"You don't make Lemonade. You use the seeds to plant a whole orchard"

May 5, 2012

Live from kampung


Weekend yang separuh best separuh xbest. Boleh pulak separuh2 kan. Separuh xbest sebab kene spend weekend kat kampung lorrr. Xde astro. Tak de internet. Remember line internet digi aku yang servisnye macam tahi itu. Bikin i jadi stress je hidup tanpa internet. Nak fesbuk pong tak boleh tau. Tapi yang best balik kampung ni dapat spend masa ngan kazen2 tercinta;-)

Ekcuali this weekend memang tak ade plan nak balik kampung tapi terpakse jugak balik sebab sepupu mak i buat kenduri arwah. Memanglah dalam bab2 masak ngan buat kerja pompuan ni aku fail. Apa pon tak boleh dowh. Haha... Tu la... Bapak aku salahkan aku dok hostel buatkan jadi tak peke dalam kerja perempuan. Betul ke? Wallahualam... Tapi aku rasa pasal memang aku yang malas kot. Haha.

Cakap pasal tak buat kerja rumah ni, aku memang sangat adore tengok budak perempuan yang pandai bawak diri bila kat kenduri kendara ni. Pandai layan orang tua. Pandai masak. Pandai tolong2 kat dapor. Rajin basuh pinggan. How i wish i can be like that too.

Ekcuali cantik atau tak tu semua tak penting sebenarnya. Kalau kita tak cantik rupa sekalipon tapi hal rumah tangga tip top, yang tak cantik pon boleh jadi cantik tau. Tapi kalau muka dah pecah rumah buat kerja rumah hancus, haaa... Macam mana pulak tu? :-P

Ish.. I ni pon sejak dua menjak ni asik nak mengeluh pasal kahwin je. Ape kehelnye ntah. Haha.








Location : Address not available
Posted via Blogaway

1 comment:

aRa ❤ aFiq™ said...

honestly ara xreti nak tlong2 lau tmpt knduri.. haha.. slalu ikot mama jew.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...