sengal punye mimpi libatkan mak aku. Sian mak aku ketakutan dalam mimpi aku. Haha. Dalam mimpi tengah waktu malam, kitorang kira nya tengah tunggu hari siang untuk balik shah alam.. tapi masalahnye takut tak sempat siang askar semua dah datang.

Korang tau aku punya mimpi serius menakutkan aku sampai bila aku terjaga pon aku still rasa takut lagi. Rase macam aku ni mimpi ke betul2 nih. Check jam.. what the fish.. baru kul 2 lebih?.. baru sejam je aku tidur rupenya.. tapi rasa lame macam dah nak pagi..

Yang kelakar nye boleh pulak mimpi tu bersambung.. jaga2 balik tengok jam baru pukul 3 lebih.. takut nye... sebab dah takut sangat aku pasang lampu. Baru lena tidur sampai subuh. Ceh.. macam budak2 je.

Mase tu ad terpikir gak.. terjaga tengah malam ni agaknye Allah nak suruh aku buat tajajjud.. T...T

Bila aku teringat balik... gila insaf weh.. ni baru mimpi aku dah takut macam ape, kalau Malaysia betul2 perang aku tak tahu lah macam mana. Tak tercapai dek akal ku.

Thanks for reading. Bai.

Sep 4, 2013

Cerita Raya 2013

Assalammualaikum..

Aku pon tak hingat hari ni dah masuk hari ke berapa raya, dah nak sampai ke penghujung dah kot tapi baru je sampai mood nak updet cerita pasal raya.. Selamat Hari Raya.... eh.. sempat lagi kan.. hihihi.. ni pon dah berape hari kat dalam draft..  susah betul la mood ni nak datang.. ngengade betul lah mood ni.

Tahun ni raya agak kurang meriah sikit lah untuk aku.. tak banyak cerita yang nak dikongsi pon.. mungkin sebab tahun lepas raya agak meriah so tahun ni ramai yang balik raya tahun lepas balik belah satu lagi kot.. mungkin lah.. or mungkin sebab tahun ni kena kerja.. yess.. tu lah sebabnya sebenarnye.. haha.. pasal tu lah aku rasa tahun raya sangatlah tak macam raya.. mana tgaknye.. kena keje kate ko.. orang lain rasa meriah aje raye, aku je memandai kate tahun ni raya tak meriah. dengki lah tu pasal aku kena kerja kan.=.=

Walau pon tak dapat cuti raya tahun ni, sedikit sebanyak aku rasa bersyukur sebab dapat cuti 2 hari sebelum raya. So tak lah aku rasa miserable sangat hidup aku ni. Dapat jugak buat preparation raye bersama2 dengan family.. potong2 bawang, blender2, basuh pinggan mangkuk tu semua dah kerja tetap aku lah tu.. Alhamdulillah.. seronok walaupon guwe capek sekali..

As usual, tak banyak gambar yang aku tangkap sebelum raya. Kau orang tengok aje lah mane ade yang ade eh.














Tapi tahun ni gambar berbaju raya yang agak senonoh sikit memang satu pon tak ade kat tangan aku.. semua gambar tak bertudung maka tak dapat lah nak share betape gojesnye aku dipagi raya.. hewhew.. verangan sangat kan statement! indeed, ramai yang suka dengan baju raya aku tahun. black kaftan ade sulam2 warna gold. induk aton siap cakap kalau dah boring baju tu bagi dia. wow.. cantik sangat ke?.. hehe.. ekceli aku memang happy induk aku mintak baju tu sebab memang aku nak bagi dia sesuatu. yelah kerja dah 3 tahun tapi tak pernah bagi hadiah kat makcik2 aku. diorang dulu ade je bagi barang kat aku. so dengan happynye aku bagi baju kaftan aku tu kat induk. sekarang tinggal mak lang ngan mak ngek je aku tak pernah bagi hadiah.. aku pon tak tau lah nak bagi hadiah apa kat diorang. fenin!

Raya kat ofis.. serius nak gelak. diorang semua dok kate aku cantek lah ape lah.. adoii.. nak gelak sangat.. aku memang suke opismate aku sekarang ni. diorang memang pandai ambik hati. yalah.. memang lah diorang kate aku baju aku cantik lah, aku pon diorang kate cantik tapi tak adalah aku bebetul pikir aku ni cantik. ekceli diorang saje2 manis2 kan mulut. aku orang dah kate cantik layan ajelah.. nak2 pulak aku tonyoh make up sikit.. lawa 20% dari hari biasa.. dah kate raye kan.. satu hari dok menyengeh jelah.. haha.. 

Since raye pertame dan kedua aku kerja, maka di hari raya pertame itu aku terpaksa bertolak ke tempat kerja dari kampong. Nak balik rumah kat Shah Alam dulu memang tak sempatlah.. Dah lah memang tak biasa drive pergi kerja, dari kampung pula tu. Satu pengalaman yang baru untuk aku. Dalam kul 3 macam tu aku bertolak...Nasib baik masa tu all my cousins dah kuar beraya kat Melaka, rumah family bapak diorang. Kalau tak, tak sedih pulak aku tengok diorang babai kat aku nanti.. Mencabar keimanan ku.. sobs.. 

Jangan kata korang, aku sendiri pon macam tak percaye je aku setabah ni... aku pon pelik nape aku tak beria carik kerja baru.. dah tiga tahun kowt.. Tahan eh aku kerja kat hsbc 3 tahun. Apa2 pon, proud to be me=)

Habis kerja aku tak terus balik ke kampung. Aku balik  ke Shah Alam dulu. Maka raya ke dua fully aku kat rumah... Tak larat la nak balik kampong, pastu nak gi kerja balik.. kalau aku buat macam tu memang kerja gila namanya.. macam desperate sangat pulak nak raya.. macam tahun depan tak boleh nak raya pulak kan. Tak apalah aku pon budak kecik lagi. Tahan ajelah. Nasib baiklah tahun ni tak ada sape yang tanye soalan yang bisa buat darah aku mendidih.. Bagus, nampaknya semua dah paham dengan kerja aku.

Raya kedua  aku tak pakai baju kurung, tapi pakai pakai blouse and seluar.. dah name pon raya kan, baju ngan seluar memang biase2 je tapi tudung aku bantai warna pink striking.. haha.. mase pakai tu memang dah niat nak pakai lawa2 sebab nak kena puji.. miahaha.. keji sungguh perangai kan. =P 

Habis kerja, rehat2 dulu kat surau kul 5pagi terus bertolak balik kampong.. ingat kan larat, stop kat RnR seremban dalam kul 6 macam tu bantai tidor dalam kereta.. penat mehhh.. kul 7 baru sambung perjalanan. tu pon terjaga sebab dah terang. yang paling best celik2 mata, elok nampak orang lelaki dok menyembang betul2 depan kete aku.. tak de tempat eh?.. malu i taw!









