"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Nov 22, 2014

Annual Dinner 2014


Sebenarnye macam malas nak update pasal Annual Dinner #hdpm tahun ni
Yelah uolls tak ade gambar menarik lah yang nak di upload.. 
Semua gambar pon kualiti cam seriusly sooo 2006 
Time ni lah rasa kesal sebab tak beli hp canggih..

Eceh.. kesal la sangat kan

Padahal memang kau dasar sengkek nan ado duit nak beli phone canggih pun kan.. =.=

Anyway.. update jugak lah buat bacaan masa tua nanti


Tahun ni annual dinner kurang sikit best kalau nak compared to last year and last 2 years.. bagi akulah

Tempat tu dah okey dah kat Sunway Lagoon Surf Beach kononnye
Tapi masalahnye, table bapak jauh gila dari stage.. ape ke hal?
Ape benda yang berlaku kat atas stage tu pon aku tak taulah
Dengar dari kejauhan jelah MC membebel
Member gelak.. aku pon gelak je lah
So mama bosan la citer dia

MC malam tu Patricia K.. korang kenal tak? *dan2 nak google sekarang.. hiks

Joshua cakap time team huddle, she's one of the hottest 
Tapi masalahnye dari awal dia membebel sampai ke akhirnye aku tak tahu pon muka dia macam mane
So she's hot ke tak jangan tanya hakak.. ade yang makan kaki kang
Yang gempak pon ade Jaclyn Victor je lah nyanyi
Time ni terus hakak jadi orang pertama tercongok depan stage
Retis fofular kate ko.. harus jadi jakun tiba2

Anyway aku lagi suka tahun lepas sebab ada Sarimah Ibrahim

Sarimah lawak gilers k.. aku bantai gelak je
Pastu ada Harith Iskandar.. lagi lah gelak tak hingat walau pun lawak same je
Tak kisah lah.. janji fofular kan


Aku pakai ala kadar je malam tu..
Nasib baik jugak lah tak beli baju mahal2. 
Hello.. ni pun dah kire cantik jugak okey. 
Ade orang aku tengok pakai T-shirt pergi pasar je kau



Candid winner best dress of the night.. 

Ni lelaki hokey..
Skirt pun pakai tali rafia je




Suasana dekat table makan.. 





Me and farah





Pinjam topi farah jap.. Cantik tak kak pah?





Me and Parimila...




Firework.. gempak lah konon ade firework kan.. boleh laaa...





Comel je baju farah. Macam candy rase nak ngap





Kak Saripah Ainun.. muahaha



Gila dasar pemalas nak cerita kan... haha
Boring uolls, farah pon siap mengantuk menguap lagi uolls.. lagi kuangjaq kan... haha


Thanks for reading!



Nov 9, 2014

Whatss upp?


Seriusly iolls memang frust giler dengan whatapps
memang frust giler!! bengang tahu!
ade ke patut diorang boleh upgrade whatapps tu sampai tahap orang dah baca whatapps ke belum pun orang yang hantar mesej tu boleh tahu..
helloooo.. perlu ke nak canggih sampai tahap tu hah? grrr.. marah ni

haha.. gila aku ni. tu pun nak hangin.
saje je nak luah kan perasaan..
tapi aku memang tak suke pun weh..
omg.. knowing me... aku ni lah manusia yang paling malas nak reply mesej
sampai nak kena berlakon bagai okey. hahaha.
rela berlakon dari reply mesej
sengal aku ni kan.

aku ni memang ada satu sifat buruk
sifat serba salah macam tu
masalahnya serba salah tak kena tempat.

contohnye.. orang pinjam duit kat aku tapi serba salah nak mintak balik
takut pun ye jugak.. muahaha..
takut orang tu sentap or kecik hati
aku pun tak paham kenapa ku kena rasa macam tu
padahal orang yang pinjam duit kat ko
patutnye orang yang pinjam tu lah yang kena serba salah kan pasal tak bayar hutang
tapi aku ni terbalik pulak =.=

samalah macam kes whatapps nih
bila dah baca, nak reply nanti2 lah..
pastu... haram... sampai bila2 tak reply
pastu menggelabah.. penyakit serba salah pon datang...
ngeh ngeh ngeh

nak wat camana kan.. layan kan jelahh
teknologi makin canggih
pasni kena lah rajin kan diri reply whatapps and massages
wajib!

