"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Mar 29, 2012

My Iron Lady



bulan ini mungkin bukan hari yang baik for one of my bestie as she just got a news yang her ex baru je berkahwin last weekend. for me, if i was in her shoes, it was a disaster!! disaster okey!

but the best thing is, my friend ni tak marah langsung. yeahh.. ofkos perasaan sedih tu ada. haruslah air mata tu tetap akan mengalir jua. biasalah perempuan dan air mata memang tak mungkin dapat dipisahkan. tapi kawan aku sorang sikit pon tak simpan dendam pada si jantan itu. what a beautiful heart she have.

suatu ketika dulu, aku pernah jugak rasa ditinggalkan oleh insan bergelar lear lelaki. ewah.. ayat aku xboleh nak syahdu lagi pulak an. haha. okey serius balik! tapi sampai kehari ni aku still lagi tak boleh nak menghadap ex aku which i believe after all 3 years dia confirm dah tak ingat aku dah sekarang kan. huhu. aku tak pernah rasa nak doakan kebahagiaan dia. sebab aku tahu kalau aku tak doakan dia pon confirm dia bahagia punya lah. siapalah aku nikan nak tentukan kebahagiaan orang lain. semua tu kan di tangan ALLAH. so should i care? but my friend dengan tabahnya ucapkan tahniah kat ex dia. dengan kuatnya tengok gambar kahwin si lelaki. even aku pon nak tengok my ex korek hidung pon belum tentu aku sanggup. hikhik

OMG!! even aku sendiri pon until now block ex aku kat fb. jangan kan nak tengok gambar. semalam aku try jugak nak bukak fb dia. nak cuba jadi macam kawan aku ni. nak uji sama ada aku pon kuat macam dia gak. ternyata aku tak mampu. bila aku nak bukak jugak rasa sebak terus dada ni. terbayang kat otak aku ni tetiba profile pic dia terpapar gambar dia holding a baby?? haishh.. gila lemah aku nanti! mau luruh jantung aku. tak sanggup mak!!

by the way, my friend ex ni kahwin dengan ibu tunggal, atau dalam bahasa separa kasarnya adalah janda. kekadang aku tak faham jugak that womn sendiri pernah rasa sakitnya bila orang yang kita sayang hilang dalam hidup kita tapi sanggup pulak dia berbahagia diatas penderitaan perempuan lain. tapi... kalau dah jodoh. nak buat macam manakan.

to My Iron Lady,

Happy Birthday to you
May this Birthday teach you that failure, depression, rejection, sorrow, hurt and pain are words that you should erase from the dictionary of your life
May every Birthday remind you the number of people who love you and can't do without you
I'm one of them!
Happy Birthday.


1 comment:

kisah_hearty said...

thanx kwn...=)..xtau nk kate ape, terharu sgt p sy bkn r iron lady sgt pon..stil ade kelemahan nye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...