Thanks for reading =)

Diet terkini

its been a month i haven't posted any entries about my diet kan.. ade progress ke? haaaa.. susah nak jawab soalan tu.. hehehe=p i guess mungkin ada antara uolls yang tertanye2.. meh sini aku nak citer sikit..

yeah.. ekceli there is a reason why suddenly i stop talking about my diet progress.. to be honest aku tak turun berat even a kg pon since aku start diet balik bulan puasa hari tu. like.... seriusly????? ye.. aku amatlah serius. no kg at all. but dun worry.. i'm feeling as good now. 

pelikkannn.. selalu orang bila diet tak menjadi akan rasa stress kan tapi aku feeling so good katenye.. dah kenape?                                                                                                   
u wanna know why??? okey.. malas aku nak suspen2 kan korang.. me dun like that.. so aku bagitahu je la eh.. aku akan jadi pengguna Herbalife tak lama lagi... wuhuuu.. best tak?.. best tak?..  Homaigaddd... really like dream comes true moment.. can't wait for the products to reach my door.. =) 

sebenarnye barang, i mean produk herbalife tak sampai lagi pon tapi aku dah excited tak hingat. lagi2 lepas dah bayar ni kan.. korang nak tahu feeling nya macam mana.. macam aku dah berjaya turunkan 30 kg kekdahnye.. seronok sangatttt.. 

aku dah banyak dengar orang cakap yang herbalife ni bagus sangat. dah ramai yang cuba dan berjaya.. plus kalau kau search kat internet pon banyak carian yang uolls boleh jumpa.. sebab tu aku rasa macam sangat confident nak mencuba produk ni. memang tak pikir 2,3 kali dah.. malah dalam hati aku ni macam dah ada feeling yang mengatakan aku akan bakalan kurus tak lama lagi.. wah gituuu.. confident itu penting ye ibu.. ibu..

alhamdulillahh... tak sangka dimurah kan rezeki oleh Allah untuk aku mencuba produk ni. dulu aku tak terpikir langsung yang akan jadi pengguna herbalife sebab faham2 aje lah harganya macam mane. mahal beb. tapi alhamdulillah bapak aku nak sponser. harap2 berjaya lah..

okey nak tidor dah.. esok nak kne bangun awal nak gi jogging kat taman tasik.. kononnya.. hehe

eh uolls pon doa2 kanlah aku berjaya kurus badan ehh.. Aminnnn

Toodles=)

Aug 29, 2013

Bila bos mintak gambar..

Semalam kat ofis tiba2 Balan buat pengumuman tergempar 
dia suruh weolls hantar gambar kat external email dia untuk updates kat Group directory
Aku dah macam... whyyyy balan whyyy
itu lah benda paling tak nak buat sekali kat hsbc ni
yalah orang tak lawa kan..
kalau lawa dah lama aku letak.. hehehe
lagi pon macam tak suka pulak nak orang muka kita
lepas ni susah sikit lah nak kerek2 ngan staf2 lain kat phone
takut pulak nanti diorang search kt group directory 
pastu tengok muka aku and cakap
ek eleh bukan cun sangat pon nak mengerek pulak ko kan

aku tau lerrr.. sebab aku pon kekadang buat macam tu gak
hehehehe


dah lah tu balan cakap kalau tak hantar gambar kat dia sampai jumaat ni
dia akan amik gambar kat tag kitorang
ohh... tidakkkk.. mungkin.. kubiarkan.. berlaku XD

maka balik2 rumah malam terus selongkar galeri cari gambar yang cun2 sikit
tapi dah ko kate ko tak cun kan memanglah tak jumpa
so solutionnya moh la kita amik gambar baru

esoknye pas siap2 nak gi kerja
amik gambar dulu
amik sendiri ye..

taraaaa...


comel tak kak tonnnn?
hihihi

ni lah antara gambar yang berjaya ditangkap
ekceli banyak lagi tapi takkan nak letak semua kan
takut muntah pink pulak korang tengok muka aku nanti =D

sebenarnye gambar yang aku bagi kat balan tak ada satu pon kat atas ni
tapi ala2 gitu lah
aku cakap kat opismate aku edit gambar ni
tapi tak edit pon
tak payah nak edit dah sebab pakai kamera depan kan
memang gambar tak sharp sangat
so tak nampak makcik2 jerawat kat muka tu.

okey.. Thanks bace.

Toodles=)

Aug 25, 2013

Frustrated la

Hari ni aku buat keputusan drastik dimana aku telah memotong rambut aku sependek pendek yang mungkin... Setelah 5 tahun kot.. Akhirnya...

Aku potong rambut sebab rambut aku mengalami keguguran tahap kronikkk.. Kat mane2 dalam rumah aku ni kau orang boleh nampak rambut aku bersepah tak hingat punya.. Tak hagak2 bila gugur..

Bapak aku dah banyak kali bising rambut aku gugur.. Aku biase lah buat dekkkk...

Aku bukan tak suka rambut pendek tapi masalah bila rambut pendek adalah rambut aku akan jadi sangat lah tak style.. Lagi2 bila tengah kering.. Confirm kau tak sanggup nak tengok punye.. Even worse adik aku cakap "asal ko potong rambut macam Kris Jenner".. Macam haraaaaammm

Sebelum ni aku tak pernah nak beli whateva jenis krim rambut seumo hidup.. Hari ni aku beli jugak sebab tak nak rambut aku bertambah teruk.. Aku beli krim lebat dherbs.. Bapak mahal RM28. Tapi bila sapu kat kepala.. Aihhh.. Syok jugakkk.. Harap2 rambut aku jadi cantiklah pas ni..

Another thing buat aku frust hari ni.. Toilet aku.. Aku serius tak faham kenapa toilet aku selalu kotor.. Padahal aku every week cuci kot.. Tak hagak2 la kau ni toilet...

Pastu aku nye toilet bowl pon same.. Manjang nampak kotor... Sebab aku hari2 berak ke?.. Aiii.. Tak kan tak boleh nak berak hari2 kot

Stressss!
posted from Bloggeroid

Aug 18, 2013

Waste of time

Hi all!!!!!

I supposed back to my hometown this weekend tau
But since my cousins have said that they are not going to stay overnight, so i just cancelled the plan
Gila nak tidur ngan mak ngan abah aku je kat kampung tu?
Not gonna happen okey...

