"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Jan 12, 2013

2012 vs 2013


Assalammualaikum semua!!

Alhamdulillah.. dah masuk tahun 2013 pon rupanya kan. Rasa macam kejap gila tahun 2012 berlalu.. Seriusly aku rasa sekejap ya amat. Like tak de pape je.. No achievement at all.. Plus aku still bergelut untuk mencari kerja baru sekarang.. Yeah.. aku masih lagi bekerja night shift.. huhu.. its been 2 years only but still... 2 years.. lame lah jugak kan???

2012 bagi aku... not so bad.. but not so good either.. like i said earlier.. macam xde pape.. haha.. berlalu macam tu je.. rutin aku hari2.. pergi kerja.. tunggu bas.. buat kerja cam nak gila.. balik kerja.. bertenet kejap pakai samsung murah aku ni pon jadi.. tidoq.. bangun.. tengok tv... tu ajelah aku dok tayang hari2 selama 12 bulan.. OMG.. boringkan??? So tak tahulah nak review ape untuk tahun 2012 ni. Sobss.. :'(.

Aku sebenarnye tengah muhasabah diri sekarang ni.. ecehh.. yo yo oh aje aku ni kan.. Muhasabah lah sangat kan.. Tapi betullah.. weyh.. Di saat aku menulis entry ni aku tengah cuba untuk muhasabah diri aku ni.. Kenapa perlu aku nak meneruskan cara hidup aku yang super boring neh.. diulangi.. SUPER BORING!!.. Penat lah.. Tahun ni aku nak masuk 26 tahun kot.. Tua ke? Tualah jugak kalau kau tak kahwin lagi.. Sirius!.. Or paling tidak pon kalau kau tak ade boyprennn..

Tapi.. kahwin atau tidak.. aku tak amik pusing sangat hal ni.. Soal jodoh ni aku serahkan bulat2 pada yang Maha Esa.. Kalau dah tertulis yang aku ni akan berkahwin suatu hari nanti.. Alhamdulillah.. Tapi kalau tak.. Aku redha... Aku takkan salahkan sesiapa.. Sebab aku tak nak terlalu kecewa kalau aku tak kahwin.. Sebab aku tengok ade sesetengah orang macam desperate sangat nak kahwin.. So I don't want to be one of those. I just want live my life as it is.. Tak de lah nak target sesuatu and at last kecewa sebab tak boleh nak achieve..

2012.. Not mean much to me.. But its okey.. Yang dah berlalu tu biarkan lah berlalu..

So I do really hope 2013.. aku dapat mengubah hidup aku menjadi lebih baik..






1 comment:

Biskut Merry said...

"Cari tuhan dan kita akan jumpa diri kita. Makna hidup akan menyusul selapas itu, Insya Allah"
Hehe just to share some qoute

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...