"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

Mar 6, 2012

Sendu di hatiku

mungkin ada orang yang akan mengecop aku ni perempuan yang tak reti nak bersyukur, kufur nikmat. seharusnya aku patut bersyukur di atas segala rezeki yang telah ALLAh tentukan pada aku. ye aku tahu.. aku dah cukup dewasa untuk faham semua tu.

masyaALLAH ... aku bukan tak bersyukur, bukan juga aku tak redha.... cuma aku tak sangka. it was really unexpected. and benda ni buat aku jadi kecewa.. kecewa yang amat2. rasa penat bekerja tu macam tak berbayar. seolah2 segala apa yang aku korban kan selama ni macam tak berbaloi langsung.. like diorang tak hargai. kauorang tahu tak... tahu lepas aku beraya sengsorang je kat shah alam... shah alam je okey. bukan kat amerika pon. kalau kat amerika tu tak pe ar jugak. sebab ape? sebab kerja. sebab aku pikir mungkin in return, aku akan dapat reward yang lebih dari orang lain.

tapi and at the end of the day... ni je aku yang aku dapat??? banyak ni je kau nak bayar kat aku? my god!! kejam gila! sebab performance aku tak bagus ke? aku tengok orang lain pon tak banyak jugak. *sigh*

kauorang tahu tak.. aku kerja penat tau. aku dapat queue yang paling susah skali. memang aku tak perform bagus tapi... hargai lah susah payah aku ni. hari2 kena marah. balik rumah hati tak tenang.orang lain sedap2 cuti aku kena pi kerja. tapi ni je aku dapat?

masih terbayang2 saat aku terpandang kan amount yang tertera kat slip bonus aku.. aku rasa nak menangis tahu tak. rasa macam tak percaya. sendu weyhhh. rasa macam nak mencarut kat situ jugak. when the time, my manager said "hope you are happy with your bonus". happy?? banyak ni kau nak suruh aku happy? kalau kau dapat banyak ni kau happy ke hah? my god!!

entah lah.. cakap banyak pon tak guna. at last aku jugak yang dosa.

YA ALLAH, ampunkan dosa hamba Mu, .. aku tetap bersyukur pada Mu Ya Allah..


1 comment:

kisah_hearty said...

dugaan..dugaan...byk2 bersabar k syg...mish u...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...