"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Jan 3, 2011

cara-cara pandu kereta dgn betol



Hi... jumpe lg! xP ari ni i nk stori psl habit i ketika memandu kerete.. biase la kan setiap org mesti ade tabiat diorg masing2 ketika memandu kn.. so i pon ade jugek okeyh.. xkan uolls je nk ade kn..*tibe2 =p

rasenye topik ni sure uolls da biase bace kt blog2 org lain.. so its going my turn la plak nk tulis ttg topik ni.. asik uolls je nk cite, i pon nk jgk ! *tibe2 lg haha..
okeyh.. sume ad 3, so jom kite go through 1 by 1 ye ;)

  1. i kn klu memandu mmg xsuke lgsg pki lgsg pki selipa, or kasut apetah lg okeyh haha.. i mmg berkaki ayam je.. feveret i tu ngeh3.. even pki stokin pon xboleh jgk.. ha.. smpi mcm tu sekali lah.. i rs cm deria rasa kaki i akan hilang bile i kulit kaki i xkne kt pedal minyak & brek tula gamaknye (betul ke nme bnde alah tu pedal haha) pnh skali i balik dr joging n i bwk kete ngn kasut sbb ms tu owner kete yg parking next to my car ade, so i tersegan la nk bkk kasut dpn hamba ALLAH tu kn so i trus drive je la. so jln nk balik umah i tu ade la seekor bonggol ni, so suppose i kene la slow down my car kn.. tp ntah knape i xleh nk agak cmne nk perlahan kn kete.. leyh plak i tekan minyak kuat2. so melantun la kete i.. so i found that sgt bahaya utk membawa kete ngn kasut. xbaik utk kesihatan kereta yerr.. hehe tp i know la rmi yg ade habit mcm i ni kn? elele jgn xngaku la kwn=p .. uolls tau x sbnrnye buruk tau bwk kete xpki kasut hahaha.. sbb bile tgk org lain especially pmpn bwk kete xpki kete, buruk betul rsnye.. tp disbb kn diri sndri pon buat.. kira halal lah.. haha
  2. fyi, kete i auto tau.. tp i ske bwk pki dua2 kaki.. yelah.. klu kete auto ni kan biase org pki satu kaki je.. tp i bwk pki due2 blah kaki.. so barang sesape yg naik kete ngn i sure tgur punye.."nape ko pki due2 blah kaki ha syura? bukan ke ini kete auto?".. then biase nye i akan jwb"takut klu jd pape xsmpat nk tekan brek. so baik ready due2 blah kaki" haha.. tu je lah modal i.. tp biasenye org yg tanye tu geleng kepala je.. ceh.. cm bagus je diorg tu kn.. huh =.o tp klu mak i plak die akan ckp "baik ko pki kete manual je.. org pki auto nk bg senang pki sebelah kaki je.. bla bla bla" hadoi.. lotih i nk dgr.
  3. lastly i klu bwk kete mmg suke sgt tarik seat kete tu smpi betul2 dpn stering. hai mls nk ckp lah.. uolls tgk la sdr lah..



haha.. biase time ni mlm kan.. ssh nk tgk ape kat dpn kan.. tu psl la i bwk mcm ni.. hehehehe.. kot ad pocong baring atas jalan ke x ke kesian pocong tu.. *alasan =.^

okey lah.. uolls plak camne? xP


2 comments:

Amy Syaquena said...

Nice sharing..salam kenal n happy new year amy follow sini...

MiSz SyuRa said...

tq! i follow u back.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...