"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Feb 12, 2012

Sentap Mak Nak


aku tak pasti whether korang alert ke tak pasal kes staff KFC menerajang sorang mamat cina diatas kecabulan mulut mamat cina tu. aku memang follow gak lah kes tu. biasalah aku kan kepochi sikit, gossip, politik, isu sosial.. semua aku sapu. muahaha..

so semalam aku notice yang 1 of my ex-classmate up satu status kat fb pasal kes ni. ex-classmate aku ni menangkan cina tu. mungkin beliau bajet diri beliau cina holiaww gamaknya. below is the status:

banned KFC..customer always right..if u want to show u r so samseng..dun go work at service line.its not a races matter here but the staff itself so low educated..kfc staff are always slowww..i experienced b4..mc d much much better...

since aku tahu ape yang menyebabkan staff kfc tu menghadiahkan penerajang sulungnya kat mamat cina tu, so aku pon drop lah comment sound like below:

when it comes to racist thing, nothing is really matter anymore

and after half and hour aku try check balik status mamat tu, comment aku dah lesapppp.. terkejut beruks mak! kasau nau ke status mak sampai tersentap classmate mak tu. muahaha

tak tahulah mak nokss! yang penting mak sekarang yang sentappp hokeyy!

apa yang aku boleh simpulkan kat sini adalah

tolonglah fikir dahulu sebelum bercakap ye wahai rakyat Malaysia

running your mouth like a bitch, you will be treated like a bitch too

understood??!!

and last but not least,

do RESPECT other people!

bai


2 comments:

a i m z said...

aiseyy..
tak baik nak ngata org slow milo nih.
terasa nak bg tazkirah pulakkk..
:)

kisah_hearty said...

MARAH NMPAK MAK...HHEHEHE...A I M Z apa lg bg tazkirah cepat..hihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...