"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

May 13, 2012

Aktiviti hujung minggu~


Nak tahu apa aktiviti aku weekend kali ni? Main masak2 lah korang. Lama rasanya tak buat desert feveret aku masa zaman praktikal dulu - cocktail buahan berserta kastard. Memang yummy. Aku paling suka tang kastard tu sebenarnye. Sedap sangat. Tapi rasanya ramai yang tak suka cocktail stail mcm ni. Tapi tidak aku. Peberet oooo...

Dulu masa praktikal rajin buat ngan sepet. Pet, ko ingat lagi tak desert ni? :-) Dia pon suka gak makan desert ni. Kitorang kalau buat dua orang pon boleh habis tauuu.. Tapi aku lah makan lebih pasal sepet dia punya tangki kecik sikit.. Hehe.

Meh sini nak tunjuk rupe desert yang super yummy itu.


Ini adalah cocktail. Sengaja simpan dalam bekas ni senang nak simpan dalam peti sejuk. Cocktail yang aku buat ni cuma ada laici ngan longan dalam tin saje pasal mak aku tak suka cocktail buah-buahan yang variety. Tak sedap katanya.


Ha... Yang ni pulak castard. Benda alah ni lah yang buat aku rasa tak boleh belah nak makan desert ni.

Cara nak makan senang aje Castard ni korang potong kecik2. Nak buat bentuk apa suka hati korang lah asalkan korang bahagia. Lepas masuk kan dalam mangkuk kecil atau pon cawan. Kemudian tuangkan cocktail tadi. Senangkan.

Lepas tu... Makanlahhh.. Apa lagi..!!

Slurpppp Yummy~ XD

Location : Persiaran Kayangan, 40100 Shah Alam, Selangor,
Posted via Blogaway

1 comment:

aRa ❤ aFiq™ said...

castard tu nampak sedap.. nak !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...