"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Jan 25, 2015

Jatuh dan jatuh lagi

Hahaha.. aku tak tahu lah nak cerita camne ni. Tadi masa keluar beli barang, biasalah baru dapat gaji kan.. tengah sedap2 jalan kat kaki lima, tak semena2 bedebuk aku jatuh sebab tak perasan lantai kat depan tu rendah sikit rupanya. Omaigod.. tension taw!. Tapi tak adalah jatuh tersungkur sampai tahap terbaring golek2 ke apa. Terjatuh stok lutut bertemu lantai macam tu. Tapi kalau tengok memang horror gak lah wei sebab tengok lah badan aku camner kan. Memang sebijik macam cempedak terlebih masak jatuh lah.. Huhuhu


Kejadian tu berlaku macam sekelip mata. Time aku tulis ni pun aku macam betul ke aku jatuh tadi eh? Jatuh pun senyap2 jer.. haha.. Ni tengah gosok2 lutut, tak pulak rase sakit. Ha.. nasib baik tak sakit. Aku bukan nak cover, memang tak sakit langsung pun. Aku pon pelik sebab tak rasa sakit, padahal teruk gak lutut aku hit lantai tu.

Yang bestnye.. caye tak kalau aku cakap aku sikit pun tak rasa malu.. Masa jatuh tu tak pandang kiri kanan pun. Bangun laju2 terus jalan lenggang lenggok macam biasa macam tak ada apa2.. Sebab dah banyak kali sangat kot jatuh kat public so dah tak ada feeling. Lagi pun benda dah jadi pun, so redho je lah. Bukan boleh reverse masa pun kan. Hiks. Aku pon tak pasti lah ada orang nampak ke tak. Kalau ikutkan lojik confirm ada orang nampak punya sebab tempat busy kan. Jangan lah ada yang aku kenal. Huhu. Aku rasa kesian pulak kat orang yang nampak tu. Mesti die rasa kesiannye kat ahkak gumuk ni jatuh. Mesti die ingat aku sakit and malu. Padahal tak sakit pun. Malu tak sangat. Buat penat die kesian kat aku.. Mihmihmih.

Lepas jatuh tu.. aku terus terpikir.. nape lah aku boleh jatuh ni. Bukan first time lali situ pon.Terus pikir mungkin aku ada wat dosa pape la kot. Tak apalah aku anggap tu sebagai kifarah dosa aku yang lepas2. Lepas ni bila berjalan tu jangan nak berangan sangat. Kena fokus!




Nak sambung cerita lain pulak. Lepas dah jatuh tu, aku terus menapak ke kedai cermin mata sebab nak beli contact lenses untuk stok 3 bulan. Aku dari dulu memang pakai brand Softlens. Masih setia pasal harga murah and brand pon terkenal. Tak berani nak cuba brand lain. Lepas tu macam biasalah, amoi tu dok promote die punye solution. Cer teka aku beli ke tak? Harus.... beli.. Haha.. Biasa lah aku memang mudah tergoda. Sayang mata punye pasal beli jugak. Katanya solution tu boleh merawat mata sekali. Entah lah kalau amoi tu tipu pon aku redho jerlah. So total contact lenses ngan solution RM 85. Aku bagi RM100 so ada belen RM 15. Tetiba amoi tu cakap "Ini balance tak maw belanja saya arr?". Erkk. Amoi tu gurau ke or serious nak paw aku pon tak pasti. Yang penting aku buat derrrkkkk jer time tu. Hahaha. Capai balance, laju2 blahh.. Haha..

Memang confirm aku ni muka tebal kan. =P

1 comment:

kisah_hearty said...

yg ni mmg lawak..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...