"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Jan 22, 2012

beli jangan tak beli



tadi masa kat kampung punylah rasa tak menyabar nak tengok cerita Hantu Kak Limah kat Astro Citra. Yalah baru tengok sekali kat wayang tahun lepas. so nak tengok lagi lah kat TV pulak sebab masa tengok kat wayang hari tu memang bantai gelak gila2. tapi bila balik rumah harap tv je terbukak tapi mata dok layan laptop. adess. =.= tak pe banyak ulangan kan.


sebenarnye aku plan nak beli hp baru. tapi bukanlah dalam masa yang terdekat ni. InsyaAllah mungkin within 1 month. cuma sekarang ni tengah konfius nak beli hp ap ek. kekekeliru la (tetiba gagap) agagaga. ;p

sekarang ni aku tengok brand Samseng (samsung) yang tengah hot malatop. mungkin sebab harga murah kowt. Galaxy Young pon boleh dapat around RM500 je. murah ke tu? murah lah nak banding ngan Iphone 4s tu kannnnn.



cousin aku semua dok suggest beli Iphone 4S. amboiii... senangnye lah cakap kan.. beli beli beli.. dua riban kot rege nye. aku rasa aku tak mampulah nak beli oi. mahal bebeno. kalau kumpul setahun pon tak tgentu dapat woi. duit bonus tahun ni dah bajet nak spend untuk kuruih kan badan tau. lantaklah korang nak kata beli Iphone lagi berbaloi ke. yang penting aku nak beli Jusmate. teguh kan iman ku Ya Allah.. hehe

one more thing, aku ingat nak beli hp yang bukan fully touch screen. biar ada keypad. bukan apa. aku rasa susah lah touch screen. aku bukan jenis lemah lembut macam korang. eh nampak je lembut tapi dalam hati gannazzzz.. jadi takut jahanam sebelum waktu. tapi hp ape ek. kalau boleh nak Blackberry tapi pon mahal jugak. kurang2 mahu 1 riban. aiyooo... tercekik aku dengar.


kekadang aku pelik gak, cemana lah aku tengok orang sekarang ni senang2 boleh tukar hp. aku nak beli sebijik pon payah gile. semput nak ngumpul duit. orang lain. tiap2 bulan tukar. apa kejadahnye semua ini??? apa korang keje cop duit ke ek. eyhhh aku pelik lah.... ke aku yang boros. macam tak jugak.

tak pe lah. ade rezeki aku beli. tak de rezeki aku nganga. wuwuwu


2 comments:

.*.WiE.*. said...

beli jgn xbeli.. hehe.. (racun nie..)

YNA HERMOSA said...

org tua yna pakai samsung ni :)

yna ajak beli bb dia xnak, bencilah! haha!

beli jgn x beli cura, hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...