Tapi duduk kat rumah pon tak buat apa
For the whole day i was busy watching tv.. tv... tv......
I don't bother to do other things
I was wasting my time doing nothing but watching tv only.. haishhh


Published with Blogger-droid v2.0.10

Aug 15, 2013

Sabar aje lah

Ekceli before this, aku ade la up 2 entri taw
Aku up pakai tab aku tu
Tapi tak tahu pasal ape ntah entri tu tak terpublish kat belog
Aku tengok kat notification lame gila kot dia dok progress
Sumpah macam siput bahabi
Agaknye kalau dibiar 8 hari, maka 8 hari lah dia dok progress
Berangin gak aku nih
Dah lah aku ni jenis malas nak update belog
Lagi mau macam2..
Sabar aje lah


posted from Bloggeroid

Aug 14, 2013

Tak sedap badan

Ngantuknye..
Badan rase tak berape nak segar..
Pale asik berat..
What an unhealthy life i have...
posted from Bloggeroid

Jul 28, 2013

Lauk hospitalkah??



Sekali pandang memang nampak macam makan lauk hospital kan
Dua kali pandang nampak macam lauk kantin

Huhu....

Tapi rasa dia okey lah.. sedap je.. cukup rasa cukup garam
Kebetulan hari tu aku rasa nak makan sup ayam n sayur bayam
Tak sangka bila letak dalam pinggan..
Hamagaddd macam lauk spital lak jadinya.. wahaha

Nampak macam lauk spitalkan
Ko tak nak tau ke berape harganye?
Dekat2 5 hengget gak tau.. sobss
posted from Bloggeroid

Current Obsession

Kek Coklat Moist



Sedap T__T
posted from Bloggeroid

Jul 27, 2013

Adoyaiiii

Hadoiii... Seksanyalah nak menahan napsu makan ni kan
Pantang nampak lauk sedap sikit
Terbang semua azam nak berdiet
Adoyaiiii..

posted from Bloggeroid

Jul 25, 2013

Al kisah si Fattah

Tahun lepas aku adalah berkenalan dengan sorang staff hsbc ni
Kitorang kenal dalam bulan puasa tahun lepas gitu
Masa tu dia tak ada kawan nak berbuka
And aku pon tak tahu camane dia tegur farah and cakap nak join buka puasa sama2
Aku pon okey aje lah.. ape salahnye kann

So ade lah beberapa kali kitorang buka sama2
Tapi tak adalah kenal sangat
Just tahu nama dia Fattah and dah kahwin
Oh ye name dia memang Fattah tapi perempuan ye
Kalau lelaki aku dah pasang jarum dah.. haha.. ok tak lawak.

So selalu jugak lah aku terserempak ngan dia
Biase kat surau time maghrib
Fattah ni appearance dia macam budak baik2 or macam ustazah2 sikitlah
Kirenye kalau ko tengok dressing dia memang ko akan tahu lah yang dia memang sembahyang cukup 5 waktu punye orang
Pernah sekali dia ajak aku solat jemaah sesame
Tapi aku tolak2 mentah2
Eee.. jahatkan aku.. ? Tapi aku rase dia pelik.. entahlah
Haha.. lagipon aku niat solat jemaah pon aku dah lupe kot

Tu tak cukup jahat lagi....
One day, aku rasa after raya dah..
Time aku nak solat asar, die datang tegur aku
Tapi kali ni dia bukan setakat tegur je tapi nak pinjam duit kat aku
Sumpahhh.. aku blur gila time tu
First time aku mengalami situasi macam tu
Bukan banyak pon dia nak pinjam.. RM 10 je
Dia pinjam pon sebab dia lupa nak bawak purse and tak de duit nak makan
Aku ingat lagi masa memang betul2 a week before gaji
Sumpah aku takleh lupa muka dia time nak pinjam tu
Muka kesian sangat...

Okey.. persoalannya sekarang ni.. ko rasa muka baik (mungkin dia pon nampak aku muka baik jugak lah kot kalau tak, nape dia pilih aku kan) macam aku ni akan bagi pinjam ke tak???







Aku tak bagiiiiii...

Ye uolls mak tak bagi uolls.. aku pon macam tak caye aku takbagi

Terukkkk kannn?
Ye mak tahu.. sobss

Apa yang aku pikir masa tu... aku keje kat hsbc..
Company besar kan, sume orang gaji pon rasa2nya tak lah ciput sampai kau nak kene pinjam kat orang yang ko tak rapat
Aku pikir masa tu dia pelik.. yes, aku rasa dia memang pelik
Lagipun aku pon bukan kenal sangat ngan dia
Nape aku nak bagi dia pinjam duit pulak
Buatnye dia tak bayar balik camane?
Jujurnya... aku memang rasa macam takkan aku nak bagi kot..
Plus aku sangat blurrr time tu
So tanpa berniat jahat aku cakap aku takde duit
Entahlah aku pon tak hingat aku bagi alasan ape
Muka dia time tu kecewa gila.. macam tak percaya aku tak bagi pinjam dia duit
Mesti dia pikir aku ni teruk
Muka je baik tapi kedekut taik kucing masin, 10 hengget pon nak berkira
Aku lagi lah.. rasa bersalah sangat2..

Lepas dari kejadian tu, setiap kali aku jumpe dia muka dah lain macam je aku
Mungkin malu kot
Dia tak akan senyum or pandang aku
Nak tegur jauh sekali
Aku pun satu.. tak pernah amik inisiatif nak baik2 ngan dia
Tapi kan muka dia lepas2 tu boleh tahan jugak tahi nye
Dari rasa bersalah aku rasa menyampah
Macam ko nak kawan aku sebab duit pulak
Bila aku tak bagi ko pinjam ko tak nak kawan ngan aku dah ye...
Okey fine.. aku pon tak heran..

Lepas tu aku pon hidup macam biasa
Tapi tiap kali aku terserempak ngan dia memang rasa bersalah tu ada lah..
Kalau boleh kuundurkan waktu, memang aku akan bagi dia pinjam duit
Tapi sampai bila aku nak hidup dalam perasaan bersalah kan
Lagipon benda dah jadi, tak boleh nak patah balik dah

Ding dong ding dong, last week after almost 1 year
Dia tetiba tegur aku kat surau
Suprisingly dia ingat name aku.. Hehe
Dia cakap ni bulan terakhir dia kat hsbc
Dia dah dapat kerja baru kat puchong
Aku tercengang gak memula
Kenapa kau bagitahu aku yang kau nak berhenti? Ape motip kau?

Kebetulan Farah kat sebelah tersenyum ajelah dia
Aku pon tak ada nak pikir ape dah
Just ucap tahniah je kat dia
Bagus lah untuk orang dah kahwin macam dia tu kerja pagi.

