"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Jan 2, 2011

H*** Cyberjaya



sempena tahun baru 2011 ni, i dah tanam azam dlm diri i utk lebih rajin updet entry2 tentang diri i especially about my career lah. klu boleh i nk updet hari2. honestly speaking, i agak menyesal jgk la sbb i asik malas2 je kn nk updet diary i ni sepanjang tempoh 3 minggu i bekerja kt Chulan Construction. ekceli it was a precious experience in lifetime. it was my first job n particularly related to my study which is accountancy. even baru 3 minggu i keja kt situ tp rs mcm dah 3 tahun kowt. mcm2. kena marah, kena sekolah(nasihat), kena kritik, kena kondem, kena kutuk... ee.. mcm2 la.. in fact i pnh tipu bos i lg.. pergh..tp tu la.. nk wat cmne i da sia2 kn peluang tu =.='. sbnrnye seronok jgk kan bace entri2 lme ni.. biar la org nk kate entri2 i boring, xmenarik.. biar la follower i ciput sekalipun.. biar la xde sape nk bace pon blog i ni, tp sume tu xpenting taw korg ni.. *pdhl sbb follower sikit.. hihi.. cube klu follower rmi, lain plak ayat nye kn.. kihkihkih

sepanjang hari ni i dok sorang2 je kt rumah coz my parent gi melaka. heaven kowtt..*gile derhaka anak.. hihihihihi.. diorang join ayah cho i anta anak die gi blaja kt uitm bandar melaka yg juge merupekan uitm i dulu. i use to call cousin i tu kakak wlpn i lg tua dr die. dun ask me why coz i pon xpaham gak. org perak mmg cmtu kn? sape sini org perak? xD wah rindu plak zmn blaja dulu2. ceh.. pdhl br je 2 bulan tinggal kn uitm heee =.^.. bukan aja kakak blaja di uitm yg sama ngn i malah umah sewa pun sama okeyh.. meaning kakak akan mandi dlm bilik dan berak dlm jamban yg sama yg i guna dulu.. erkk.. selekeyh giler i.. huhuuhu

sebenarnye tujuan entri i ni adalah i nk war war kn yg i dah dpt job kt H*** cyberjaya tu. as Global Support Exec. yeay! refer sini & sini. so since i da sain offer letter maksudnye i da officially lah kan jd staff hsbc. err betul x? ke i terperasan ngaku staff hsbc dah. so this coming thursday i kene attend induction. i pon xtau la induction yg camane. xsabar la plak nk pi induction. remember daus? my classmate. die pon dpt keje yg same cm i.. da sebulan die keje. i tanye gak die, die kate keje tu okey n best.. i hv no idea.. daus tu mmg positive memanjang. sume best je bg die.. ehehe.. cume sedih sikit la sbb keje tu xbrape nk related sgt la ngn ap yg i blaja ms kt university.. penat blaja accounting.. tp xapply plak dlm keje. tp its okey lah.. janji keje tu stabil kn.


byk lg nk stori mori kt uolls ni tp da pnt la.. kite smbg next entri k. tk cr=)

2 comments:

Shaherah said...

masih bekerja kat HSBC lagi ke?

Cik Cura said...

@Shaherah

yes... nape ye?=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...