"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Aug 23, 2012

Sekitar Gambar Raya 2012


tahun ni gambar raya, ekceli memang tak ade langsung kot yang amik pakai dgital kamera. gambar yang ada ni semua amik pakai hpsamsung galaxy y aku tu aje.. so gambar semua memang tak cantik lah. =(




























walaupon gambar nampak boring, tapi tahun ni raya memang sangat meriah bagi aku.=)

Aug 19, 2012

Raya tahun ni...

Alhamdulillah.. Tahun ni aku beraya dengan family dan saudara mara ku. Tak seperti tahun lepas. Terpaksa beraya kat opis ngan opis mate.. Untung tahun lepas Adibah ade lagi. She was a good fren of mine sepanjang dia kerja kat Hsbc dulu. Hilang rasa rindu kat family.hari tu. Plus my parent tak call pon. What a worst hari raya.. :'(

Kekadang aku macam tak percaye je yang tahun lepas aku tak beraya. Pagi2 raya kat umah sengsorang. Serius macam bangang gila hokey.

And if aku tak tukar kerja maka definitely aku tak beraya juga tahun depan. Sobs :'(

Tapi walaumacam mana pon raya tahun ni aku dah rasa macam tak semeriah dulu pon. Abang Sharir dah kahwin and this year dia beraya kat Kedah. Ateh pulak coming soon. So family diorang dah berkembang. InsyaAllah tahun depan dah bercucu.

Tetiba rasa kesian pulak kat mak bapak aku.. Mesti diorang pon nak bermenantu bercucu kan..

Entah lah...

posted from Bloggeroid

Aug 14, 2012

The Suara




Sekarang giler dok layan The Voice lah pulak.. B-)

Best lah jugak.. Makin tidor lambat lah aku wehhh

Location : Persiaran Kayangan, 40100 Shah Alam, Selangor,
Posted via Blogaway

Aug 12, 2012

Persis ibu mithali



Hohoho..

posted from Bloggeroid

Shopping

Currently kat tesco.. Shopping baju basahan untuk pakai dikampung nanti. Extra large okey.. Weee.. :-) eh macam bangge pulak beli baju besar kan.. Haha..

And ade beli a few private stuff.. Sume dah terkoyak rabak kan.. LOL

Boleh pulak mase nak bayar tadi ade baby tarik beg aku. Aku ingat ade manusia mane lah nak rompak aku kan.. Berderau kau. Nak gugur jantung aku.. Haha.. Kuat jugak baby tu tarik beg aku tu.. Kelakar je..

Lepas tu masa nak bayar tu pulak.. Boleh pulak orang tesco tapi bukan cashier la.. Just tolong2 cashier.. Die gi sangkut spender aku beli tu kat bahu dia. Macam kau sangkut towel kau pulakkan. Adehhh.. Kalau saiz xs tak pe la gak ni XxL kot. Lepas tu buat muka tak bersalah je. Serabai betul.

Tak tahu lah sape yang serabai sebenarnye. Aku ke mamat tu.. Hahaha




posted from Bloggeroid

Malam Lailatulqadar

Jap tadi on facebook terbace status member (ekceli not really a friend la, bf emyla).. He claimed that malam tadi adalah malam lailatulqadar.. SubhanAllah..

Tiba2 rasa rugi sangat..

Entah tahun depan aku sempat nak merasa malam lailatulqadar ke tidak..

Ya Allah berikanlah aku hidayahMu Ya Allah..

posted from Bloggeroid

Sugar daddy

Sepet bagitahu one of our friend ade sugar daddy. Yeah sugar daddy okey!

And kawan aku tu definitely bukanlah dalam kategori cantik sangat.. Badan pon tak la solid sangat tapi okey lah.. Kulit hitam manis (gelap dari aku pon).. Plus pakai tudung lagi..