Okey motip aku tulis entry ni adalah
Jangalah jadi kedekut macam aku hehehehe
Seriusly shit aku cakap perasaan bersalah tu seolah2 menghantui kau
Macam tu lah aku rasa
Setiap kali aku ternampak dia tak pernah sekali pon aku tak rasa bersalah
Mesti ada sikit punya
Another thing after incident tu aku rasa rezeki aku macam sempit sikit lah
I think so lah..

Okey.. baiii




posted from Bloggeroid

Jul 24, 2013

Bangun lambat la pulak hari ni

Hari ni kejutan budaya aku sekejap
Bangun2 tidor tengok jam.... what! Dah pukul 12.50 tgh hari
Terduduk aku.. haha
Anyway selalu aku bangun pukuk 11 which can consider as pagi lagi la
Ko tak kan cakap 11 tgh hari kan..? :P
Even kalau aku ngantuk sekali pon aku tetap akan bangun
Paling koman aku bangun tidor bangun tidor sampai la kul 11.30 baru aku bangun betul2
Tapi kalau dah bangun over pukul 12 aku dah rase tak best je.. huhu
Macam tadi bangun2 tidur tengok bapak aku dah gi kerja
Tak sempat jumpa... sobs

Normally aku tidur 6 jam sehari kat umah plus tidur dalam van otw nak gi kerja dalam 30 minit gitu total 6 jam setengah sehari
Aku kalau tak tidur on the way nak gi kerja tu alamat masuk kerja puas dok menyangap aje lah
So lantak lah ade ramai pon aku tidur je daripada aku menyangap kat opis nanti lagilah hazaaabbb
kekadang risau kot2 aku berdengkur ke tapi kalau ko ngantuk tidur sume mane kau nak sedar kan.. hihi

Toodles:)
posted from Bloggeroid

Jul 23, 2013

Muntah2 lagi..

Semalam aku muntah2
Sebelum tu aku makan sandwich
So yang keluar tu semua sandwich yang aku dah makan tu

Aku rasa aku muntah sebab perut masuk angin kot
Tapi tu lah.. aku pon tak faham nape perut aku masuk angin
Padahal buka puasa semalam aku makan nasik kowt
Tapi kuantiti tu aku kurang kan sikit and amik sayur lebih
Memang tak kenyang sangat pon semalam
Tapi tak sangka lah sampai perut aku masuk angin
Haihh.. saje nak kasi buat drama pulak di malam hari

So malam tadi after sampai rumah terus timbang berat




Amekaw..turun 1.3 kg hihi
Tapi aku tahu ni bukan berat betul pon
Sebab perut aku dah kosong tahap maksima
Tapi aku happy. :D

Toodles:)

posted from Bloggeroid

Ade hikmah rupenye

Kalau uolls ade bace my 3ntry 3 or 4 weeks before
I adelah membebel pasal tekak i sakit lah demam lah
Disebab kan tekak i sakit i batuk sampai hujung dunia pon boleh dengar kot
Tekak perit sangat aku pon tak tahulah nak explain macam mane
Tuhan aje lah yang tahu

Ekceli sebelum puasa tu hari i dah sihat dah... Alhamdulillah
Adelah batuk2 sikit tapi tak lah bunyik nye kong kong sangat
Batuk2 manje gitu je
I pon tak tahu lah nak bayang kan macam mana kalau i batuk time puasa
Haihhh.. azab.. azab..

Tapi kan dalam banyak2 batuk yang pernah kena
Nilah batuk yang membawak perubahan besar dalam hidup i
Kira ada hikmah lah batuk kali ni
Sejak dah baik dari batuk ni i dah tak berapa suka teguk air sejuk lagi dah
Serius uolls!
Aku dah macam.. 'wahhh! this is magic.. its miracle'.. haha..
Poyo sangat kan dah magic nak nak miracle lagi plak, lempang kang.. grrr

Sekarang aku memang nak avoid minum air sejuk dah
Heee.. serik lah nak batuk2 lagi
Lagipon sekarang ni aku tengah diet kan
So avoid minum air pon 1 of the way nak kurus kan badan:)

Toodles:)

posted from Bloggeroid

Jul 22, 2013

Inner neck muncung from Ayunar

Yey.. my order dah sampai!

Ekceli aku ade order inner dari Ayunar
Inner neck muncung and inner 2 tone
Tapi inner 2tone tu along jaja yang pesan

Inner neck from ayunar memang best giler
Kalau uolls nak inner tapi tak suke yang melepet kat dahi
Uolls boleh lah try inner neck muncung ayunar
Sumpah muncung uolls!



Bidang dia besar kan
Kalau buat tudung basahan gi kedai pon okey uolls



See.... muncung kannn.. i tolddd uuu...
muka kau yang bolat pon masih memuncungkan inner ni.. hebatt..



Baru sampai hari ni tapi aku dah rasmi nak gi kerja.. :p

Toodles♡
posted from Bloggeroid

Nasi ayam tak sedap

Pernah tak kau jumpa pompuan yang memang tak reti masak langsung?
Like macam umur aku ni or above 20 lah
I wish korang sume akan jawap PERNAH! :

Aku rasa kan aku memang tak reti masak
Seriusly aku memang totally bangang bab masak
Fine.. masak telur tu okey lah
Tak adalah sampai goreng telur pon hangus
Tapi other than telur...
I am totally hancur

Tadi aku masak nasi ayam
Memang niat aku nak masak untuk family
And nak diorang rasa air tangan aku
Bulan puasa ni belum pernah aku masak

Kul 5 gitu aku dah pung pang2 kat dapur
Macam tongkang pecah dapur aku keje kan
Bersepah giler
Dah kate jarang masuk dapur kan
Memang gitu lah jadinya

Bila nak buka tu aku tengok mak aku dah siap2 pakai tudung
Aku dah macam sedih gila kowt
Sebab aku dah leh agak mesti diorang buka kat surau
Bapak aku memang awal2 lagi dah lesap
Waaa.. sedih.

Buka berdua ngan adik aku
Rasa lauk.. alahai... tak sedap
Memang lah aku makan banyak tapi bukam sebab sedap pon...

Aku rasa ni nasi ayam aku yang terakhir untuk tahun ni lahhh.. haihhhh

Toodles:)

posted from Bloggeroid

Amacam?

Ade improvement tak aku skill wat photogrid.. hehehee




Boleh lah kannnn

Pakkal orang orang dalam gambar tu je yang tak cun
Kalau tak sure skill habis dah hehe

Tak pe.. tak lame lagi je :P

Toodles:)

posted from Bloggeroid

Starting weight ;)

Okey uolls, since previous entri i dah istihar kan yg i sekarang tengah diet so i decided nak reveal kan aje my current weight. Biar lah satu malaysia tahu. I care no more.. T__T..

