"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Jan 5, 2011

All About H*** =)

again.. pg tadi i n bapak i gi ke cyberjaya lg. ini adalah perlu utk polish my drive skill ke tempat kerja baru i tu. what a tiring morning okeyh.. =.='.. memandu kete kancil keluaran tahun 96 tanpa power stering ni benar2 buat bahu ku yg lembut ni rase spt hndak tercabut. lebih2 lg apabila membawa abah seberat 85 kg itu benar2 mencabar bahuku.. hihi abah i bile i ckp berat bwk die naik kancil sure die piat telinga i.. haha

dah 2 ari berturut2 bapak i jd jurupandu bertauliah ni. sepanjang jalan beliau xhenti membebel about my habit ketika memandu... setiap kata2 beliau pasti bermula dgn perkataan jangan.. jgn main minyak, jgn main brek, jgn mkn jalan org, jgn bwk laju sgt..bla..bla..bla.. huhu.. sebenarnye i taw die seriau(takut) naik kete ngn i... abah i sdr ngaku okeyh.. hahahhaaa ape2 pon hopefully tomorrow i selamat sampai kt tempat keje baru i tu dgn jayanya.

ekceli, spt uolls sedia maklum, tomorrow i ade induction kt H*** cyberjaya. sgt berharap i dpt belajar byk perkara berkenaan dgn scope kerja i tu esok n hopefully jgk they will provide me proper supervision so that i will be more familiar with my new job. Amin.. . wah.. bile makin dekat nk ke hari esok semakin berdebar2 plk dada i ni... dup dap dup dap..dgr x? heheheheee.. sori lah uolls, xbanyak yg i boleh bincangkan tentang keje baru i sekarang sbb i sdr pon xtaw how my work will going thru. yg pasti it must be a huge different from what currently i'm doing. absolutely!!! so.. insyaallah ada masa esok i akan kongsi kan penngalaman i semase induction dgn uolls kt sini okey. =)

afta balik dr cyberjaya i singgah ke hsbc di plaza masalam. cadangnya nk buat akaun hsbc di sana. mujur lah i tanya dulu brape duit yg perlu ada kalau nk open akaun baru ni.. RM 250 okeyh. yerr.. mcm open akaun maybank jgk rupenyer.. huhu.. tp masaalah nye kat tangan i cume ade rm 30 jer. camano tu?. hohoho =.^ apo lg.. balik je la jawabnye.. ;-P


9 comments:

~aSHa~ said...

selamat bekerja di tempat baru..

guna mozzila baru leh bukak dik..

cheqna said...

salam ziarah
err..tak de power stereng??uhuk uhuk cheqna yang besar ni pun mesti sakit bahu...

MiSz SyuRa said...

kak asha: welcoming kak.. thanx =) wah..takut pulak nk pi esok hihii

cheqna: mmg sakit bahu cheqna. sy pon big girl dun cry jgk.. hehhehee.. balik rumah trus rs nk tdo.

Sharinginfoz said...

hmmmmm RM250 ya nak buka kat hsbc macam kfh

SafaRi09 said...

salam perkenalan. moga dapat ilmu baru nanti yer.

Lady SharpShouter said...

semoga dpt permulaan yg baik :)

eh, 250 ek kl nak buka akaun?igtkan leh buka dgn jumlah ikut ske ati kita.haha

MiSz SyuRa said...

sharinginfo & lady sharshouter : tu lah.. supposely xperlu la nk 250 kan.. huhu

safari : thanx safari.. thanx for follow too=)

MiSz SyuRa said...

sharinginfo & lady sharshouter : tu lah.. supposely xperlu la nk 250 kan.. huhu

safari : thanx safari.. thanx for follow too=)

Cik Mieyrarif said...

slamat pegi keje :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...