Toodles=)



Nov 8, 2014

Bebel

Mak abah ngan my adik baru je bertolak balik kampung. Sebab hari ni Pak Long Mahmud nak buat kenduri doa selamat untuk arwah wan bedah.

Mesti dorang akan singgah kat dengkil solat subuh pastu breakfast kt rembau. Haha.. setiap kali balik kampung camtu lah. Pastu masa kat Dengkil mak ngan abah aku mesti naik kerusi urut ogawa kat situ. #^_^#

Aku tak balik sebab nak gi dinner hdpm. Jahat kan aku. Pentingkan duniawi.. Gi dinner tapi kenduri doa selamat tak nak join. Huhu.. tak tahu lah bile aku ni. Tapi dah pilihan aku sendiri nak gi Dinner over kenduri doa selamat.

Pagi tadi pulak terlepas nak pos laju. Aaaa.. rugi masa nak kena gi pos opis. Geram taw.. selalu datang petang. Kali ni kau antar pagi pulak kan. Haihhh.. sabo syura saborrr..

Nov 7, 2014

The Voice

Semalam masa masuk entrance office dengar suara orang menyanyi. Kemain merdu pulak tu. Aku pun confuse suara lelaki ke perempuan. Masuk cafe pulak nampak ramai staff berkumpul dekat stage.


Baru teringat ada pertandingan The Voice rupenye. Hahaha.. ko ingat kat US je ado The Voice? Kat Hsbc pon ado hokey!! Ramai pulak tu. Masa aku sampai tu pun da peserta no 19. Rajin betul diorang ni join pertandingan macam ni. Team diorang tak ade keje eh? Muahaha.. statement mintak kena pukul nih. Ampun!







Aku pon sama naik tengok diorang nyanyi. Haha. Tapi bila ada staff yang nyanyi tak sedap terus rasa macam.. alahai.. tak yah join lah lain kali. Kesian aku rase. Haha. Aku ni memang jenis tak boleh dengar orang nyanyi tak sedap. Kalau gi karaoke lagi lah. Jangan sesekali ada hati nak ajak aku kalau kau nyanyi tak sedap.. =D







Siap datang dekat lagi nak tengok judges dok atas kerusi apa kan. Yelah, kat tv tu kan kerusi judges tu kau picit je die pusing sendiri kan. Tapi Hsbc tak dapat lah kau nak merasa kerusi macam tu. Pakai kuasa kaki je.. wakaka. Save budget kate ko. Ungtung ade kerusi.


Kalau ikut kan hati rasa macam nak bentang toto depan tu tapi sedar diri nak kena kerja. :D Kerja2.. hoi!


posted from Bloggeroid

Nov 2, 2014

Saikostik

Hari ni sedara dari sedara Pantai Dalam datang. Love!! Memang suke sangat kalau diorang datang. Dapat jumpe si kecik Ayien. Makin lasak die taw. Nampak dah die dah besar sangat.. baby no more;)

Ayien, kalau datang memang jenuh lah dok gelak kan die. Suke sangat wat lawak dengan aksi dia tu. Untung mak abah dia dapat anak comel, bijak lak tu. And now, dia dah faham apa yang orang cakap. Omg.. how time flies..

Ermmm.. Hahaha... nak gelak dulu boleh tak? Tadi tetiba kan aku jadi saikostik gilaaa. Wahahaha.. Malu nak citer tapi macam kene citer je.. hiks. Macam ni.. sebelum diorang sampai tu aku keluar jap. So Along Jaja pon wassap lah tanya aku kat mana. Aku cakap lah aku gi mana kan. Masa tu tengah drive. So jawap pon ala kadar jelah. Yelah.. aku ni mane terror nak drive and mesej at the same time kan. Pastu tetiba Along tanya;

'hah.. tak tau pulak kau nak kahwin....'

.. whatttt.. bile mase lak aku nak kawen???

Cecepat aku tengok balik apa aku taipppp... homaigod.. rupe2nye aku taip;

'jumpa kawan.. nak bagi kad kawen..'

watdehek sangat aku tulis camtu.. malusss... saikostik gilerr.. nak bagi kad kawen lah sangat. Gile berangan dowh.. Serius saiko dengan diri sendiri.. keh keh keh

Ermmm... along jaja pon satu taw.. leh lah lak die pikir aku nak kawen. Sah2 lah aku bagitau die dulu. Takkan tup2 nak bagi kad.

Malu hokey.. T_T uwaaa...

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...