Here we go..




This is ekcuali the heaviest berat yang i pernah capai setakat ni. Nanges dowh.

Currently i tak ada target berat, cume i nak berat i ni turun ke 2 angka before raye.. tu aje!

Wish me luck guys

Toodles:)

posted from Bloggeroid

Diet lagi?

Booorrinnnnnggg...!!
Ye aku tau topik diet ni memang boring
Lagi2 untuk orang macam aku ni haa
Tiap kali berdiet tak pernahnye nak menjadi
Terbengkalai separuh jalan aje
Wuwuwu.. Penat taw.

Tapi tu lah dia..
Memang entry ni aku tulis untuk bagitahu yang aku sekarang tengah on diet.....
Buat kesekian kalinya... Lol

Tapi diet kali ni aku ade beli satu produk lah
Produk ape???.. Oh rahsia...
Bukan apa takut2 kalau tak menjadi lagi
Nanti orang google produk tu
Keluar blog aku tapi hampa..
Tuan blog tak kurus2 pon..
Haha..

Ekceli aku tak berniat nak guna produk sampai kurus pon
Just nak tingkat kan metabolisma badan aku
Bila da turun sikit aku stop lah
Cadangnye gitu lah..

Okey tu aje.. Tata

Jul 21, 2013

No confident


Haiiilahhh..
Aku kekadang tak faham jugak ngan diri sendiri
Aku sebenar suka nak ambik gambar bila aku gi mane2
Pergi ekspo ke..
Pergi makan2 ngan family or ngan member2
Bukan sebab nak updet belog semate2
Tapi untuk buat kenang kenangan

Dulu pakai hp cikai aje 
Hp galaxy young
So agak malu lah nak amik gambar ngan hp buruk aku ni
Tak canggih uolls
So i though mayb aku kne gne hp yang lagi canggih kot
Tapi... Sekarang pakai tab ponnn malu jugakkk
Sebab besar sangat pulak da..
Adoila.. Tak faham kan???

Sebenarnye kan.. Bukan masalah hp ko buruk ke ape
Tapi pasal aku ni..
Selfconfident tu tahap cicah lantai sangattt
Serius aku tak faham!!





Sent from Samsung Mobile

Jul 15, 2013

Ko mampu?????

Hebat jugak orang2 tua ni berpesbuk ek
Aku pon tak mampu nak dapat 27 comment cmni.. haha
27 je pon tapi still., banyak gak tu untuk beginner cam pak aku tu



Ni adalah pesbuk bapak aku
Dia up his first status tadi.. lama gila kot dia nak karang
Tapi tu lah.. boleh tahan jugak member2 bapak aku ni mengomen kat status dia
Tak sia2 dia menaip tadi
Bukan main eksaited lagi bapak aku tu ad3 orang ngomen status dia
Sampai mak aku pon naik hantu sebab dah nak masuk waktu buka
bapak aku still tak berenti main pesbuk.. haha

Happy bila tengok bapak aku happy
Harap2 die tak adalah buat hal pas ada pesbuk ni
Risau jugak., kot lah terjumpa girlfren lama kat pesbuk
Mau naik hantu mak aku nanti
Bukan mak aku je, aku pon naik hantu gak
Hello... ko jangan ingat bapak aku da tua tak ada market ye
Dah ada sorang mak cik dah aku block dari pesbuk bapak aku tu
Maliah manja ke apa entah nama dia
Memang nama pon dah suspicious kann.. manja lah sangat.. gelis sangat oke
Pas bapak aku confirm je friend request terus post kat wall pak aku
Tanya pak aku dari mana?
Panjang lagi la status dia tapi kosser pulak aku nak mengingat kan
Nampak sangat ko tak kenal kan bapak aku.. aku ingat member sekolah bapak aku ke..
Motif ko add bapak aku ape ye?
Maka harus ko diblock
Tapi sebelum block tu aku check dulu lah wall mak cik tu
aku xadalah kejam sangat kan.. block bute2 je
Kat wall dia status semua nak jiwang2 je., ewwww
Walau pon tak adanya dia nak sangat kat bapak aku pon
Tapi demi mak aku.. aku block jugakk haha..

Eh da pukul 3.30 am..
Kene tido dah
Nite uolls..
Toodles :)

posted from Bloggeroid

Jul 13, 2013

Ramadhan 2013 : Day 3

hari ni adalah hari ke 3 puasa
and aku sekarang kenyang tahap nak meninggal
hari ni aku cuti so buka kat umah sajo
maka nya menu berbuka hari ni sangatlah berbeza dari 2 hari yang lepas

masa berbuka tadi pulak aku teringat kat dak opismate
teringat yang diorang berbuka lauk kafe sajo
perasaan bersalah seolah2 mnusuk2 ke jantung dahku
wah.. poyo sangat sampai rasa nak lempang diri sendiri pulak

bukan apa aku sedap makan lauk mak aku masak
depa makan lauk kafe yang ntah pape tu
yelah weolls ni dah macam adik beradik khenn
harus feeling tu deep skit kan..mihihi

hari ni makan ayam golek ko
aku beli kat seksyen 8
beli juga kuih sri muka sebab teringin
pastu mak aku masak ikan sambal and telur tauhu
syiokk giler..
tapi gambar tak amik sebab tak sempat

esok lagi best uollsss
kitorang akan berbuka kat pantai dalam..
double yey!!!

Jul 10, 2013

Ramadhan 2013

Selamat menyambut bulan Ramadhan ye pada uolls2 yg bace entri ni
Aku doakan moge ibadah puase korang tahun ini diberkati Allah.. Aminnnn

First day puasa haruslah muka segar aje kn =)




p/s sekarang ni memang mood nak tempek muka sendiri dalam blog, jadi silalah redho ye.. =p ntah lah tetibe sejak dua menjak ni aku rasa aku ni cantik jugak kan.. kah kah kah.. hellloo.. bersyukur lah ko tuhan ko bagi ko muka ade hidung mata mulut lengkap. and aku rasa tak salah pon nak puji nikmat Allah ni kan. Alhamdulillah.. nak tunggu korang puji aku?.. harammmmm
posted from Bloggeroid

photo grid katanye

Orang lain buat photo grid sume cantik2 je
Nice je aku tengok .. berseni je tangan diorang ni

Tapi bila aku buat.. alahai.. sedehhh
Macam tak kena je..





motif?
ekceli ni try2 je.. =p



hahalah.. ni yang paling sedehhh


Tangan aku yang tak berseni muka aku yang ala kadar je
tu pasal sume gambar tak menjadi tu.. haha
Sobs
posted from Bloggeroid

Jul 3, 2013

Muntah.. mengandung ke?