Aku tak faham sebenarnye camna oranf cam dia boleh ade sugar daddy. Masalahnye ade pulak sugar daddy nak kat dia... Hahaha.. Kejam sungguh ayat aku kan. Yeah i knoww.. Mesti korang cakap macam lahh aku ni lawa sangat kan. Tapii.. Hello.. It is not about me okey.

Memang syok kot ade sugar daddy ni. Yalah ade orang support kan. Mau tak syok ko.. Patut lah aku nengok kawan aku tu kemain lagi barang2 dia.. Tapi kalau sugar daddy yang bagi.. Cam baik tak payah kot.. Hehe..

posted from Bloggeroid

Tabiat

Currently kat pkns shah alam waiting for my mom cocok duit. After this weolls nak shopping makan kat bazaar. Dekat2 sini gak. Orang kate juadah ber buka kat sini sedap2.

Sementara tengah tunggu my mak ni.. Mate ni tak habis2 nak melilau je. And aku perasan yang aku suke bebeno skodeng pasangan tak kisah lah yang dah kawin ke.. Bawak anak ke.. Or even couple pon aku layan ushar gak ..

Lepas tu bukan takat tengok aje, tu tak ape lah kan.. Ni dalam hati dok lah judge couple tu secocok ke tak. Teruk kan aku? Hahaha.. Kurang2 walau pon pasangan tu tak sesuai pon kawin jugak orang tu kan. Aku ni apa ada?=.='

posted from Bloggeroid

Aug 9, 2012

Target

Target before keluar dari Hsbc kalau boleh nak terror cakap english.

posted from Bloggeroid

Aug 1, 2012

budak2 zaman sekarang


baru jer lepas tengok video budak perempuan dapat MC cuti 5 hari sebab eye sore lepas tu gi upload kat youtube.. BOLEH?? i dont get this attitude.. buat video untuk diupload kat youtube?.. apa motip diorang ye??

korang dah tengok video tu? no..no..no.. aku takkan bagi link video tu kat sini ye sebab aku pon tak nak lah kongsi dosa sebarkan video that girl tu. tak baik pulak rasanya. itu adalah dosa.

i won't say anything apatah lagi nak kutuk budak perempuan dalam video tu sebab aku tahu aku tak ada hak langsung nak cakap pape. siapa lah aku nak judge orang. lagi pon bulan2 puasa ni tak sanggup pulak rasanya nak buat dosa kering. buat rugi puasa je tau. and budak tu pon masih muda lagi. still ada masa lagi nak berubah kan. (hope so..)

plus rasa kesian ngan budak perempuan tu. sekarang ni aku tengok ramai yang keep on re-upload video tu kat youtube. comment korang jangan cakap lah.. semua nak mengutuk jer. aku bukan apa kesian kat mak ayah dia.. and the worst part is ada jugak yang buat video untuk menganjing budak perempuan tu. motip??? yeah ada satu dua yang memang buat aku gelak guling2 tapi the rest was so annoying.. lagi annoying dari tengok video budak perempuan tu.. haishh.. don't they ever think yang budak perempuan tu pon ada maruah jugak kan. and maruah family budak tu macam mana?

yeahh.. i know.. definitely budak perempuan yang salah.. kalau dia tak buat video tu for sure benda ni tak jadi kan.. tapi.. she's still young.. still got time what.. kalau umor panjang lah.. InsyaAllah..

if happened this girl bace entry aku ni in future.. pleaselah dik.. jangan lah... jangnlah buat lagi benda2 macam ni.. it is a big no okey. think of your family.. mak ayah semua.. kalau mak ayah buta IT.. okeylah.. tapi still ada je mulut2 yang nak menyampaikan kan.. think of them please..

this is not only for the girl in the video tapi semua teenagers jugak.. PLEASE think of your PARENT first before you guys buat pape.. Please consider everything.. and please.. what ever you do.. ALLAH come first okey..

nota kaki: risau ngan budak2 zaman sekarang ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...