Jadahnye nak mengandung
Laki pon kau tak de nak mengandung hape
Gila psiko.. haha

Tak ade mane nye aku nak psiko
Aku waras lagi weyh
Tekak aku je ni yang tak waras
Dah seminggu ni tak nampak lagi tanda2 nak baik
Makin gatal lagi ade lah ni

Malam semalam paling best
Aku terjage dekat pukul 6 pagi camtu lah
Tekak rase gatal sangat2
Batuk2 sampai rasa terkeluar air kencing
Aku gi lah bilik air
Masuk bilik air tetiba rasa nak muntah pulak
Aku pon teran lah tekak aku
Biase lepas muntah aku akan rasa lega sikit
Ok fine.. nak muntah plis

Selalu aku muntah tak banyak isi yang keluar
Tapi kali ni punya muntah
Mak datuk.. banyak gila
Penuh satu sinki hoi
Pakkal aku tak pakai spek time tu
Kalu tak aku pon geli kot nak tengok muntah sendiri
I is penggeli okey
Kebetulan malam tu aku makan mcd
Yang keluar masa tu chicken burger yang aku makan
Mana aku tahu?
Haruslah muntah aku bau mcd
Confirm sebulan aku tak selera makan mcd. Tobat.

Lepas aku rasa lega sikit terus masuk bilik
Nak cepat2 sambung tdo
Aku ni dah lah tak suke bangun lambat sangat
Ingatkan dah muntah ape semua lega lah sikit
Harapannn.. aku rasa tekak aku gatal sangat
Kong kong aku batuk., sakit weyh
Termenung aku aku sat..
Tak tahu nak buat apa.. penat muntah pon ye jugak

Aku rasa macam tak boleh belah gila dah ni
Jadi aku amik air.. amik painkiller sebijik
settle.. lena tidur aku pastu., 11.30 baru aku mangkit
Serius aku rasa masa aku makan painkiller
Feeling macam makan ubat sakit jantung pulak
Pain killer je padahal.. huhu
Drama sangat!

Harap2 malam ni lena lah aku tidur
Tapi tak pe drama semalam jadi lagi.,
aku da prepare dah,, ihihi


Sent from Samsung tablet

3 tahun sudah

Hari ni 26hn jun genap sudah aku berbelog selama 3 tahun
Pejam celik pejam celik dah 3 tahun
How time flies!

Aku start berbelog mase aku umur 23 tahun
Not so young lah huh?
Tahun terakhir aku kat uitm
Entah macam mana aku boleh terbukak hati nak berbelog pon aku dah lupe.. hihi
Tapi seingat aku memang dari dulu aku ni suka baca belog pon
Especially belog kawan2 sekolah aku lah
Cuma time tu tak tepikir pon nak ada belog sendiri je

I wish i could start blogging much2 earlier
Kalau lah aku dah blogging from 2006 lagi
Sure sekarang ni aku dah bergelar blogger otai kan
Muahahaa.. berangan gilerr
Ala bukan kena bayar pon nak berangan kan. Ngehehe

Ekcuali sepanjang aku blogging ni aku dah kumpul sebanyak 210 orang followers
Alhamdulillah walau pon aku tahu semua tak follow dah pon belog aku ni.. sobs
Kauorang ingat senang belog aku yang suam2 kukku ni nak kumpul kan followers?
Hazabbbb okeyyy!
Masuk kempen sane sini.. 210 je pon yang dapat jadilah
Kate blogging bukan sebab nak kejar followers kan
Tapi since aku dah tukar email ngan link
So uolls tak nampak dah lah followers aku yqng sendu tu
Jadinya aku buang terus saje widget followers
Malas dah aku nak letak
Kosong je, sakit pulak hati mak tengok.. huhu

Ala.. camane nak ending entry ni
Bye aje lah

posted from Bloggeroid

Jul 1, 2013

Sakit tekak lagi

Masuk hari ni dah 5 hari aku sakit tekak
Sakit tekak yang paling teruk dalam sejarah
Tekak aku rasa perit sangat, kering kontang
Whenever aku telan air liur, ya rabbi.. hazab!

Tapi tu la.. sakit2 tu pon nak makan okey pulak
Still sedap je kat tekak aku ni ha
Takde la pulak rase pahit2 ke
Hazabedah betul
Kot lah tak lalu makan boleh la turun barang sekilo dua kan..
Harammmm.. selera je aku rasa
Tu yang buat ak rase munkin sakit tekak aku ni tak lah teruk sangat
Yalah.. kalau da tahap teruk sangat sure tak lalu makan

Lepas tu kan, last week aku tidur sangat tak lena..
After 4 hours aku tdo sure aku akan terjaga
Masa tu paling hazab sekali
Tekak aku akan rasa sakit ya amat
Lepas tu aku menung, macam2 aku pikir
Aku ni kena kanser tekak ke ape..
Nauzubillah., mintak simpang!

Sekarang ni kan ramai sangat kawan aku yang kena cyst
Macam dah jadi trend pulak
Yang kena tu kurus2 je pulak tu
Aku yang gemuk ni jadi risau
Aku bukan check pon kan
Ntah2 kalau aku check sekarang agaknye ,macam2 penyakit ade tak?
Omigod!! Tertiba aku rase macam aku ade darah tinggi
Ekcuali adik aku yang baru 23 tahun tu pon da ada
Ko rasa aku ada tak?

Paling teruk malam tadi aku rasa aku muntah darah lah
Eh aku bukan nak berdrama muntah darah bagai.. huhu
Aku pon tak pasti sangat sebab tak pakai spek kan
Lagilah aku pikir macam2

Hari ni aku pergi klinik sebab dah takut
Risau jugak nak tunjuk tekak kat doktor
Kot lah doktor kata tekak aku dah kritikal ke kan
Tapi tak ada maknanye
Dah lah jumpe doktor tak sampai 2 minit kot
Doktor pon siap cakap dia sakit tekak jugak.
Doktor jangan nak tiru sakit saya boleh tak?
Apa2 ajalah doktor
Dapat ubat pon.. halahh..
Tak berbaloi rasanya bawak kereta gi situ


posted from Bloggeroid

Jun 29, 2013

Wedding lagi wehee

Hari ni boleh dikatakan hari yang agak best jugak
Aku ngan cik mas gi kenduri kahwin classmate weoll, juen
Tapi tak cukup korum lah sebab mummy sepet tak de huhu
Teringat tadi biha tanye `grup korang sape lagi je ar?'
Haha.. boleh pulak dia tanya macam tu
And then weolls jawab tu aje lah grup weolls pon
Kalau nak tambah lagi azren and ella
Tu pon kalau diorang nak ngaku lah.. sobs

As usual kalau dah name pon nor asyura yang drive
Memang taksah kalau kate tak sesat.. mihihi
Tapi this time tak teruk sangat lah..
Cume sesat sikit mase nak ngan mase nak balik.. tu aje
Yang lain sume okey ajo

At first memang agak kekok sikit
Yalah weolls ni nama aje satu kelas ngan pengantin
Tapi tak ada lah rapat mana pon
Okey2 ajo lah
Geng2 pengantin pon same juga
Ala2 kadar aje.. mampu jugaklah weolls tegur laga2 pipi sedas dua tapi sendu
Yang tak boleh bla aku boleh terpegang tetek exclassmate sorang time nak laga2 pipi tadi
Bala., bala...

Tak sempat nak amik gambar makanan tadi
Tapi ayam goreng kat kenduri tadi sedap giler weyh
Rangup garing.. nasib baik amik dua ketul tadi
Pakkal tadi ramai orang kt tempat makanan tadi
Kalau tak dah lame aku sebat lagi 2 ketul
Sedap kemain..

Lepas makan harus lah ade dessert kan..
Ade ais kerim ngan c3ndol
Weolls amik ais krim sajo., baru lah amarika kan



Cik mas tengah tunggu ais krim
Amboii... siap angkat ibu jari lagi ye kak.. kemain



Aunti bambam dapat ais krim
Tak ingat dah orang keliling., ahaks

Lepas makan weolls gi depan tegur2 classmate mane yang kenal
And at the same time pengantin naik atas pelamin
Since belah lelaki darah cina kan
Jadi ade lah adat2 orang cina yang diorang terap dalam majlis diorang ni
Aku tak tahu ape tapi yang minum2 air teh tu
Sambut menantu kata nye



Dari kejauhan aje lah..
Nak amik dekat2.. haishh.. tak mampu

Agak2 macam dah panas bontot tu weolls pon minta lah diri dulu
Haruslah laga2 pipi dulu.. haha
Tapi nak balik tu ternampak lah pulak ain zarin n hubby tengah makan
Terexcited pulak lah weolls..
Padahal tak adelah rapat sangat ponn..
Anak ain, adam.. gile somel.. bambam gilerr.. berat kot





Amik lah gambar sekeping dua buat syarat kan.. ehehe

Oh tak lupe sekeping gambar ngan juen
tak sangka dah hujung2 tu dapat jugak amik gambar ngan pengantin
Sirius tantek kot.. macam artiss..




posted from Bloggeroid

Jun 28, 2013

Sakit tekak

Masuk hari ni dah 2 hari dah tekak aku ni sakit. Tapi bukan sakit yang biase2 tu. Tapi sakit yang setiap kali kau telan air liur ibarat macam kau telan bara api. Gitu lah gamak nye, bukan aku sesaje nak hiperbola ye. Tapi yang aku pelik tu makan aku selera.. hehehe

Niat nak jumpe doktor tapi tahu lah bila. Esok or weekend lah. Kalau esok means aku gi klinik hsbc lah. Wahh sejak 2 menjak nikan rajin bebeno gi klinik. Tapi udah sakit nak buat lagu mane kan.

Dikala aku menulis entri ni pon aku tahan je dari telan air liur, trauma lak rasenye. Sakit kot.. huhu. Menyesal jangan kate la. Time sihat dulu tak berpantang asik minum air sejuk je. Air suam tu jangan harap aku nak minum kan. Tak selera ok.

Tapi alhamdulillah, so far tekak aku je yang sakit tapi batuk tu tak lah teruk sangat. Tu pon sebab aku try tahan diri dari mengemam gula2 ape ntah name nye aku lupe, tapi untuk sakit tekak tu la, selalu aku amik gula2 tu tak pernahnye elok pon, last2 sekali baik sendiri je.

P/s cepat2 lah sembuh, dah tak larat dah ni

Jun 18, 2013

Perasaan terkini

Happy tapi takut and risau. Haish... cecepat lah settle.. dont like hokeyyy

posted from Bloggeroid

Jun 1, 2013

tahu ko takut kan

Semalam adalah the most terifying experience
sepanjang 2 tahun aku naik bas kat hsbc
nak kate gila sangat tu taklah
tapi senak gaklah perut aku dibuatnya

okey ekceli camni..
korang tau tak driver van semalam boleh bawak van tersengguk sengguk
aku dah macam.. pak cik dah kenapa kan?!
bawak kereta macam semalam baru ko dapat lesen
mula2 tu aku ingat kan van rosak ke ape
aku dah macam risau lah kan
Kang jadi pape kang tak memasal tersadai kat tepi jalan kang
ish malas hokey.. dah lah aku tengah penat ni
lepas tu aku dok dengar pakcik tu tepuk2 paha dia kuat okey..
kalau kena kat pipi aku tu mau bergegar lah otak
Masa tu baru aku realise pak cik tu ngantuk
alahai.. sian ko pak cik tak de pulak gula2 nak bagi pak cik tu hilang ngantuk
so aku pon biar kan je lah
tapi nak biar kan pon aku pulak yang seriau
Sepanjang jalan tu pak cik tu bawak van terhuyung hayang
gila betul !!
kalau ikutkan hati nak je aku urut pak cik tu
Mana lah tahu kot hilang sikit ngantuk dia
ish kang aku urut kang jadi lain pulak muahaha
 jadinya aku biarkan jelah..
Tawakal gila dah ni.. huuuuhuu
mulut dah berzikir bagai ini
bukan sebab aku tak kahwin lagi ke ape
ni pasal dosa aku banyak hoi tak sanggup aku nak mati sekarang
tak sempat kot nak tobat dowh

tapi ape2 pon alhamdulillah lah.. selamat gak sampai rumah

May 14, 2013

Hipokrit kah?

Aku kan ade satu perangai where my perangai kat luar adalah totally different dari perangai aku kat rumah. Contoh; kat rumah aku sangat lah pemalas giler, mak aku suruh lipat baju ke masak ke, haram aku nak buat. Tapi kalau kat opis, ko suruhlah aku wat keje ape pon, efficient gler.. Laju je aku buat tanpa sebarang bantahan. Kalau boleh jam2 tu jugak aku buat. Yang paling best kat ofis aku lah wanita melayu terakhir tapi kat rumah gelak macam setan. Mihihi.

Okey, mesti ade yang pelik kenapa perlu nak hipokrit macam tu?. Eh hipokrit eh kalau macam tu. Aku pon tak tahu term yang betul untuk sifat yang sebini rupa. Kalau korang tanye aku pon aku pon tak tahu lah kenapa. Okey, fine, ade satu sebab lah. Nak jage air muka or maybe nak cover sifat buruk diri sendiri. Contohnye, aku tak lah rajin sangat nak kemas rumah bagai tapi kalau aku dapat tahu ada saudara yang nak datang rumah, tak cukup tangan nak kemas rumah. Nape mesti camtu? Sebab kalau diorang tengok rumah sepah tak berkemas, lantai tak bersapu, for sure diorang akan fikir rumah ni ada nak dara tapi pemalas.. Ha.. Sape yang malu? I jugak. I will not let it happen !.. Bahaha..  tak hipokrit ke macam tu ????.. Tak kotttttt..

May 12, 2013

Hp


Seriusly aku rasa stress betul dengan hp aku ni.  Kenape? Internal phone storage hp aku ni asyik full je la. Ee.. Geram lah. Sekarang ni mesej pon dah tak leh masuk dah. Melampau sangat kann?  Dah delete banyak apps pon still full lagi. Ape ke hal?

Nak beli hp baru? Hermmm.. Berangan lah.. Memang sekarang tengah pokai kot.

Cakap pasal hp, bebaru aku ade lah layan drama korea ni. Cheongdamdong Alice. Not bad lah citer die. Hero dia comel sangat. Mihihi. Tapi tu bukan pointnye. Semua pelakon dalam citer tu pakai hp yang same tau, Samsung Galaxy Note ( kalau tak silap aku lah, maaflah kalau salah, aku pon bukan pandai sangat pasal gadget ni). Ya ampun, sangat iri hati okeyh tengok all the cast pakai hp itu walaupon aku tahu itu cuma dalam drama korea sahaja. Bukan hp aje, semua lah gadget dalam drama tu diorang pakai Samsung je like tab dan kamera. Aku rasa mungkin Samsung taja drama ni. Best. Kalau lah dapat satu ni memang aku lompat bintang lah uolls. Mihihi.

Layan;

sakit gigi

Sekarang 0230 in the morning and u know what.. Gigi aku sakit lah.. Rase ngilu gitu. Ekceli dari semalam dah rase sakit tapi ku tahan je. Ingat tak lame la sakit tu. 

Dah lah malam ni panas, biase lah Malaysia kan (poyo), gigi pulak sakit. Erm bagus sangat lah tu. perfect combination. nasib baik lah sakit gigi tu lite2 je. 

Apr 14, 2013

special entry utk cik mas ku cayang

ni adalah entry berbalas untuk cik mas sebab up kan entry sempena befday kite ari tu.. awww kite terharu sangat taw.. tapi tulah mungkin agak terlambat sikit lah kan.. tapi bak kate nenek kite it better too late than never khenn.. wahh kelas tak nenek akuuu.. ko ado?

cik mas pon baru je sambut befdah 29/3 itu ari.. yey cik mas dah tua dahhh.. dulu mase memula kenal cik mas baru 22 tahun tapi kini sudah... tetttt.. haha.. cik mas tak kisah pon kalau kite cakap tapi kite saje tak mo bagi tahu pasal kite pon dah tua jugak kan... kite tak mahulah kantoikan umur kite kan...  mihmihmih..

ape2 pon sempena befday kite berdua, kite doakan semoga Allah permudah kan semua urusan kite, panjang kan umur kite, murahkan rezeki kite dan semua2 yang baik2 lah untuk kite.. 

kat entry cik mas, cikmas doakan persahabatan kami kekal ke syurga.. Insya Allah.. Love u sahabat!!


See Ya.

P/s : entry cik letak banyak sangat greeting kad untuk kite.. kite suke sangat!! tapi kite malas lahh  nak letak... hiks.. walau pon tanpa greeting kad harap2 cik mas suke entry kite=)

April dah???

hello semua

sedar tak sedar dah 2 bulan jugak lah aku tak updet belog aku ni kan. aku tak tahu lah kan korang kan.. tapi bagi aku lah.. masa sekarang ni cepaaaattttt sangat berjalan. lepas seminggu, seminggu.. and then seminggu lagi.. tup tup sekarang dah bulan april dah... like seriously???? haihhhh.. cepat betul dah bulan april. giler kan.. boipren pon xde lagi neh.. hahaha. tu jugak yang ko risau kan ek.

bila dok pikir masa yang berlalu ngan cepat ni. berdebar2 pulak hati aku ni.. kenape? aku rasa korang pon tahu kan, masa berlalu pantas adalah salah satu tanda2 akhir zaman. korang takut tak? aku takuttt. takut sampai rasa nak nangis..  Ya Allah dah cukup ke amal ibadat hamba mu ni? Takut lah...

tapi.. tu lah masalahnye.. tau takuttt tapi tak pernah pulak cube nak memperbaiki diri sendiri. haihh.. memang dasar manusia aku nih.. sobss.

masuk 2 hari dah my parent fly away for umrah.. yeppp.. the are now performing their umrah. oh not yet lah.. sekarang mungkin tengah berjalan2 kat madinah.. sebelum madinah diorang kat egypt.. tak sabar nak tengok diorang bergambar dekat piramid.. wow.. super excited. harap2 lah kamera yang aku beli tu digunakan. huhuhu sabtu ni kot baru start umrah.. Alhamdulillah... murah rezeki mak ayah.. at last dapat jugak diorang jejakkan kaki kat rumah suci Allah.. agak2 korang mak ayah aku doakan tak aku cepat bertemu jodoh ek? hehe.. desperate no bunyik nye kan.. hew hew hew..

sebelum fly tu mak aku dah pesan dah jangan tengok wayang. haha.. tapi semalam aku ngan kazen aku gi lepak kat putrajaya. mihihi.. ala lepak jer.. bukan tengok wayang pong kan.. mesti mak tak marah kot.. ='(

see ya!



Feb 10, 2013

Hangin

Firstly aku nak cakap yang aku tengah dalam mood menyampah. Menyampah dengan kes sharnaaz tak jadi nak masuk merisik shila amzah. Kah kah.. Mesti korang ingat sapelah aku nak menyampah sangat tu kan. Rupe2nye retis dua orang tu.

Hangin satu badan je bila bace gossip pasal derang ni. Masa derang hangat bercinta pon aku hangin jugak. Dah putus lagi lah aku hangin. Jadi kesimpulannye memang aku tak gemar mereka dua ni.. Haha..

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...